Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В продължение на пет дни Стара Загора става столица на бирата

Стартира осмото издание на Beerфеста

Осмото издание на фестивала на бирата  започва тази вечер в Стара Загора  и ще продължи до 3 септември. Градът на липите ще бъде Столица на бирата и сцена за любими музиканти в продължение на пет дни. Входът е свободен, а музикалната програма – изпълнена с богатство и разнообразие от стилове. Сцената отново ще бъде разположена на поляната в парк „Загорка“, съобщи Александър Чалъков от организаторите.

Първата вечер е посветена на популярната музика – в 18,50 часа  започва музикалната програма. В нея ще се включат  Мария Илиева, Pavell & Venci Venc, както и  музиканти от Стара Загора.

На естрадната  музика или българските  евъргрийни ще бъде посветена втората вечер – на 31 август, Невена Цонева, Донко Марков

Петък вечер  е хип-хоп вечерта с Гумени глави и FYRE, Keranov, Manatа, JAY.

Събота и неделя ще бъдат озвучени от рок. Две изключителни изпълнения – трибюти на световноизвестните Red Hot Chili Peppers, Robbie Williams и Linkin Park ще нажежат емоциите.Ще се включат и старозагорската група RockStage  и Nikéca.

Бирфестът ще бъде закрит от Остава и бандите Innerglow, Аудиосфера, и Caliberty.

Коктейли с бира и кътове с игри, посветени на марките бира, обещават организаторите.

„Beerфестът“ се провежда от 2015 г. и постепенно се превърна във важна част от календара със събития на Стара Загора.

Oрганизатори и тази година са Община Стара Загора, пивоварна „Загорка“, фирма - производител на месни продукти, заедно с партньори и приятели.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Сливен

Община Сливен отлага изграждането на две фотоволтаични централи за свои нужди

Община Сливен временно отлага инвестиционните си намерения за изграждане на фотоволтаици. Това е решено на среща между кмета Стефан Радев и общински съветници, съобщават общината.  Идеята за изграждането им стартира миналата година,  като намеренията..

публикувано на 15.05.24 в 15:29

Платформа за подаване на анонимни сигнали за разпространение на наркотици заработи и в Стара Загора

Стара Загора обявява война на разпространението на наркотиците сред младите хора. Вече действа специална платформа за подаване на анонимни сигнали срещу дилъри. Подготвя се и мащабна информационна кампания сред подрастващите как да използват..

публикувано на 15.05.24 в 14:58

РИК - Стара Загора: Все още няма указания за машинното гласуване

Централната избирателна комисия (ЦИК) показа хартиените бюлетини за вота на 9 юни.  Тази за избор на депутати е със зелени надписи и защитна линия на гърба в същия цвят, а тази за избор на евродепутати - със сини надписи и защитна линия.  Бюлетините са с..

публикувано на 15.05.24 в 14:44

Новият посланик на Аржентина Н. Пр. Алехандро Зотнер Майер гостува на Тракийски университет – Стара Загора

Новият посланик на Аржентина Н. Пр. Алехандро Зотнер Майер избра Тракийски университет – Стара Загора в една от първите си визити от заемането на длъжността. Той бе придружен от търговско-икономическия съветник към посолството Хуан Игнасио Камио..

публикувано на 15.05.24 в 14:34

Община Сливен отлага инвестиционните си намерения за изграждане на фотоволтаици

Община Сливен временно отлага инвестиционните си намерения за изграждане на фотоволтаичен парк. Това стана ясно по време на провелата се дискусия на кмета Стефан Радев с общински съветници, информират от общинския пресцентър. Срещата се състоя в..

публикувано на 15.05.24 в 13:26

Химична реакция при производство на наркотици е причина за взрива в Хасково

Взривът в апартамента на 45-годишния Дмитрий Стоянов - Руснака в Хасково вчера е резултат от химична реакция при производство на наркотици. Това съобщиха от прокуратурата днес, повече от 24 часа след инцидента в жилищния блок. От държавното обвинение..

публикувано на 15.05.24 в 13:16

Изплащането на "украинската помощ" се очаква да приключи до края на този месец, каза зам.-министърът на земеделието Иван Капитанов

Продължава изплащането на така наречената украинска помощ на земеделските производители. Очаква се до края на май средставата да стигнат до всички стопани , съобщи зам.- министърът на земеделието Иван Капитанов в Ямбол.  Изплащането помощта е в ход от 9..

публикувано на 15.05.24 в 12:51

Mобилни пунктове ще събират опасни битови отпадъци в Стара Загора

Акцията по събиране на опасни битови отпадъци е планирана за 20, 21 и 23 май в Стара Загора.  За първи път ще се използва мобилна лаборатория, която ще анализира на място и ще прецени как да се третира ненужният продукт, съобщиха от пресцентъра на..

публикувано на 15.05.24 в 12:16

Проф. Добри Ярков: Висшето образование е недофинансирано, протестът не е политически

Близо половин година в сферата на висшето образование очакват обещаното от страна на държавата финансиране. За първи път се наблюдава единомислие във всички университети в страната - и държавни, и частни, че висшето образование е недофинансирано. Това..

публикувано на 15.05.24 в 11:37
Хасково

Финансират младежки проекти в Хасково

Община Хасково започва прием на предложения за финансиране на младежки проекти. За реализацията на идеите на младите хора в бюджета на Общината е предвидена сумата от 70 000 лв.  Средствата се отпускат по Програмата за финансово подпомагане на младежки..

публикувано на 15.05.24 в 11:17