Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спорт без отпадъци

В последната седмица на месец май, спортни активности в цялата страна ще демонстрират нуждата от превенция на замърсяването след масови събития и ангажирането на участници и посетители с опазването на околната среда. 

Това ще се случи между 22 до 28 май, като част от най-голямото ежегодно събитие популяризиращо различни видове физическа активност - MOVE Week (Седмица на физическата активност и спорта).

Националните координатори от сдружение „BG Бъди активен“ обявиха отворена покана към всички учебни заведения и общини да участват със свое събитие на чисто, със Спорт #БезОтпадъци. 

"Тази година акцентът на MOVE Week e спортът без отпадъци, тоест обединяваме две много важни теми за нашето съвремие - необходимостта от движение, спортна активност и опазването на околната среда. Чрез спортната програма, на която автори са самите участници, гражданите имат възможност да опитат различни видове спорт, за да изберат най-подходящия за своите нужди." - обобщи Румяна Киризиева, специалист Връзки с обществеността в сдружението. 

Още подробности, чуйте в прикачения звуков файл.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Зелените пирамиди - бягане и колоездене в парк "Бедечка"

Творчески колектив "На улицата" и КК "Берое" са организатори на състезанието "Зелените пирамиди" в Стара Загора на 22 и 23 юни. Инициативата е част от второто издание  на алтернативния фестивал с кауза "На зелено" или "Бедечка фест".  Участието в..

публикувано на 21.06.24 в 16:42

Фехтовачите ще стартират през есента с домакински турнир

В момента възпитаниците на клуб по фехтовка „Железник“ водят лек тренировъчен режим преди лятната пауза. Те няма да прекратяват занимания, а от началото на следващия месец най-малките ще имат лагер край морето, съвместно с бургаски клуб и..

публикувано на 21.06.24 в 16:02

Старозагорски бадминтонистки са на турнир в Нови Сад

В сръбския град Нови Сад се провежда голям международен турнир по бадминтон. Две от възпитаничките на СК „Бадминтон – Стара Загора“ участват в това състезание, Калина Косева във възраст до 13 години и Елица Божилова до 15. „Играят доста..

публикувано на 21.06.24 в 15:48

Стара Загора ще е домакин на първенство по футбег

Четири дни майсторство и запомнящи се емоции обещават организаторите от СК „Ърбан Комба Футбег“ на 24-тото Европейско първенство по футбег. Състезанията ще се проведат на кортовете за бадминтон в парк „Митрополит Методий Кусев“, от 10:00 до 20:00 часа..

публикувано на 21.06.24 в 11:29

Треньорът Трифон Панев напуска школата на "Берое"

Младият футболен треньор Трифон Панев обяви, че напуска школата на ПФК "Берое". Младият специалист оповести решението си чрез публикация във фейсбук, в която изразява благодарност към всички през отминалите години. "Всяко начало има своя край", пише в..

публикувано на 21.06.24 в 08:26

Оотборна титла за бойци от клуб „Атила“

Първо място в отборното класиране извоюва старозагорският клуб „Атила“ при участието си в Националния шампионат по граплинг в София. От името на клуба в надпреварата участваха 52 бойци, които тренират в Стара Загора, а някои отскоро и в Гурково..

публикувано на 20.06.24 в 09:30

Мария Атанасова отново е на лагер с националния отбор

Подготовка с националния отбор по спортна стрелба води възпитаничката на клуб „Августа 1992“ Мария Атанасова. Тя бе на лагер с националния отбор и преди Европейското първенство в началото на месеца. „Стараем се да подобрим някои неща, за да се..

публикувано на 19.06.24 в 15:01

Баскетболна националка се завърна в Стара Загора

Националката на България по баскетбол за жени Александра Петрова отново ще играе за "Берое Стара Загора", след като днес подписа договор с клуба. През новия сезон се очаква да бъде с важна роля в състава, съобщиха от старозагорския тим чрез..

публикувано на 18.06.24 в 15:21

Джудистите завършиха сезона

С участие в две състезания приключиха състезателния сезон възпитаниците на клуб по джудо „Недьо Ранчев“. В Румъния бе проведено Балканско първенство, в което, в категория до 46 кг. се изяви Александър Николов, воден от своя треньор в..

публикувано на 18.06.24 в 09:28

Четири медала извоюваха борците

В събота в залата по борба в Стара Загора ще бъдат проведени Ученически игри по борба. „Състезанието е за ученици в 5-ти и 6-ти клас, които не учат в спортни училища“, уточни пред радио „Стара Загора“ Даяна Стойчева, треньор и състезател в клуб..

публикувано на 17.06.24 в 14:36