Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Тунджа събира хората с добри сърца в помощ на нуждаещи се и талантливи деца

8
Снимка: Кристина Русева

За 15-та поредна година Община Тунджа организира Благотворителен  бал в подкрепа на деца и младежи, нуждаещи се от лечение и на даровити и изявени деца в образованието, науката, изкуството и спорта.

„За всички 14 издания на благотворителната инициатива сме събрали над 600 000 лв и сме помогнали на повече от 2 000 деца, нуждаещи се от лечение или за да продължат да изявяват таланта си. Всичко това не би било възможно без щедрите и добри сърца на хората от община Тунджа, на представителите на местния бизнес, които винаги са отворени да помагат, на общността, която застава зад благородни и хуманни каузи!“, каза за Радио Стара Загора новоизбраният кмет Станчо Ставрев. Дълги години, като заместник-кмет той участва в организацията на благотворителната инициатива.

На участниците и гостите в събитието ще бъдат разказани историите на малкия Виктор от Кабиле, чието лечение обедини всички жители на общината в последните издания – и може би скоро ще направи първите си стъпки, историята на боксьора Даниел Асенов…" Сред героите на нашите истории е и млад мъж от ромски произход от село Завой, който рисува и продава картини в социалните мрежи и със средствата от тях купува дрехи, обувки и помагала на децата от общността за да посещават училище…", разкрива част от историите на децата, които имат нужда от подкрепа и помощ  кметът Ставрев.

Заявилите  участие в търга за вещи на известни личности и творби на изявени  творци, подкрепящи каузата са над 280 бизнесмени и индивидуални участници. Сред ценните експонати в търга са ръкавиците на европейския шампион по бокс Даниел Асенов, потника на звездата на българския баскетбол Александър Везенков, бутилка витализирано вино – единствено по рода си у нас и по света, произведено в община Тунджа. Младо момче, което учи за пожарникар, продължава традицията на своя баща да изработва и да дарява всяка година за благотворителния търг кукерски маски. Дарени са  и много красиви икони и картини, ръчно изработени играчки и сувенири…

„Всеки, дошъл на Благотворителния бал ще може да намери красив подарък с кауза за близките си обичани хора. Вярвам, че всеки ще си тръгне тази вечер щастлив и удовлетворен от сторения жест на доброта“, допълни кметът Ставрев. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Илияна Йотова открива помещения за непридружени деца в бежанския център в Харманли

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на Регистрационно-приемателния център в Харманли по повод откриването на помещения, включени в инициативата "Сигурна зона за непридружени деца". Зоната е създадена съвместно с Държавната агенция за бежанците,..

публикувано на 16.05.24 в 08:13

Свлачище затруднява движението в Прохода на републиката

Временно движението в Прохода на републиката се осъществява двупосочно в една лента, поради почистване на пътното платно от паднали камъни, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Свлякла се е земна маса в района преди „Предела“ от южната страна..

публикувано на 15.05.24 в 18:12

Стара Загора ще е домакин на "Фея под липите"

Три дни Стара Загора ще е домакин на 18-тото издание на традиционния международен турнир по художествена гимнастика „Фея под липите“ . Гимнастички от 20 клуба в страната ще премерят уменията си заедно с гости от Франция, Италия и Израел...

публикувано на 15.05.24 в 16:46

Бригаден генерал Мирослав Костадинов пое командването на 2-ра Тунджанска механизирана бригада

Във 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, се проведе тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на 2-ра Механизирана бригада“. С указ на президента на Република България на длъжността командир бе назначен..

публикувано на 15.05.24 в 16:06

Върховните магистрати потвърдиха присъдата на Янко Янков, чака се решението на ОИК - Стара Загора

Състав на Върховния касационен съд (ВКС) се събра на тълкувателно заседание днес заради казуса с общинския съветник от Стара Загора Янко Янков. От ВКС заявиха за Радио Стара Загора, че  делото е обявено за решаване. Срокът, според НПК, за..

обновено на 15.05.24 в 16:04

Обилните дъждове от последните седмици увреждат зърнената реколта в Ямболско

Въпреки падналите през последните седмици валежи зърнената реколта в Ямболска област се очаква да е значително по- слаба от тази през миналата година. Състоянието на пролетниците към момента е добро.  Продължилото няколко месеца засушаване е попречило за..

публикувано на 15.05.24 в 15:47
Община Сливен

Община Сливен отлага изграждането на две фотоволтаични централи за свои нужди

Община Сливен временно отлага инвестиционните си намерения за изграждане на фотоволтаици. Това е решено на среща между кмета Стефан Радев и общински съветници, съобщават общината.  Идеята за изграждането им стартира миналата година,  като намеренията..

публикувано на 15.05.24 в 15:29

Платформа за подаване на анонимни сигнали за разпространение на наркотици заработи и в Стара Загора

Стара Загора обявява война на разпространението на наркотиците сред младите хора. Вече действа специална платформа за подаване на анонимни сигнали срещу дилъри. Подготвя се и мащабна информационна кампания сред подрастващите как да използват..

публикувано на 15.05.24 в 14:58

РИК - Стара Загора: Все още няма указания за машинното гласуване

Централната избирателна комисия (ЦИК) показа хартиените бюлетини за вота на 9 юни.  Тази за избор на депутати е със зелени надписи и защитна линия на гърба в същия цвят, а тази за избор на евродепутати - със сини надписи и защитна линия.  Бюлетините са с..

публикувано на 15.05.24 в 14:44

Новият посланик на Аржентина Н. Пр. Алехандро Зотнер Майер гостува на Тракийски университет – Стара Загора

Новият посланик на Аржентина Н. Пр. Алехандро Зотнер Майер избра Тракийски университет – Стара Загора в една от първите си визити от заемането на длъжността. Той бе придружен от търговско-икономическия съветник към посолството Хуан Игнасио Камио..

публикувано на 15.05.24 в 14:34