Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павлина Делчева: Иска ми се да подобрим състоянието на общинските жилищни имоти

Ще действам разумно и грижливо по отношение на това как ще се борави с общинската собственост. Това заяви в първото си интервю пред Радио Стара Загора  новият зам.-кмет на Стара Загора Павлина Делчева. 

"Много ми се иска да подобрим състоянието на общинските жилищни имоти. Много ме е срам, когато трябва да покажем на хората имот, който е в ужасно тежко състояние. И в момента има хора, които са картотекирани, но не са настанени в общински жилища", коментира тя в предаването "Репортер". 

Попитана как е редно да се процедира - да се окрупняват, да се продават или да се съхраняват и възлагат общински терени - Делчева се мотивира "от една страна продажбата на общински имот носи приходи, от друга страна се лишаваме от собственост".

Тя се обърна към гражданите с призив да търсят съдействие от нея и екипа й за решаването на конкретни проблеми от ресора им на действие. 

Павлина Делчева ще отговаря за общинска собственост, стопанска политика, здравеопазване и социални дейности в общинската администрация. Делчева е първият избран омбудсман на Стара Загора. Последно заемаше поста директор на "Социално подпомагане" в областния град. 

Цялото интервю слушайте в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хасково

Свикват първо заседание на новоизбрания общински съвет в Хасково

На 5.07 в Хасково ще бъде проведено първо заседание на новоизбрания общински съвет. Окончателните резултати от проведените частични избори на 23 юни за състава на местния парламент бях обявени в началото на седмицата.  Съгласно ЗМСМА първото заседание на..

публикувано на 26.06.24 в 14:05

Искам тази агония да приключи, заяви в съда Дебора

С думите „ Измина една година от случилото се, вече искам тази агония да приключи”,  Дебора Михайлова от Стара Загора коментира старта на четвъртото заседание по делото срещу обвинения за обезобразяването на момичето Георги Георгиев, което се гледа в..

публикувано на 26.06.24 в 13:40

Над 170 положиха изпит по обща езикова култура в Тракийския университет

Изпит по обща езикова култура в рамките на редовната кандидатстудентска сесия се проведе днес в Тракийския университет. Заявилите участие кандидат-студенти бяха 171,  а самият изпит се проведе едновременно в ректората на университета в Стара Загора и..

публикувано на 26.06.24 в 13:32

Център за високи постижения в професионалното образование се изгражда във Ветеринарната гимназия в Стара Загора

До 2026 г. Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов” в Стара Загора ще бъде изграден Център за високи постижения в професионалното образование се изгражда. Това обяви на пресконференция директорът на училището д-р...

публикувано на 26.06.24 в 12:14
Паметникът на Свободата на вр. Шипка

Над 22 млн. туристи за 60 години са посетили Националния парк-музей "Шипка-Бузлуджа"

Националният парк-музей "Шипка-Бузлуджа" отбелязва 60-годишен юбилей. За този период над 22млн. души са посетили паметника на Шипка, монумента с чинията, както и храм-паметника „Рождество Христово“. Това разкри за Радио Стара Загора Мая Миланова –..

публикувано на 26.06.24 в 09:59

Употребата на наркотици води до тежки шизофренно подобни вторични психози

Огромен е броят на хората, които развиват тежки шизофренно подобни вторични психози в резултат на употребата на синтетични наркотици. За това предупреди навръх Международния ден за борба с употребата и разпространението на дрога д-р Иван..

публикувано на 26.06.24 в 09:30

Остава горещо, възможни са валежи

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, ще има условия за градушки. В планинските райони явленията..

публикувано на 26.06.24 в 07:23

Нови пожари в Хасковска област

Нови два пожара лумнаха този следобед по време на жътва в Хасковска област. Единият е в ивайловградското село Драбишна, където се е подпалил работещ комбайн. Сигнал за пламъците е подал самият зърнопроизводител и веднага са били изпратени екипи на..

обновено на 25.06.24 в 18:53

Обществен съвет обсъжда предложения за Стара Загора

Две предложения дискутира на днешното си заседание Общественият съвет за архитектура, изкуство и култура, учреден от местната власт на Стара Загора. Комисията е разгледала заявление, постъпило от Сдружение „Творчески колектив „На улицата", за поставяне..

публикувано на 25.06.24 в 17:47

Национален парк-музей “Шипка-Бузлуджа“ отбелязва 60-тата си годишнина с тържествен концерт и луксозен албум

На 27 юни предстои кулминацията на тържествата по повод 60-тата годишнина от създаването на Национален парк – музей „Шипка-Бузлуджа“. По този повод директорът на културната институция д-р Чавдар Ангелов съобщи, че от създаването на Националния..

публикувано на 25.06.24 в 16:44