Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Активни потребители" организират колективна покупка на климатици

Богомил Николов
Снимка: Светла Милчева

Климатиците стават все по-предпочитан метод за отопление през зимата. Проучвания посочват, че е далеч по-икономически ефективно да се закупи по-скъп климатик от 2000 лв., защото той ще спести на отоплителен сезон с по 250 лв. повече средства за електроенергия в сравнение с климатик, който струва 750 лв. Това каза в ефира на Радио Стара Загора Богомил Николов от Асоциация „Активни потребители“. 

Той припомни, че от асоциацията организират инициативата „Колективна покупка“ на климатици, което ще спести на потребителите сериозна част от крайната цена. Желаещите могат да посетят платформата obstapokupka.online, на която вече са се записали над 1200 души.

Цялото интервю на Тошка Събева с Богомил Николов може да чуете в прикачения звуков файл.


По публикацията работи: Десислав Тенев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Детски забавления за безопасно лято в Стара Загора

Детски забавления под мотото „Безопасно лято в града“, посветено на пътната безопасност, ще се проведе в петък 21 юни, от 17:00 часа, източно от сградата на Община Стара Загора. От СНЦ „Аз съм бъдещето, пази ме“, канят всички деца на възраст от 3 до 13..

публикувано на 18.06.24 в 16:23

Усложнява се пожароопасната обстановка в Ямболско

Продължава да се усложнява пожароопасната обстановка на територията на цялата Ямболска област. Възникналите пожари само от началото на месеца са двойно повече, в сравнение с тези през същия период на миналата година.  От началото на месеца са пламнали 67..

публикувано на 18.06.24 в 15:59

"Лято в Библиотеката" отвори врати за децата

Библиотека „Родина” откри традиционната си лятна програма за работа с деца. Проектът „Лято в Библиотеката” започна днес, 18 юни. Той ще предостави безплатен достъп на деца от Стара Загора и гости на града до образователни и творчески работилници...

публикувано на 18.06.24 в 15:41

Община Нова Загора: Пазете се от измамници при ремонта на покриви

Община Нова Загора апелира гражданите, чиито имоти са пострадали от градушката миналата седмица да бъдат особено внимателни при наемането на майстори и фирми за ремонт на покриви.  През последните няколко дни в града са се появили групи предлагащи тази..

публикувано на 18.06.24 в 15:34

Промотират активно Стара Загора като инвестиционна дестинация

Отдел „Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход“ към Община Стара Загора взе участие в Годишната среща на Българския форум на бизнес лидерите в София. Събитието събра на едно място управители и висши мениджъри на над 40 компании, посланици и..

публикувано на 18.06.24 в 15:26

Вече обсъждат стъпките за изграждане на тунела под Шипка

Последната пречка пред реализирането на тунел под Шипка вече е отпаднала след като Върховният административен съд се е произнесъл по поредното обжалване. Това е станало ясно на среща в края на миналата седмица в Габрово с регионалния министър..

публикувано на 18.06.24 в 15:26

Възпитаниците на IV ОУ „Кирил Христов“ вече ще се радват на нов открит фитнес

Новоизграден открит фитнес за ученици от 1-7 клас в IV Основно училище „Кирил Христов“ откриха днес зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова, президентът на Ротари клуб Стара Загора – Берое (2023-2024 г.) Антон Тонев и членове на клуба, заедно..

публикувано на 18.06.24 в 15:18
РЗИ, Стара Загора

РЗИ – Стара Загора свиква Общо събрание на Регионалната колегия на съсловната организация на лекарските асистенти и фелдшерите

РЗИ – Стара Загора свиква първото Общо събрание на Регионалната колегия на съсловната организация на лекарските асистенти и фелдшерите . На него ще се проведе избор на органи на колегията ( Управителен съвет, Контролна комисия, Комисия по..

публикувано на 18.06.24 в 15:13

Радио Стара Загора с изнесено студио в Свиленград

Екипът на Радио Стара Загора отново е на гости в Свиленград. Изнесеното ни студио от Града на коприната слушайте в сряда, 19 юни, от 8.00 до 10.00 часа. Ще ви предложим разнообразни теми с интересни събеседници в предаването "Репортер":  - Защо..

публикувано на 18.06.24 в 15:04
д-р Искрен Станилов показва феромонов капан

Поставят феромонови капани срещу борова процесионка на Аязмото и край кв. „Три чучура-Север“

Община Стара Загора продължава многокомпонентната борба срещу разпространението на боровата процесионка на територията на парк „Митрополит Методий Кусев“ и горичката около кв. „Три чучура-Север“. От днес започва поставянето на над 300 феромонови..

публикувано на 18.06.24 в 14:54