Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от Гимназията за компютърни науки спечелиха конкурса за филм за Левски

5
Снимка: Кристина Русева


 В Регионалния исторически музей в Стара Загора наградиха победителите в Първия общински конкурс за кратки филми и клипчета за Апостола „Левски през моите очи“.

 Бяха връчени две втори награди – за филмчетата на СУ “Васил Левски –Гълъбово и старозагорската ГПЧЕ „Ромен Ролан“. Авторитетното пет-членно жури връчи първа награда на екипа на ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“. Всички участници получиха значки и грамоти за участие, отличените получиха издания на РИМ и книга за  Левски, а победителите и парична награда от 300 лв.

  Идеята за конкурса хрумнала на Мартин Чешмеджиев. Споделил я на Адриян Георгиев и Мартин Чапръзов и пред членовете на училищния клуб „Горди наследници“. Така  идеята  за училищен конкурс за Левски,  прераснала в идея за междуучилищен конкурс за връстниците им от общината от самото му начало.  Интересът към него, изненадващо и за инициаторите, надхвърлил очакванията им.  Включили се и ученици от СУ „В. Левски“  в Гълъбово. 

 Тримата организатори от Клуб "Горди наследници"  разказаха за Радио Стара Загора за идеята, организацията на конкурса и победителите в първото му издание.


 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Полицейска акция срещу престъпността и търговията с вот в Сливенско

Търговията с гласове бе обект на специализираната полицейска акция, която се проведе в Сливенска област днес. Проверяваха са малки търговски обекти по селата и ромските махали, като основно се изземваха тетрадки с имена на длъжници. Междувременно бяха..

обновено на 28.05.24 в 18:51

ЮИДП-Сливен ще участва в кампанията „Горска класна стая“ на ИАГ

Изпълнителна агенция по горите стартира кампания „Горска класна стая“, която ще се проведе на територията на повече от 20 държавни горски стопанства в цялата страна. В нея участие ще вземат представители на шестте Държавни горски предприятия, държавни..

публикувано на 28.05.24 в 16:27

Отново празник за деца и кучета организират на 1 юни в Стара Загора

"Кучилище Стара Загора", с подкрепата на Община Стара Загора, кани всички деца и родители с любимите им четириноги лаещи приятели на осмото издание на Празник за деца и кучета. Той ще се проведе, по традиция,  на 1 юни от 17.00 ч. в парк "Зелен клин"...

публикувано на 28.05.24 в 16:22

Детски турнир под надслов ,,Футболните отбори срещу агресията“ организират в Стара Загора

Детски футболен турнир с призив - ,,Футболните отбори срещу агресията“, организират по повод Международния ден на детето в Стара Загора. Инициативата е на Местната комисия  за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към..

публикувано на 28.05.24 в 16:16

Наситена спортна програма за Деня на детето в Стара Загора

Предпразнично на 31 май от 9:00 часа, в Спортна зала УСШ ще се проведе турнир по борба за деца „Никола Илчев“. Участие в схватките ще вземат близо 70 деца от цялата страна родени 2013 - 2017 г. Организатори са СК по борба „Берое“ и Община Стара Загора...

публикувано на 28.05.24 в 16:12

Нови маркировки в близост до пешеходни пътеки призовават пешеходците за внимание

Полагане на допълнителна маркировка на тротоарите в близост до пешеходни пътеки, изобразяваща забранителни знаци за употреба на слушалки и мобилни телефони, започна на възлови кръстовища в Стара Загора. Автор на проекта за превенция и повишаване..

публикувано на 28.05.24 в 15:52
Снимката е илюстративна

Четвъртокласниците от област Стара Загора се явиха на изпита по математика за националното външно оценяване

2458 четвъртокласници днес се явиха на изпита по математика за националното външно оценяване в Област Стара Загора. Малките матури се проведоха спокойно и с отлична организация във всяко едно от 92-те училища в областта, съобщи за Радио Стара..

публикувано на 28.05.24 в 15:41
Снимката е илюстративна

Пазарни аномалии – цена от над 2500лв/МВтч за балансиране, Асоциации зоват за спешни действия от държавата

Екстремно високи цени за балансиране на излишъка и недостига на електроенергия в системата, надхвърлящи 2500лв/МВтч , създават сериозни сътресения в пазара и могат да доведат до фалити на участници в него. За това предупреди в ефира на Радио Стара..

публикувано на 28.05.24 в 15:37
Декаризация

Няколко случая на Лаймска болест и Марсилска треска в Старозагорско

Девет случая на Лаймска болест са регистрирани в област Стара Загора от началото на годината. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора д-р Таня Перчемлиева , директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция.   Три..

публикувано на 28.05.24 в 15:24

Разработват проект за летище и автомобилна писта на Узунджово

Обявиха обществена поръчка за бившето летище „Узунджово“ и по-точно за изработване на комплексен инвестиционен проект за автомобилна писта. Такова решение вече взеха общинските съветници на Хасково преди време. Срокът на изработването на проекта..

публикувано на 28.05.24 в 13:49