Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радостин Танев: На 25 март да почистим Стара Загора

Радостин Танев
Снимка: Емил Енчев

Община Стара Загора стартира кампания за справяне с проблема с бездомните кучета. Първите стъпки са ежемесечно квартал по квартал да се обезпаразитяват и кастрират кучетата. Това заяви в студиото на Радио Стара Загора ресорният заместник-кмет по „Транспорт, чистота и екология“ Радостин Танев.

Кампанията предвижда повишаване информираността в училищата по отношение на бездомните животни, а скоро хората от селата ще имат възможност безплатно да закарат своите животни в Общинския приют, където те да бъдат кастрирани и обезпаразитени. Танев уточни, че в бъдеще ще бъде обърнато внимание и на бездомните котки. 

Заместник-кметът на Стара Загора каза още, че проверките за незаконни сметища на територията на общината са на финален етап, но изрази съжаление, че се появяват нови сметища всяка седмица по селата. Радостин Танев съобщи, че на 25 март, Благовещение, ще се проведе кампания за почистване на Стара Загора, а гражданите ще имат възможност да заявят желанието си за залесяване на междублоковото си пространство.

През април предстои и кампания за разделно събиране на отпадъци.

Цялото интервю на Нели Ангелова с Радостин Танев може да чуете в прикачения звуков файл.



По публикацията работи: Десислав Тенев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Радио Стара Загора - с първо за тази година изнесено студио. Гостуваме на 19 юни в Свиленград

Екипът на Радио Стара Загора отново е на гости в Свиленград. Изнесеното ни студио от града на коприната слушайте от 8.00 до 10.00 часа. Ще ви предложим разнообразни теми с интересни събеседници в предаването "Репортер":  - Защо Свиленград са развива..

публикувано на 18.06.24 в 15:04
д-р Искрен Станилов показва феромонов капан

Поставят феромонови капани срещу борова процесионка на Аязмото и край кв. „Три чучура-Север“

Община Стара Загора продължава многокомпонентната борба срещу разпространението на боровата процесионка на територията на парк „Митрополит Методий Кусев“ и горичката около кв. „Три чучура-Север“. От днес започва поставянето на над 300 феромонови..

публикувано на 18.06.24 в 14:54

БириМанджаро завладява Градския парк в Ямбол

Крафт бири, бутикова храна за ценители и здрав рок – това предстои на фестивала „БириМанджаро“ от 21-ви до 23-ти юни по повод Деня на Ямбол. В Градския парк ще се разположат 13 крафт пивоварни, които ще бъдат допълнени от свежи коктейли, джелато, храна..

публикувано на 18.06.24 в 13:51

Учениците от специалност "Рекламна графика" от ПГТ "Александър Паскалев" подредиха годишна изложба

Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева гостува на годишната изложба на учениците от специалност „Рекламна графика“ от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“. Творбите на талантливите ученици са експонирани в Паскалевата..

публикувано на 18.06.24 в 13:22
Община Хасково

Община Хасково започва изплащане на възнагражденията на членовете на СИК

Община Хасково ще изплаща възнагражденията на всички членове на СИК от проведените на 9 юни 2024 г. избори за Европейски парламент и за Народни представители. Изплащането ще бъде в периода от 19.06.2024 г. /сряда/ до 21.06.2024 г. /петък/...

публикувано на 18.06.24 в 12:55

Вторият фестивал "На зелено" в Бедечка идва в края на тази седмица

Алтернативният Бедечка фест се организира пред този уикенд в едноименния парк в Стара Загора. Повече от 40 щанда и детски работилници за екология, наука и изкуство ще заемат местата си от петък и плътно до неделя вечер в южната част на парк Бедечка,..

публикувано на 18.06.24 в 12:51

Старозагорски математици представят свои разработки в Куала Лумпур

Трима старозагорски ученици  представят свои разработки в  столицата на Малайзия Куала Лумпур на състезанието WMI Mini Math Creative Competition през месец юли. Това са  Иван Канев  от 11 клас на ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“,  Радослав Балкански..

публикувано на 18.06.24 в 11:59

ВСС избира председател на Окръжен съд Хасково

Висшият съдебен съвет днес отново  прави опит да избере председател на Окръжен съд Хасково. Очаква се това да се случи на заседанието, което започна в 9.30 ч. За първи път в историята на съдебната ни система, процедура по избор на председател на..

публикувано на 18.06.24 в 09:54

Тракийски гроб откриха археолози при проучвания в центъра на Стара Загора

Вече трети месец продължават археологическите разкопки на ул. „Цар Иван Асен II“ №91 в Стара Загора.  Теренът, който се проучва, се намира извън крепостните стени на резервата „Августа Траяна – Верея“. Въпреки това се оказва изненада за археолозите..

публикувано на 18.06.24 в 14:35
Община Стара Загора

Предлагат увеличение с 30% на наемите на общинските жилища в Стара Загора

Увеличение с 30% на наемите на общинските жилища в Стара Загора предвиждат промени в наредбата за наемни цени на недвижимите имоти. Община Стара Загора разполага с близо 540 жилища, като от години не е правена актуализация на цените, каза ресорният..

обновено на 17.06.24 в 17:05