Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десет са сигналите към МВР за нарушение на изборното законодателство в Старозагорско

Снимка: ОДМВР-Видин

По десет сигнала за нарушение на изборното законодателство работиха униформените в Старозагорско в изборния ден.

 „Сигналите бяха за съмнения за контролиран вот, имаше и такива, за които нямаше достатъчно пълна информация или бяха подадени от недостоверни източници.

След обстоен анализ от предишни изброи концентрирахме сили и средства в старозагорския ромски квартал „Лозенец“, както и в общините Павел баня, Гурково и Мъглиж. Имаше съставени мобилни групи, които реагираха при всеки един сигнал от останалите общини“, съобщи директорът на ОД МВР Стара Загора ст.комисар Лазар Христов.

Сигналите са докладвани към съответната Районна прокуратура, към момента няма образувано досъдебно производство.

В изборния ден не са регистрирани по-съществени инциденти, увери директорът на полицията в Стара Загора.

Звената „Български документи за самоличност“ са издали 14 удостоверения в деня на вота.


Как премина изборния ден чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За трета поредна година Doctor Rock Fest в Стара Загора

Задава се третото издание на българския фестивал за лекарски рок групи - Doctor Rock. На 28 и 29 юни, Стара Загора ще бъде разтърсена от рок адреналин, поднесен не от кой да е, а от лекари-рокаджии. „След успешния старт през 2022 година, ние от Очна..

публикувано на 11.06.24 в 13:31

БЧК раздава хранителни и хигиенни помощи на нуждаещи се в Сливен

Почти 15 хиляди души от Сливен и областта от днес ще получат помощ под формата на индивидуални пакети с хигиенни и хранителни продукти по Програма за храни и основно материално подпомагане на Европейски социален фонд „Плюс: Операция Подкрепа“, съобщи..

публикувано на 11.06.24 в 13:31

Павел баня се готви за Празника на розата и минералната вода

Два дни остават до началото на Празника на розата и минералната вода в Павел баня. Двадесетото юбилейно издание започва в четвъртък с избора и кулминацията на Царица Роза и Цар на минералната вода.  Събитието е на 13 юни от 20:00 часа на пл...

публикувано на 11.06.24 в 13:12

Районният съд Сливен заседава по разпоредителното дело срещу британския пастор Даниел Хъл

В Районен съд Сливен днес следобед се очаква да тръгне разпоредителното дело срещу британския пастор Даниел Хъл, обвинен в педофилия и блудство с 14 деца от квартал „Надежда". През месец май делото не тръгна, заради забавяне на документи по..

публикувано на 11.06.24 в 12:48

33-годишен мъж е в болница след семеен скандал

Млад мъж е настанен в болница след семеен скандал, съобщиха от  пресцентъра на ОДМВР в Стара Загора.   На 10.06.2024 г., в 18:59 ч., в Първо РУ - Стара Загора е получено съобщение от 33-годишен мъж, че при възникнал скандал в дома му в гр. Стара..

публикувано на 11.06.24 в 11:19

В Стара Загора беше открит фестивалът „Цветовете на джаза“ 2024

С концерт на маестро Антони Дончев, заедно с великолепната Мария Митева – флейта, Митко Семов – ударни и Васил Хаджигрудев – контрабас, официално бе открита първата от многото магични вечери. „Отправям искрени благодарности към Община Стара Загора. За мен..

публикувано на 11.06.24 в 09:57
Георги Киряков

Георги Киряков: Вероятно е ДПС да получи мандат за управление

Ако продължи възходът на популистките и националистически партии за сметка на евроатлантическите това би застрашило сериозно постигнатото през последните над 30 години, колкото и да е противоречиво, колкото и трудно да е постигнато, но ще го постави..

публикувано на 11.06.24 в 08:34

Жълт код за високи температури в цялата страна

Днес отново ще бъде предимно слънчево. След обяд над планините и планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места там ще има краткотрайни валежи. Отново е обявен жълт код за опасно високи температури в цялата страна  между..

публикувано на 11.06.24 в 06:19

При 100% обработени протоколи в 27-и МИР-Стара Загора ГЕРБ-СДС са първи с 23,71%

При 100% обработени секционни протоколи в Районната избирателна комисия в 27- и МИР - Стара Загора в изборите за 50-то Народно събрание води коалицията ГЕРБ-СДС с 23,71% или 21 322 гласа, втори са партия „Възраждане“ със 17,17% или 15 443 гласа,..

публикувано на 11.06.24 в 05:21

Вотът в Стара Загора: Проблеми с машините и необичайно късно предаване на изборните книжа

След 15.30 часа днес, представителите на последната изборна секция дойдоха в Община Стара Загора, за да предадат изборните си книжа. Това съобщи директорът на Дирекция „Правни дейности, обществен ред и административно обслужване“ Делян Иванов. „В..

публикувано на 10.06.24 в 19:21