Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Един талант зад граница:

Треньорът Благовест Кисьов разказва за баланса между бадминтона и музиката

4
Снимка: Личен профил_Facebook

Благовест Кисьов започва да играе бадминтон на 10 години в родния си град Първомай .  На 15 се мести в клуб в Хасково. По това време се присъединява към юношеския национален отбор и започва да представя България на различни събития.

През 2005 г. се премества в София и постъпва в Националната спортна академия. През 2006 г. започва работа като помощник-треньор в тренировъчния център на BWF София, паралелно с подготовката на националния отбор, като през същата година печели Държавно първенство на България по бадминтон в състезанието по двойки мъже. През 2009 г. той получава контузия в гърба и спира да играе за 1,5 години. Подновява тренировките и състезанията през октомври 2010 г. и посещава различни тренировъчни програми и лагери в Малайзия , Индонезия и Европа , което му помогна да получи по-добри знания и да подобри играта си.

През 2012 г. печели Българското национално първенство по бадминтон на двойки мъже и става вицешампион на турнира Bulgaria Hebar Open на смесени двойки. През 2014 г. той стана вицешампион на Hellas International на смесени двойки и Hatzor Internationalтурнири на сингъл мъже. През 2015 г. той участва в Европейските игри през 2015 г. в състезанието за мъже на сингъл, където стига до осминафиналите.

От 7 години живее и работи като национален треньор по бадминтон в Загреб, Хърватска.

От година и половина Благовест Кисьов  е горд член и един от основателите на триото "Акустика Балкана". Триото запали сцената на "Хърватия търси талант".

За баланса между работата и хобито и животът на крачка от родината, чуйте повече от разговора с треньора по бадминтон Благовест Кисьов, един българин зад граница, който се определя като щастлив човек.


БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Семейството и четенето

Четенето е един от най-приятните начини за оползотворяване на лично време. Сред много хора битува схващането, че четенето е "занимание самотно", но истината е, че  ако по-често го практикуваме като споделено, то изгражда и развива здрава връзка сред..

публикувано на 10.12.23 в 12:00

Всеки си спомня за първия студентски празник

Няма бивши студенти е твърдение, което често можем да чуем на 8-ми декември. Или това е празник, още един повод за "поливане". Те са на различна възраст, учили са в различни години и университети, но всички са запазили спомени за своя първи студентски..

публикувано на 08.12.23 в 13:19

Честит празник, студенти!

Студентският празник датира още от 1903 г., когато се е чествал 15-годишният юбилей на Софийския университет. През 1897 г. министърът на просвещението проф. Иван Шишманов поставя въпроса първото висше училище в България да има "по-особен, свой празник"...

публикувано на 08.12.23 в 08:00

Децата и гневът

" Свят от емоции " - така понякога определяме детската душевност, именно защото децата в  много по-голяма степен от възрастните са подвластни на емоциите си, а същевременно по-трудно ги разбират и управляват.  Една от най-разпространените родителски..

публикувано на 07.12.23 в 12:20

Помощник на Дядо Коледа в Стара Загора превръща всеки подарък в специален

19 дни преди Коледа вечер вероятно повечето деца държат небето под особено наблюдение. Защото  кой не иска да види шейната, елените и Дядо Коледа? Преди да дойде Добрият старец обаче, е нужна солидна подготовка. Тя започва с внимателна проверка на..

публикувано на 06.12.23 в 17:58

Шаранът е дошъл в Европа от Китай

Българите слагат по традиция на трапезата си на Никулден шаран, приготвен специално за празника на покровителя на рибарите и банкерите св. Николай, който е тачен светец в целия християнски свят. „Но малцина знаят, че шаранът е  пренесен от..

публикувано на 06.12.23 в 15:15

История за Храма, хората и вярата

Стотици, а може би дори и хиляди ще дойдат днес в Катедралния храм "Свети Николай Мирликийски Чудотворец" в Стара Загора, за да запалят свещица и да се помолят за здраве. Една от най-красивите църкви не само под Липите, но и в България, е единствената в..

публикувано на 06.12.23 в 08:40

Изложба в Хасково показва 110 автентични носии

Изложба в Хасково показва 110 автентични народни носии от почти всички етнографски области на България. Колекцията е на Златка Господинова, която за втори път показва носии, които тя колекционира. Най-старата носия е на 200 години и е от Одринско...

публикувано на 04.12.23 в 15:51

Само мечката Диана заспа отново, останалите осем търсят вниманието на посетителите

 В зоопарка в Стара Загора, днес на Андреевден, известен и като Мечкин ден, имаше много посетители.   Само мечката Диана отново е заспала зимен сън, след като се пробуди преди няколко дни, останалите 8 кафяви мечки се радват на посетителски интерес...

публикувано на 30.11.23 в 17:53

Монети от различни епохи показват в Стара Загора

„Монетите през вековете - Берое, Августа Траяна, Верея, Иринополис, Боруй” е темата на тазгодишния „Нумизматичен салон 2023”, който се открива на 5 декември, вторник, от 17.30 ч. в Малка изложбена зала на Регионален исторически музей – Стара Загора...

публикувано на 30.11.23 в 16:31