Ваня Джорджевич е кулинар, но не професионален, а по хоби. Любовта й към готвенето и най-вече към тестените вкусотии, които прави, бързо набира популярност във виртуалното пространство.Групата й „В моята кухня, с мен Ваня Джорджевич" във Фейсбук се радва на голяма популярност сред хора от различни кътчета на страната и отвъд пределите й. Към датата на публикуването на тои материал последователите й са над 70 хиляди. Те обменят опит, идеи и съвети помежду си. Готвенето е това, което ги обединява.Рецепти за вкусни баници, питки, десерти, торти и всякакви вкусотии от тесто са поместени не само в тази група, а и в блога на Ваня – https://privanya.blogspot.com.
Ваня Джорджевич e родена във Велико Търново. Завършва Техникум по текстил и облекло и продължава като шивачка в местна фирма. През 2004 г. заминава за Австрия и започва работа в турска фурна. По-късно работи и в местен ресторант. В Австрия, покрай работата си, се запознава и със съпруга си, който е сърбин от малко селце до Белград.Казва, че на мъжа си готви и български, и сръбски ястия. Двамата имат син.
Какво ще къкри в гърнето у Ваня Джорджевич за Бъдни вечер? Спазват ли традицията за нечетния брой постни ястия? На какво ухае по Коледа във Виена, където живее Ваня със семейството си?
Може да чуете повече в прикачения звуков файл.
В днешната "история под Липите" ще ви върнем по първите стъпки на фотографията в Стара Загора. Един от най-известните фотографи на Стара Загора от първата половина на миналия век - Стоян Михайлов, е роден в село Медникарово, тогава Харманлийска..
Една наскоро отпечатана книга – " Стефан Киров. Мемоари", подготвена от доцент доктор Мая Ангелова, повдига завесата за живота и бита на старозагорци в годините преди Освобождението, опожаряването на града и след Руско-турската Освободителна война...
Виниловите плочи са носител на звук без конкуренция в продължение на много години. Производството им започва да се развива от началото на 20 век. Първите са направени от глина и крехък материал шеллак и са събирали само няколко минути запис...
Нова година, ново Аз!, мислим си ние, правейки списък с нови начинания и обещания. Някои от най-популярните новогодишни обещания са тези, свързани с физическа активност. Фитнес залите и клубовете за групови тренировки са претъпкани през януари, но..
За четвърта поредна година платформата за грамотност и правопис "Как се пише?" търси думите, които да опишат изминалата 2024 г. Изборът на български думи на годината започва днес и завършва на 20-ти този месец. "В първия етап от..
През изминалата година станахме свидетели на завръщането на емблематичния египетски лешояд в страната ни . "Това е не просто голям успех, а на границата на чудото . Бяхме притеснени, че можем да го загубим завинаги от природата на България. Неговата..
Един от любимите моменти при посрещане на новата година е тегленето на късмети от новогодишната баница. Всеки се надява да изтегли късмет, който желае, и си обещава да насочи усилията си към неговото сбъдване. Развихряме въображението си в..
В деня на Богоявление, когато се навършват 177 г. от рождението на гениалния ни поет и революционер Христо Ботев, отбелязваме в началото на годината и 150 години от едно малко известно негово издание „Календарь за година 1875”. Тази рядка..
В тихото селце Малък дол, 82 годишната баба Пенка пази традициите и духа на българската новогодишна трапеза. С нейния опит и любов към традициите в семейството, тя споделя вкусни и лесни за приготвяне рецепти. " За новогодишната вечер..
Иван Агафинов заминава за Франция почти случайно, но с амбицията да готви в ресторантите на една от най-взискателните нации на света. И успява. Пътят от готвач в Стара Загора до шеф готвач на френски премиери и министри той нарича персоналния..
Студио на Радио Стара Загора
Телефон на слушателя
тел. 042 616440
Email: efir@radio-sz.net
Нюзрум на Радио Стара Загора
тел./факс 042 604227
Email: rsz@radio-sz.net
Рекламен отдел
тел. 042 616431, 042 616432
Email: reklama@radio-sz.net