Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Мъглиж обяви онлайн конкурс за рецитация на стихотворение, посветено на Васил Левски

По повод 150-та годишнина от героичната гибел на Апостола на свободата - Васил Левски, община Мъглиж и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) обявяват второ издание на общински онлайн конкурс за рецитация на стихотворение, посветено на Дякона на тема „Поклон, Апостоле!“. Това съобщи за Радио Стара Загора секретарят на МКБППМН Христиана Минчева.

Тя разказа, че в надпреварата могат да участват всички деца, които живеят на територията на подбалканската община. В конкурса могат да се включат всички деца от 6 до 14-годишна възраст. Всеки участник трябва да направи видео запис на своето изпълнение с продължителност до 5 минути.

Клиповете трябва да бъдат изпратени на ел. адрес levski150godini@abv.bg  до 13 февруари .Всички трябва да бъдат придружени с име, населено място, клас и учебно заведение на автора. 

В звуковия файл са подробностите.
По публикацията работи: Тошка Събева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ромео и Жулиета танцуват под звездите

Четири поредни вечери са предвидени за премиерата на мюзикъла „Ромео и Жулиета“ , по драмата на Уилям Шекспир и музика на Жерар Пресгурвик. На 19, 20, 21 и 22 юли, на сцената на Античния форум "Августа Траяна" , под звездното небе,..

публикувано на 03.07.24 в 16:50

„Андъкът“ е новият роман на автора Георги Хаджийски, който ни кара да се замислим

Книгата „Андъкът“ е деветата книга на автора Георги Хаджийски и първият роман, който пише и издава. Думата „Андък“ означава дълбока яма, дупка, дол, откъдето се излиза много трудно. В романа е метафора на личностни психофизиологични..

публикувано на 03.07.24 в 13:15

Старозагорски финалист в конкурса "Бургас и морето" 2024 (видео)

Песен на старозагорския поет Йордан Пеев, изпълнявана от младия талант Огнян Георгиев, е финалист в Националния конкурс за забавна песен "Бургас и морето" 2024. „Скъпи Приятели, имам удоволствието да Ви представя песента "Сънят на Ореха" , която е..

публикувано на 02.07.24 в 15:46

ХАСКОВО РОК 2024 събира музикалните фенове за благотворителна кауза

За поредна година Община Хасково и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни организират най-грандиозното рок-събитие в региона ХАСКОВО РОК. Това съобщават от пресцентъра на Община Хасково. Фестът приема..

публикувано на 02.07.24 в 14:13

Награди за Кукления театър в Стара Загора от първия комедиен фестивал "Тодор Колев"

Кукленият театър в Стара Загора е сред отличените с награди от първия Комедиен театрален фестивал на името на Тодор Колев в Шумен. Любомир Желев заслужи награда за мъжка роля в представлението на Теди Москов „Банкови кризи и наказания“.  Москов..

публикувано на 02.07.24 в 13:31

„Пулсът на танца" и „Голата истина за група Жигули" са филмите, които ще бъдат прожектирани на лятното кино в Стара Загора

И тази година Община Стара Загора предлага на старозагорци и гости на града лятно кино под звездите с любими български филми. То ще бъде на 12 и 13 юли на Античен форум „Августа Траяна", от 21.00 часа...

публикувано на 02.07.24 в 10:56
Рей Чарлз

Срещите с музиката на легендарния Рей Чарлз продължават

На 1 и 2 юли от 21.00 часа на Античният форум „Августа Траяна“ в Стара Загора публиката ще има възможността да се наслади на премиерния концерт със заглавие RAY ON MY MIND SYMPHONY . Той е продължението на проекта на алт саксофониста Крейг Бейли..

обновено на 01.07.24 в 08:48

July Morning – празник на свободния дух

За поредна година България посрещна първото юлско утро. Точно в 05.44ч. слънцето изгря и хиляди го посрещнаха. Традиция, водеща началото си  от 60-те, някои казват 70-те, други 80-те години на миналия век. Неформален и самобитен празник, който се..

публикувано на 01.07.24 в 07:00

Хайдушки събор среща стария български бит, култура и история на Араповския манастир до Асеновград

   Третият събор „Ангел войвода“, организиран от Сдружение „Хайдути“, Араповския манастир и Община Асеновград ще се проведе от 28 до 30.06. на поляната пред Араповския манастир. Събитието и тази година включва много богата фолклорна програма. Гостите и..

публикувано на 27.06.24 в 15:18

Посветената на празника на Ямбол изложба "Светлината" представя творби на Николай Димитров

Изложба „Светлината“ се провежда за деветнадесета поредна година. Тя стартира за първи път през 2006 г. и има за цел да представи творчеството на художниците от Ямбол и региона. Традиционно се провежда на празника на града – Свети Дух. Специален гост..

публикувано на 24.06.24 в 14:16