Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна коледна игра за ученици "Роден за приключения" днес в Стара Загора

„Коледен лабиринт“ – така са озаглавили играта, на която канят от старозагорския клуб „Роден за приключения“ на 10 декември. Тя е подходяща за ученици от първи до осми клас, а сборният пункт е между 11 и 12 часа пред читалище „Климент Охридски“, обясни Владимир Крумов от клуба. Самата игра продължава малко повече от час: 
Това ще бъде една своеобразна книга – игра, в която децата ще се сформират в отбори по четирима и ще търсят пътя за излизане от читалището, като решават различни загадки и отговарят на различни въпроси. Когато се справят със загадките могат да получат напътствия къде е следващата стъпка към изхода. На финала ще ги чака изненада. 
Таксата за участие е 10 лева. Със събраните средства ще се организират екскурзии за деца, лишени от родителска грижа от старозагорските центрове за настаняване от семеен тип. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Раздават 1000 нови компостера по селата в община Стара Загора

Близо 1000 нови компостера ще бъдат разпределени по селата в община Стара Загора. Това ще стане по проект, спечелен от Общината по програма ПУДООС, като част от продължаващата кампания за по-добро разделно събиране на отпадъците, съобщи за Радио Стара..

публикувано на 21.02.24 в 09:20

Откриват центрове за комплексни грижи за деца в три старозагорски села

В село Хан Аспарухово ще се състои официалното откриване на Комплекс от три центъра за предоставяне на комплексни грижи в ранна детска възраст в община Стара Загора. Изграждането на трите Центъра - в селата Хан Аспарухово, Братя Кунчев и..

публикувано на 21.02.24 в 08:31

Стара Загора с три отличия в класация на Файненшъл таймс

Стара Загора е отличена в три престижни категории в класацията на FDI Intelligence, издание на Файненшъл таймс, за „Европейски градове и региони на бъдещето 2024“. В категорията за  "Най-обещаващи микро европейски градове на бъдещето за..

публикувано на 20.02.24 в 17:47
Тракийски университет

На 11 март стартира записването за предварителните изпити в Тракийския университет

Регистрацията за участие в предварителните кандидат-студентски изпити в Тракийския Университет ще започне на 11 март. Всички изпити ще се провеждат присъствено в ректората на университета в Стара Загора. За улеснение на кандидатите, някои от тях –..

публикувано на 20.02.24 в 16:20
Срутената стена от сградата на Природо-математическата гимназия в Казанлък

Община Казанлък осъди застрахователи заради срутена гимназия

С решение на Върховен Касационен съд (ВКС) на Република България, Община Казанлък осъди три застрахователни компании за претърпени вреди от срутването на сградата на Природо-математическа гимназия "Никола Обрешков", информират от общинския..

публикувано на 20.02.24 в 15:45

Сформират Подкомитет по европейско развитие в Стара Загора

До няколко седмици предстои сформиране на Подкомитет по европейско развитие, който ще се състои от около 20 експерта. Областният управител Ива Радева ще бъде негов съпредседател, а основният казус, заради който ще бъде сформиран този орган е..

публикувано на 20.02.24 в 15:16

В РЗИ - Стара Загора продължават безплатните изследвания за СПИН

Кабинетът за безплатно и анонимно изследване за СПИН към РЗИ - Стара Загора продължава работа. Всеки желаещ, може да се изследва в понеделник, сряда и петък от 8:00 до 12:30 часа, както и вторник и четвъртък от 13:30 до 17:00 часа. От здравната..

публикувано на 20.02.24 в 15:10

Ремонтират спортни площадки в училища в Чирпан

Министерството на образованието и науката одобри финансиране за основен ремонт на две площадки в двора на чирпанското Средно училище "Пейо Яворов" – баскетболна и волейболна. Стойността на ремонтните дейности е 137 155 лв., като 89 000 лв. са..

публикувано на 20.02.24 в 15:10

В Казанлък ще отбележат 125 години от рождението на Дечко Узунов

Началото на мащабна програма по отбелязването на 125-годишнината от рождението на художника Дечко Узунов ще е именно в родния му град Казанлък. Инициативата по съвместното отбелязване на годишнината е на г-жа Аделина Филева - директор на..

публикувано на 20.02.24 в 14:58

Анексът към НРД улеснява достъпа до направление за ЯМР

През тази година се отделят 8 милиарда от държавния бюджет за Здравната каса. Българският лекарски съюз ще подпише анекс към Националния рамков договор, реши 76-тият събор на БЛС, проведен през уикенда. В този бюджет се предвижда увеличение на..

публикувано на 20.02.24 в 14:57