Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По сигнал от слушатели:

Нов тренд при вандалите - къртене на пейки в Станционната градина

Може пък да става въпрос за младежи, които тренират за кастинг за "Фермата", предлолагат сторазогорци

За нова мода след вандалите - къртене на дървени части от скамейки в Станционната градина, сигнализираха наши слушатели. 



Репортерска проверка установи, че особено засегната е така наречената "паркова мебел" в южната част от парка, край вендинг машината. 


Поражения са нанесени и около наскоро отремонтираните след вандалско разбиване шадравани в сърцето на Станционната градина. Прави впечатление, че засегнатите места за сядане са разположени буквално под носа на две устройства за видеонаблюдение, но те явно не безпокоят вандалите. 


18-годишният Асен, който всеки ден разхожда домашния си любимец в Станционната градина, казва, че е ставал свидетел на вандалски прояви - пиромани, или пък групи, които трошат парковата мебел. не само тя обаче е тяхна жертва - незнайна ръка е извадила поставените в началото на Станционната градина две стоянки за велосипеди. На тяхно място сега има само разбити плочки. 


18-годишният Асен казва, че е виждал охрана и охранителна фирма, която е пазела парка. Но това е било веднага след откриването му, преди малко повече от година и половина, когато Станционната градина бе изцяло променена и превърната в прекрасно място. За това бяха похарчени над 4 милиона лева. А що се отнася до охранителната фирма - по думите на 18-годишният младеж, който не пропуска и ден за да разведе домашния си любимец в градината, охранителите изчезнали смесец-месец и нещо, след официалното откриване на Станционната градина

18-годишният Асен няма обяснение защо рушим, без да сме изграждали. Но му се иска да живеем в по-различно време.

И защото, разбира се, не може всички герои да са лоши, ще завършим с два добри примера – за чудеса, които са сътворили ,при това без да им плащат хората които живеят на улица, северно от Станционната градина.


 На  Отец Паисий 47. окото си почива от зеленото пред блока, а за него се грижат живущите. 


Същото се отнася до и детска площадка, стопанисвана от частно заведение наблизо. Там също не видяхме разкъртени пейки и разбити уреди за игра. Но пък, за да се защитят от вандалите допълнително, стопаните на заведението са поставили и ограда на къта за забавление на децата. 



А репортажът от проверката можете да чуете в прикачения звуков файл: 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Кметът на Павел баня се отказа от депутатското си място и обясни мотивите си в писмо

Кметът на община Павел баня Иса Бесоолу, който бе втори в кандидатската листа на ДПС за 50-то Народно събрание и получи доверието на избирателите в 27-ми многомандатен избирателен район, да бъде техен народен представител, се отказа  да бъде депутат...

публикувано на 13.06.24 в 13:19

220 ракети са изстреляни срещу облак с фронт 20 км над Сливенско

"Става дума за изключително мощна облачна клетка с фронт 20 км, която беше обстрелвана без прекъсване от всички ракетни площадки в обсега. " Това каза за Радио Стара Загора Даниела Мушкова, директор на Регионалната дирекция за борба с градушките и..

публикувано на 13.06.24 в 13:12

Евакуираха Община Чирпан заради открити боеприпаси

Евакуираха служителите от сградата на Община Чирпан заради открити вътре боеприпаси, потвърдиха от ОД на МВР-Стара Загора. От там не уточниха какъв е видът на бойни материали, но уточниха, че сигналът за опасната находка е получен в 11.40 ч на 13 юни...

публикувано на 13.06.24 в 13:09
Живко Тодоров

Живко Тодоров: Не са водени разговори с мен за премиер

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров определи като спекулации препоръката на журналистката Соня Колтуклиева към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да номинира за премиер него или кмета на Бургас Димитър Николов. „ Никой не е разговарял с мен , това..

публикувано на 13.06.24 в 12:54

Президентът ще вземе участие в Четвъртия национален събор на запасното войнсто в Стара Загора

След Казанлък президентът Румен Радев ще посети и Стара Загора. Той ще вземе участие в Четвъртият национален събор на запасното войнство, който ще бъде официално открит утре в парк „Артилерийски“. Информацията допълва Николета Петрова..

публикувано на 13.06.24 в 12:48
Бойко Борисов

Бойко Борисов: Няма да се кандидатирам за премиер

Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова е преговорният екип, който ГЕРБ ще излъчи за разговори с партиите. Лидерът Бойко Борисов посочи, че трябва да бъде съставен експертен кабинетът, но той няма да се кандидатира за премиер. „Аз няма да..

публикувано на 13.06.24 в 12:34

РЗИ – Стара Загора ще запознае ученици с последици от употребата на алкохол

Регионална здравна инспекция – Стара Загора организира кампания, за да запознае ученици от девет училища в града с тежките последици от употребата на алкохол. Кампанията ще се проведе на 17 юни 2024 г. от 14:30 часа в Регионална библиотека „Захарий..

публикувано на 13.06.24 в 10:49

Организират Лятна еко академия „Зелена Европа“ за деца

До 30 юни е срокът, в който деца от 1 до 4 клас могат да се запишат за участие в тазгодишната Лятна еко академия „Зелена Европа“ в казанлъшкото село Средногорово. Тя ще се проведе от 15 до 26 юли в целодневна форма от 08:30 до 16:00 ч....

публикувано на 13.06.24 в 10:45

Църквата отбелязва големия празник Възнесение Христово

Днес православният свят чества големия Господски празник - Възнесение Христово. На четиридесетия ден след възкресението си Христос се възнесъл на небесата пред погледа на учениците си. 40 дни след възкресението си Христос многократно се явявал на..

публикувано на 13.06.24 в 07:35

Буря със силен вятър и слаба градушка премина над Ямбол

Буря със силен вятър и слаба градушка премина над Ямбол малко преди 21:00 часа снощи. На тел. 112 са подадени  над 10 сигнала за паднали дървета. Дърво е паднало на Крайречния булевард в града, а друго е нанесло щети на 2 автомобила в кв. "Хале". Няма..

публикувано на 13.06.24 в 07:30