Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За седмица в Старозагорско са установени шестима шофьори, седнали зад волана в нетрезво състояние

Снимка: ОДМВР Шумен

За времето от 27.11.2023г. до 03.12.2023г. на територията на ОДМВР-Стара Загора в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 3221 МПС и 5573 лица. Съставени са 903 фиша и 186 акта за установени административни нарушения, съобщават от МВР-Стара Загора.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. За седмица са установени общо шест водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, като от тях четири водачи са шофирали след употреба на алкохол до 1.2 промила, двама са управлявали след употреба на алкохол над 1,2 промила. 

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират двама водачи, а един водач, спрян за проверка, е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 7 неправоспособни водачи. Установени са 1497 нарушения на скоростните режими.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ за същия период са извършени 129 проверки, установени са 92 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол са извършени 2 проверки, установени са 10 нарушения.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

700 ученици от страната спортуваха с Радев в Ямбол

Близо 700 ученици от цялата страна се включиха  в инициативата "Спортувай с президента" и турнира по утринна гимнастика, който се провежда за трети път в Ямбол. В спортните събития взе участие държавният глава Румен Радев. Турнирът по утринна гимнастика..

публикувано на 18.05.24 в 16:32

Временно не работи светофарна уредба

Светофарната уредба на кръстовището на улиците „Димчо Стаев“ и „Христо Ботев“ в Стара Загора не работи от днес по технически причини – скъсани са кабели. Отстраняването на повредата ще отнеме известно време, поради което от Община Стара Загора..

публикувано на 18.05.24 в 14:59

На Античния форум в Стара Загора бе открит фестивала на Античността и Средновековието „От Августа Траяна до Боруй“

“Това е първият подобен фестивал, който ще стане традиция за Стара Загора. Днес и утре ще бъдем свидетели на това как в древността хората са живели, хранили са се, какво са обличали . Убедена съм, че на старозагорците и гостите на града това ще им..

публикувано на 18.05.24 в 14:36

Румен Радев в Ямбол: Неприемливо е продължаването на войната между Русия и Украйна

Неприемливо е продължаването на войната между  Русия и Украйна и е крайно опасно страстите на войната да се разпалват и в Европа. Това  заяви президентът Румен Радев в Ямбол , коментирайки покушението срещу словашкия премиер.  Държавният глава за пореден..

публикувано на 18.05.24 в 14:13

"Младежки център за развитие-Взаимопомощ” взе участие в младежки обмен, финансиран по програма „Еразъм+“

Поредният младежки обмен, финансиран по програма „Еразъм+“ на Европейската комисия, в която казанлъшката организация “Младежки център за развитие-Взаимопомощ”  взе участие, се проведе между 08.05. и 15.05.2024 г. в Кавос, Гърция. Проектът “Мисли извън..

публикувано на 18.05.24 в 12:17

Четвърти турнир „Грифон“ по традиционна стрелба с лък през уикенда на „Туида“ край Сливен

Четвърти турнир „Грифон“ по традиционна стрелба с лък ще се проведе днес и утре в късноантичната и средновековна крепост „Туида“ край Сливен. Над 50 стрелци от цялата страна ще покажат умения в индивидуална и групова стрелба. Началото ще бъде дадено в..

публикувано на 18.05.24 в 11:23

Над 500 вземат участие на традиционния танцов събор "Мараш пее"

В Стралджа днес ще бъде открит традиционният събор на народното танцово творчество "Мараш пее". Във фолклорния празник се очаква да се включат над 500 танцьори от цялата страна. Днес и утре в Стралджа за поредна година ще гостуват стотици любители и..

публикувано на 18.05.24 в 10:35

Близо 700 ученици се включват в инициативата "Спортувай с президента"

Близо 700 ученици от цялата страна ще се включат в инициативата "Спортувай с президента" и турнира по утринна гимнастика, който се провежда за трети път в Ямбол. В спортните събития се очаква да вземе участие държавният глава Румен Радев. Турнирът по..

публикувано на 18.05.24 в 10:13

Първи фолклорен фестивал събира над 200 участници в Николаево

В този час в Николаево започва Първият фолклорен фестивал „В подножието на Асара“ с участието на над 200 участници от танцови формации и изпълнители от общините Стара Загора, Гурково, Опан, Мъглиж и Сливен. Организатори са Народно читалище „Зорница“ от..

публикувано на 18.05.24 в 08:05

С ремонт за 7 млн. лева реновират ОУ „Самара“

Двама от заместник-кметовете на Община Стара Загора, чиито ресори са свързани със строителството и образованието – арх. Мартин Паскалев и Надежда Чакърова, посетиха Основно училище „Самара“. Посещението им бе инициирано от желанието им да се уверят..

публикувано на 17.05.24 в 18:56