Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първо участие на българските младежки делегати в централата на ООН в Ню Йорк

| Интервю

Успешно приключи участието на българските младежки делегати към ООН с мандат 2023/2024 г.

Александър Янев и Коста Каракашян  се прибраха от 62-рата сесия на Комисията по социално развитие към Икономическия и социален съвет на ООН. Това беше първата работна визита на младежките делегати в централата на ООН в Ню Йорк.

Кампанията им за допитване на младите под наслова “До Ню Йорк и назад” достигна до над 1800 младежи на възраст между 15-29 години. Тази година за първи път се прави статистика по градове, идеята е да се увеличи дяла на респондентите в различните области в страната. До момента се наблюдават приоритети, които предимно акцентират върху образованието, младежката заетост, както и към включването на младите хора във взимането на важни решения.

С какви впечатления са от посещенето си, чуйте в интервюто на Поли Владимирова с Коста Каракашян и Александър Янев.


БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Вулджев

Икономист: Проблемът с фискалния резерв е преувеличен

К ато цяло се преувеличава проблемът с фискалния резерв. Тези пари по всяка вероятност ще бъдат възстановени в по-голямата си част до края на текущия месец. През април много често има плащания по държавния дълг или други текущи разходи и  в тази ситуация..

публикувано на 11.04.24 в 14:21

Липсата на държава в ромските махали е заплаха за националната сигурност

Голяма част от проблемите в ромските квартали, включително на инфраструктурата може да бъдат решени тогава, когато в кварталите се сложи ред и законност. Това коментира за Радио Стара Загора Ганчо Илиев, управител на сдружение „Свят без..

публикувано на 08.04.24 в 17:10

На 7 април отбелязваме деня на здравето и здравните работници

На днешния 7 април отбелязваме Световния ден на здравето и честитим професионалния празник на всички, които работят в областта на хуманната медицина. Празникът се отбелязва от 1948 г. по инициатива на Световната здравна организация, а в България се..

публикувано на 07.04.24 в 09:35

Казанлъчанин предоставя транспорт за бала на деца с двигателни проблеми

Собственик на частни линейки от Казанлък ще вози безплатно за бала абитуриенти със специални потребности. За втора поредна година Иво Иванов протяга ръка на младежи с физически увреждания, за да могат да изживеят заедно със съучениците си..

публикувано на 05.04.24 в 16:44
Калоян Стайков

Калоян Стайков: Токът за домакинствата няма да поскъпне от 1 юли

Голямата промяна за потребителите у нас се очаква през 2026 година, когато би трябвало да излязат на либерализирания енергиен пазар. Предстои да видим как ще се случи това, защото все още законовата уредба не регламентира този процес, заяви пред Радио..

публикувано на 03.04.24 в 09:20

"Резерватът „Баюви дупки-Джинджирица“ - ценна защитена територия у нас."

"Резерватът „Баюви дупки-Джинджирица“ е сред най-старите в нашата страна. Обявен е през 1934 г., а територията му е разположена в североизточната част на Пирин. Растителното разнообразие на резервата включва около 500 вида висши растения. В него се..

публикувано на 29.03.24 в 10:10

6-седмично предизвикателство в подкрепа на Ксения Шопова започва от началото на април

6-седмично предизвикателство в подкрепа на Ксения Шопова ще се проведе в Стара Загора. Организатор е Надя Борисова, която ще изработи хранителен режим за всеки, който се включи в предизвикателството с кауза.  Ксения Шопова е от Стара Загора и е..

публикувано на 28.03.24 в 14:00

"Нашата обща история е сбор от милиони малки истории"

Благовещение и просвещение – два крайъгълни камъка в духовността на едно общество.  На днешният 25 март (Благовещение), през 1860 г. се поставя началото на най-голямата читалищна библиотека в България - старозагорската "Родина".  Историческата..

публикувано на 25.03.24 в 14:14

Растат случаите на домашно насилие

-   Прокурор Димитрова, как ще коментирате, увеличават ли се случаите на домашно насилие?   - Действително е налице негативна тенденция за увеличаване на престъпленията, които касаят упражнено насилие, физическо или психическо..

публикувано на 25.03.24 в 11:55
Венина Цонкова

Родена под щастлива звезда

Венина Цонкова е родена под щастлива звезда. Винаги разговаря усмихвайки се, може би, защото безусловно обича семейството и безрезервно работата си. Признава, че на 18 години "позорно млада и непоправимо влюбена" изрича заветното "да" и сключва брак..

публикувано на 24.03.24 в 19:10