Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет в Сливен гласува 1 млн. лв. за обследване на сгради

Община Сливен
Снимка: Емил Енчев

Общинският съвет в Сливен гласува един милион лева да бъдат отпуснати за 50% съфинансиране на Сдруженията на етажната собственост за техническо и енергийно обследване. Освен това бе удължен срокът, в който те ще могат да подават заявления за подпомагане в общинската администрация – 3 февруари. 

Предложението за подпомагане на Сдруженията и удължаването на срока бе внесено в дневния ред като извънредна точка. Заместник-кметът Камен Костов обоснова предложението на общинската администрация до местния парламент с големия интерес на Сдруженията към възможността за съфинансиране.  

"Очакваме още. Който е готов да бърза. Помагаме, с каквото можем ние по регистрация на сдруженият да си подготвят документите, да влизат в контакт с фирми и да ни предоставят документите, които изискваме по правилата. Много е важно да подават коректни документи, за да няма след това изненади."  

До момента в административния център на общината са подадени 58 заявления от Сдруженията на етажната собственост. С днешното увеличение на базовата сума от 300 хиляди на 1 милион лева се очаква парите да стигнат за всички кандидатствали за подпомагане. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За трета поредна година Doctor Rock Fest в Стара Загора

Задава се третото издание на българския фестивал за лекарски рок групи - Doctor Rock. На 28 и 29 юни, Стара Загора ще бъде разтърсена от рок адреналин, поднесен не от кой да е, а от лекари-рокаджии. „След успешния старт през 2022 година, ние от Очна..

публикувано на 11.06.24 в 13:31

БЧК раздава хранителни и хигиенни помощи на нуждаещи се в Сливен

Почти 15 хиляди души от Сливен и областта от днес ще получат помощ под формата на индивидуални пакети с хигиенни и хранителни продукти по Програма за храни и основно материално подпомагане на Европейски социален фонд „Плюс: Операция Подкрепа“, съобщи..

публикувано на 11.06.24 в 13:31

Павел баня се готви за Празника на розата и минералната вода

Два дни остават до началото на Празника на розата и минералната вода в Павел баня. Двадесетото юбилейно издание започва в четвъртък с избора и кулминацията на Царица Роза и Цар на минералната вода.  Събитието е на 13 юни от 20:00 часа на пл...

публикувано на 11.06.24 в 13:12

Районният съд Сливен заседава по разпоредителното дело срещу британския пастор Даниел Хъл

В Районен съд Сливен днес следобед се очаква да тръгне разпоредителното дело срещу британския пастор Даниел Хъл, обвинен в педофилия и блудство с 14 деца от квартал „Надежда". През месец май делото не тръгна, заради забавяне на документи по..

публикувано на 11.06.24 в 12:48

33-годишен мъж е в болница след семеен скандал

Млад мъж е настанен в болница след семеен скандал, съобщиха от  пресцентъра на ОДМВР в Стара Загора.   На 10.06.2024 г., в 18:59 ч., в Първо РУ - Стара Загора е получено съобщение от 33-годишен мъж, че при възникнал скандал в дома му в гр. Стара..

публикувано на 11.06.24 в 11:19

В Стара Загора беше открит фестивалът „Цветовете на джаза“ 2024

С концерт на маестро Антони Дончев, заедно с великолепната Мария Митева – флейта, Митко Семов – ударни и Васил Хаджигрудев – контрабас, официално бе открита първата от многото магични вечери. „Отправям искрени благодарности към Община Стара Загора. За мен..

публикувано на 11.06.24 в 09:57
Георги Киряков

Георги Киряков: Вероятно е ДПС да получи мандат за управление

Ако продължи възходът на популистките и националистически партии за сметка на евроатлантическите това би застрашило сериозно постигнатото през последните над 30 години, колкото и да е противоречиво, колкото и трудно да е постигнато, но ще го постави..

публикувано на 11.06.24 в 08:34

Жълт код за високи температури в цялата страна

Днес отново ще бъде предимно слънчево. След обяд над планините и планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места там ще има краткотрайни валежи. Отново е обявен жълт код за опасно високи температури в цялата страна  между..

публикувано на 11.06.24 в 06:19

При 100% обработени протоколи в 27-и МИР-Стара Загора ГЕРБ-СДС са първи с 23,71%

При 100% обработени секционни протоколи в Районната избирателна комисия в 27- и МИР - Стара Загора в изборите за 50-то Народно събрание води коалицията ГЕРБ-СДС с 23,71% или 21 322 гласа, втори са партия „Възраждане“ със 17,17% или 15 443 гласа,..

публикувано на 11.06.24 в 05:21

Вотът в Стара Загора: Проблеми с машините и необичайно късно предаване на изборните книжа

След 15.30 часа днес, представителите на последната изборна секция дойдоха в Община Стара Загора, за да предадат изборните си книжа. Това съобщи директорът на Дирекция „Правни дейности, обществен ред и административно обслужване“ Делян Иванов. „В..

публикувано на 10.06.24 в 19:21