Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петиция събира подписи за запазване на малко летище в Стара Загора

Бизнесменът и общественик, както и бивш дългогодишен общински съветник Николай Овчаров започна петиция за запазване на предназначението на летище Стара Загора. Идеята е да остане възможност да се ползват 900 дка за малко летище с писта от 1000 метра, която може да служи за превози на товари с дронове и малки самолети, разказа за Радио Стара Загора Овчаров. По думите му Стара Загора има нужда от подобна инфраструктура в бъдеще и то към Индустриалната зона, която се планира да се изгради на мястото. 

Николай Овчаров обяви, че подписи ще събира до края на ноември, след което ще представи петицията пред бъдещия кмет на Стара Загора и пред министъра на икономиката. 

Овчаров обяви още, че няма да се яви на изборите на 29 октомври.

По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Янко Янков моли ОИК да го освободи предсрочно като общински съветник, става журналист

Условно осъденият за купуване на гласове общински съветник от Стара Загора Янко Янков сам ще подаде оставката си като заседател в местния парламент ако Общинската избирателна комисия не прекрати предсрочно пълномощията му. „Аз моля ОИК днес в..

публикувано на 17.05.24 в 11:37

Калин Стоянов: Било е отнето предимството на автомобила на НСО

До момента е установено по безспорен начин, че другият автомобил, а не този на НСО, в който е пътувал Кирил Петков е отнел предимство. Това коментира в Казанлък  министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Министър Стоянов отказа да коментира..

публикувано на 17.05.24 в 11:30

52-ма зрелостници не са се явили на матурата по БЕЛ в Старозагорско

52-ма зрелостници не са се явили на матурата по български език и литература в област Стара Загора. Това съобщи за Радио Стара Загора началникът на Регионалното управление на образованието Милена Йолдова. Общо 2248 бяха подадените заявления за..

публикувано на 17.05.24 в 09:46

Таван 15% надценка на хляба не може да се отрази на крайната цена

И тази седмица няма промяна в тенденцията потребителската кошница в абсолютен размер да е на стойност 97лв, уточни за Радио Стара Загора Владимир Иванов – председател на ДКСБТ. Той допълни, че се поддържа разлика спрямо цените от миналата година с..

публикувано на 17.05.24 в 09:15

По изпитен вариант 15 по БЕЛ пишат зрелостници

Общо 2248 са учениците от област Стара Загора, заявили желание да се явят на държавни зрелостни изпити, съобщи началникът на регионалното управление на образованието Милена Йолдова. Днес се провежда първата задължителната матура - по български..

публикувано на 17.05.24 в 08:56

Ямболското село Бояджик отбелязва 148 години от Бояджишкия бунт

В ямболското село Бояджик днес ще отбележат 148 години от Бояджишкото клане. При потушаването на Априлското въстание на 17.05.1876 г. по заповед на Шевкет паша селото е разграбено и опожарено... Останала  да стърчи само черната кула на местната църква,..

публикувано на 17.05.24 в 08:05

В Тракийския университет ще бъде официално открит Международния форум SIMUL+

В 9,00 часа в заседателната зала на ректората на Тракийски университет ще бъде открит официално Международния форум SIMUL+, организиран съвместно от Тракийски университет – Стара Загора и Министерство на регионалното развитие на Саксония с подкрепата..

публикувано на 17.05.24 в 07:52

В ямболското село Бояджик ще бъде отбелязана 148-та година от бунта по време на Априлското въстание

В ямболското село Бояджик днес ще бъде отбелязана  148-та година от въстаническия бунт. Неговото потушаване е сред най-кръвопролитните събития от Априлското въстание.   Пред паметника на Априлци, издигнат в края на селото, ще бъде отслужена заупокойна..

публикувано на 17.05.24 в 07:47

702 зрелостници ще се явят на матурата по български език и литература в област Ямбол

Близо 20 процента от зрелостниците в област Ямбол не са допуснати до матурата по български език и литература, заради слаби оценки. На изпита днес ще се явят 702 зрелостници.  Заявления са подали 861 ученици от 18 училища в областта, като от тях 159 не са..

публикувано на 17.05.24 в 07:26

Ямболското село Тенево празнува празника си на светите Константин и Елена с богата програма

От днес до 21 май 2024 г., в с. Тенево, община „Тунджа“, ще се проведе Единадесетият празник на селото под надслов „Хубаво село имаме“. В Празничната програма всеки може да намери нещо за себе си -  концерти, танцов спектакъл, мотокрос, народни борби...

публикувано на 17.05.24 в 07:20