Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново задържаха обвинения за нападение с макетен нож над момиче

Снимка: БГНЕС

Задържаха 26-годишния мъж, сочен като извършител на нападението с макетен нож над 18-годишно момиче от Стара Загора. Той е арестуван за 24 часа, като съпричастен към нанасяне на телесна повреда на момичето, информират от полицията.

Вчера стана ясно, че Районна прокуратура - Стара Загора ускорява разследването по досъдебно производство за обезобразеното с макетно ножче 18-годишно момиче, по което като обвиняем е привлечен 26-годишен мъж. Създаден е екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното производство.

Първоначално мъжът беше арестуван още на 28 юни, два дни след като е уличен, че е нарязал многократно тялото на момичето с макетен нож, обръснал е главата и е счупил носа ѝ. Районен съд му постановява постоянна мярка за задържане под стража, но на втора инстанция е е освободен, след като експертизата е показала, че се касае за нанесена лека телесна повреда. 

Малко по-късно стана ясно, че прокуратурата е удължила задържането за 72 маса, както и че е задържала мъжа във връзка със закана за убийство и заплаха чрез текстови съобщения в социалните мрежи спрямо потърпевшото момиче.

"След укриване на Г.Г., той е бил задържан от полицейски служители от ОД на МВР - Стара Загора на 30 юли 2023 г., около 7,30 ч., на входа на гр. Стара Загора, пътувал е в автомобил. Г.Г. е осъждан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. С постановление на наблюдаващия прокурор Г.Г. е задържан за срок до 72 часа, след предявяване на обвинение", съобщават от обвинението.

Според адвоката на задържания той не се е укривал. В събота вечер не е открит в дома си, за да получи призовка да се яви на разпит, тази сутрин обаче той е отпътувал към Стара Загора, за да се яви в полицията, но е бил задържан още на входа на града.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До 38 градуса стигна температурата в Ямбол

Температурите на сянка в Ямболско достигнаха в следобедните часове 37-38 градуса на сянка. От Центъра за спешна медицинска помощ не отчитат повишен брой повиквания, заради горещините, но съветват да се избягва престоят на слънце.    Централните..

публикувано на 11.06.24 в 16:58

Само за седмица: три пожара в апартаменти в Стара Загора

От началото на деня старозагорските огнеборци са се отзовали на три сигнала. Екипи са потушили пожар в селска къща, сухи треви и пламнало електрическо табло в жилищна сграда, съобщи началникът на пожарната главен инспектор Антон Колев.  Той припомни,..

публикувано на 11.06.24 в 16:38

Как гласуваха старозагорци?

След изборите две в едно на 9 юни идва време за следизборна математика, за която е ясно, че не води до традиционните изчисления, в които две плюс две е равно на четири. До произнасянето на ЦИК и официалното оповестяване на реалните резултати и..

публикувано на 11.06.24 в 16:15

До четвъртък гласуват за Царица Роза и Цар на минералната вода в Павел баня

Два дни остават до началото на Празника на розата и минералната вода в Павел баня. Двадесетото юбилейно издание започва в четвъртък с избора на Царица Роза и Цар на минералната вода. Събитието е от 20:00 часа на пл. „Освобождение” в града и в..

публикувано на 11.06.24 в 16:10

Проект "Глас за всяко дете" приключи днес

Кампанията, организирана от РЦПППО- Стара Загора и София, съвместно с УНИЦЕФ приключи днес с практическа конференция. Над 50 участници омнениха опит, споделиха добри практики и разказаха пред какви предизвикателства са били изправени в рамките на проекта..

публикувано на 11.06.24 в 16:01

Спешна помощ съветва: Не излизайте в горещините!

Зачестяват обажданията на пациенти и техни близки, пострадали от горещото време в последните дни, съобщи пред Радио Стара Загора д-р Даниела Кършакова,  зам.-директор на Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора.  Увеличават се сигналите за..

публикувано на 11.06.24 в 15:49
снимки: Тракийски университет и Община Стара Загора

Тракийският университет дипломира 132 икономисти

В Деня на професионалния празник на българския икономист 132-ма довчерашни студенти и вече икономисти от Стопанския факултет на Тракийския университет, випуск 2024 г., получиха дипломите си за образователно-квалификационните степени „бакалавър“ и..

публикувано на 11.06.24 в 15:31

Започва раздаването на пакетите с хигиенни материали за уязвими групи от БЧК

От днес започна поетапното раздаване на хранителни и хигиенни продукти от втория транш по Програмата за храни и основно материално подпомагане - операция „Подкрепа“. В Старозагорско екипи на Български червен кръст (БЧК) са първо в община Братя..

публикувано на 11.06.24 в 15:07

За трета поредна година Doctor Rock Fest в Стара Загора

Задава се третото издание на българския фестивал за лекарски рок групи - Doctor Rock. На 28 и 29 юни, Стара Загора ще бъде разтърсена от рок адреналин, поднесен не от кой да е, а от лекари-рокаджии. „След успешния старт през 2022 година, ние от Очна..

публикувано на 11.06.24 в 13:31

БЧК раздава хранителни и хигиенни помощи на нуждаещи се в Сливен

Почти 15 хиляди души от Сливен и областта от днес ще получат помощ под формата на индивидуални пакети с хигиенни и хранителни продукти по Програма за храни и основно материално подпомагане на Европейски социален фонд „Плюс: Операция Подкрепа“, съобщи..

публикувано на 11.06.24 в 13:31