Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори областен управител хвърли оставка

Втори областен управител подава оставка днес.  След като губернаторът на Хасково оповести, че напуска поста, защото счита това за морален акт, областният управител на Ямбол също е подал оставка, съобщава кореспондентът на БНР за града Даниела Костова.  

В писмо до министър - председателя Николай Денков  подалият оставка областен управител на Ямбол Георги Чалъков изтъква, че не споделя приоритетите и целите на новото редовно правителство 

Като мотив за рашението си той посочва, че според него е е нормално да се мисли единствено за по-дълбокото интегриране на държавата  в съюзите, в които членуваме, без да се мисли как да се преодолее демографската катастрофа, да се направи реформа в здравеопазването и без дори и да е помислено за план за реформа в образованието. В мотивите си Георги Чалъков подчертава, че тъкмо последните две сфери са част от националната сигурност. Очакванията на Чалъков са той да бъде освободен от заемания пост до един-два дни. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за високи температури почти в цяла България

Жълт код за високи температури е обявен за по-голямата част от България, показва сайтът на НИМХ. Без предупреждение за екстремни температури са областите Сливен, Търговище, Разград, Добрич, Варна, Шумен и Бургас. Днес ще бъде слънчево, след обяд с..

публикувано на 01.07.24 в 07:18

От днес - таван за надценката на три вида хляб

Нов месец – нов късмет, а от началото на юли – и таван на надценката за три вида хляб по магазините – тип „ Добруджа“, „ Стара Загора“ и "типов".   Мярката се налага за да бъдат защитени най-уязвимите групи от обществото ни – социално слабите и..

публикувано на 01.07.24 в 07:00

С букет от емоции изпращаме юни

Юни ухае на липа, рози, прясно окосена трева, море и водорасли. Месец проправящ път на горещите летни дни. Легендата разказва, че е кръстен на древноримската богиня Юнона, съпругата на бог Юпитер.  Славянското  име на месеца е   ( изок ). Така се..

публикувано на 30.06.24 в 14:30
Снимки: Фейсбук профил на кмета на община Нова Загора Галя Захариева

Малолетни потрошиха 85 надгробни плочи в Нова Загора

85 надгробни плочи в гробищния парк на Нова Загора са били разбити от малолетни вандали. Вандалският акт е извършен вчера около 17.00 часа. Нанесените щети са в процес на установяване. По случая са задържани няколко малолетни момчета на възраст между 9..

публикувано на 30.06.24 в 14:17

Възстановено е движението по магистрала "Марица“ при разклона за Свиленград

Възстановено е движението по АМ „Марица“ при разклона за Свиленград, в посока ГКПП „Капитан Андреево“, информират от Агенция "Пътна инфраструктура".  По-рано движението в района беше затруднено заради задимявене, причинено от пожар в тревни площи. 

публикувано на 30.06.24 в 14:07
Снимката е илюстративна

Движението по магистрала "Марица" е затруднено заради задимяване от пожар

Временно e ограничено движението по АМ „Марица“ при разклона за Свиленград – ГКПП „Капитан Андреево“ на км 102, само в посока границата поради задимяване от горящи тревни площи, информират от Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът се..

публикувано на 30.06.24 в 13:41
Видински митрополит Даниил

Видинският митрополит Даниил е новият патриарх

Видинският митрополит Даниил беше избран за нов български патриарх. На провелия се балотаж митрополит Даниил получи 69 гласа, а врачанския митрополит Григорий - 66.  3 бюлетини са недействителни. На втори тур с 69 гласа бе избран Негово..

публикувано на 30.06.24 в 13:06

От 1 юли токът за бита поскъпва средно за страната с 1,77%

Токът за бита поскъпва средно за страната с 1,77%, а парното и топлата вода поевтиняват с близо 8,5 на сто. Това решение на Комисията за енергийно и водно регулиране е окончателно, цените влизат в сила от утре - 1 юли, и ще са валидни през следващия..

публикувано на 30.06.24 в 12:40
Община Болярово

Изграждат защитени жилища за хора с ментални увреждания в боляровското село Мамарчево

Защитени жилища за пациенти с ментални увреждания ще бъдат изградени в боляровското село Мамарчево. Финансирането е осигурено по Плана за възстановяване и устойчивост и в размер 9 млн. лв. В момента в Дома край село Малко Шарково са настанени 85..

публикувано на 30.06.24 в 10:57

Възстановено е движението по Подбалканския път в участъка Казанлък - Копринка

Възстановено е движението по Подбалканския път в участъка Казанлък - село Копринка. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). То се осъществяваше в една лента заради тежко пътнотранспортно произшествие. 

публикувано на 29.06.24 в 16:10