Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14 седмокласници с 0 точки по БЕЛ, 10 по математика в Старозагорско

Снимка: Радио Шумен

Област Стара Загора се нарежда на 11-о място по успех от Националното външно оценяване след 7-ми клас по Български език и литература. Това съобщи началникът на Регионалното управление по образованието Татяна Димитрова. Общият резултат е 50, 94, което е под средното за страната. По математика Старозагорски регион се нарежда на 7-о място.

ППМГ „Гео Милев“ в Стара Загора е с най-висок резултат по Български език и литература и по математика.   

14 ученици са получили 0 точки на матурата по БЕЛ, а 10 по математика. 7 са седмокласнижците изкарали максимален брой точки по математика.

Днес е последният ден, в който родителите и учениците могат да видят своите работи.  Татяна Димитрова припомни, че от 5-ти до 7-ми юли учениците и техните родители трябва да подадат заявление за участие в първия етап на класиране. Кандидатстването става по 2 начина: онлайн или на място в определените пунктове за това. Когато документите се подават онлайн, родителите трябва да прикачат медицинско свидетелство, издадено от личния лекар за професионалните гимназии.

Татяна Димитрова посъветва при подреждането на желанията да се посочва най-желаната паралелка, профил или професия. Да не се застраховат излишно родителите, ако сметнат, че балът е по-нисък. 

Причината е, че ако детето бъде класирано на първо желание, то не може да продължи в следващите класирания. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Учениците от специалност "Рекламна графика" от ПГТ "Александър Паскалев" подредиха годишна изложба

Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева гостува на годишната изложба на учениците от специалност „Рекламна графика“ от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“. Творбите на талантливите ученици са експонирани в Паскалевата..

публикувано на 18.06.24 в 13:22
Община Хасково

Община Хасково започва изплащане на възнагражденията на членовете на СИК

Община Хасково ще изплаща възнагражденията на всички членове на СИК от проведените на 9 юни 2024 г. избори за Европейски парламент и за Народни представители. Изплащането ще бъде в периода от 19.06.2024 г. /сряда/ до 21.06.2024 г. /петък/...

публикувано на 18.06.24 в 12:55

Вторият фестивал "На зелено" в Бедечка идва в края на тази седмица

Алтернативният Бедечка фест се организира пред този уикенд в едноименния парк в Стара Загора. Повече от 40 щанда и детски работилници за екология, наука и изкуство ще заемат местата си от петък и плътно до неделя вечер в южната част на парк Бедечка,..

публикувано на 18.06.24 в 12:51

Старозагорски математици представят свои разработки в Куала Лумпур

Трима старозагорски ученици  представят свои разработки в  столицата на Малайзия Куала Лумпур на състезанието WMI Mini Math Creative Competition през месец юли. Това са  Иван Канев  от 11 клас на ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“,  Радослав Балкански..

публикувано на 18.06.24 в 11:59

ВСС избира председател на Окръжен съд Хасково

Висшият съдебен съвет днес отново  прави опит да избере председател на Окръжен съд Хасково. Очаква се това да се случи на заседанието, което започна в 9.30 ч. За първи път в историята на съдебната ни система, процедура по избор на председател на..

публикувано на 18.06.24 в 09:54
Община Стара Загора

Предлагат увеличение с 30% на наемите на общинските жилища в Стара Загора

Увеличение с 30% на наемите на общинските жилища в Стара Загора предвиждат промени в наредбата за наемни цени на недвижимите имоти. Община Стара Загора разполага с близо 540 жилища, като от години не е правена актуализация на цените, каза ресорният..

обновено на 17.06.24 в 17:05

„Питър Пан“ ще участва в два театрални ученически фестивала

Младите актьори от Детската  театрална школа към Кукления театър ще вземат участие в два фестивала със спектакъла „Питър Пан“. Единият фестивал е на  22 юни от  17:30ч., когато те ще участват в  Националния ученически театрален фестивал „Климент..

публикувано на 17.06.24 в 16:35

Започна жътвата в Димитровградско

С традиционен ритуал в димитровградското село Горски извор беше дадено начало на жътвата в региона. Въпреки горещото време комбайните влязоха в нивите.  Кметът на Димитровград Иво Димов пожела на земеделските производители да имат добра реколта, а..

публикувано на 17.06.24 в 16:13

Община Стара Загора ще преброи бездомните кучета наесен

Община Стара Загора започва да набира хора , които да извършат преброяване на безстопанствените кучета на територията на всички населени места в общината . Това ще се случи за втори път . Самото преброяване се извършва в периода март-юни или..

публикувано на 17.06.24 в 15:48

Продължава възстановяването на Шипка след бурята

Продължава описването на щетите в Казанлъшко след бурята и градушката. Над 300 са подадените заявления за еднократна помощ в град Шипка. Там е имало и опити за измама от строителни работници. Възрастни хора от Шипка са станали жертви на..

публикувано на 17.06.24 в 15:28