Режимът, който е правил всяка година по едно и също време учителят Петър Дънов, набира все повече последователи. Всяка година през февруари темата се обасъжда и винаги изникват много въпроси. Целта на предпролетния житен режим е детоксикация и обновяване на клетките, подготовка за пролетта. Някои лекари съветват да не се практикува, други само да се внимава без да го отричат. 10 дни на жито на пръв поглед изглежда невъзможно, но хиляди хора доказват, че не е така. Освен "за" и "против" има и разнопосочна информация за метода на прилагане. Иван Андонов, който е последовател на ученията на Дънов, подробно обяснява, че няма грешен начин. Според него най-важното е на човек да му е вкусно. Само това ще успее толко време да се храни по този начин. Към дневната порция от 100 грама грухано жито или лимец могат да се добавят три ябълки, девет ореха и мед, разпределени за деня. Задължителен е приемът на поне 2 литра филтрирана вода. "Този процес протича на няколко нива и човек трябва да се наблюдава как се чувства по време на детоксикацията. Нормално е първите два-три дни човек да усеща леко неразположение."- разказва още Иван Андонов. Съветва желаещите да изключат от менюто си животинските храни няколко дни преди същинската част и да не забравят да се захранят внимателно след края му.
Официалната дата за Житен режим 2024 е 29 февруари. Повече по темата чуйте в прикачения звуков файл.
"Отвън зелено, отвътре червено, що е то?" Динята е най-разпознаваемия летен плод. И най-вкусният, според мнозина. Сочна, полезна и винаги предпочитан десерт, тя води своето начало от древността. Спорен е въпросът коя е родината на динята, но дали е..
През последните години се наблюдава тенденция за завръщане на интереса към българските традиции и обредни символи. Шевиците и автентичните ритуали добиват все по-голяма популярност и се превръщат в желано присъствие по лични празници и сватбени..
Традиционният празник „Дон Домат – плодът-зеленчук“ ще забавлява за осма поредна година жителите и гостите на Старозагорското село Горно Ботево. Вкусното събитие е с начало в събота от 10.30 ч., в парка на селото. Организатори на честването на вкусния..
Трето лято " Тайната градина на Саша" в павелбанското село Тъжа ще отвори врати за палатков лагер за оцеляване за деца от 7 до 14 години. Общо лагерниците могат да са 12 , всяко от децата си носи палатка и само си я разпъва . Ако срещне..
Храната в училище е тема, която вълнува всички родители, най-вече тези, за които здравословният хранителен режим е приоритет. Училищните лафки предлагат пакетирани стоки с обилно количество консерванти и рафинирана захар, бърза храна и празни..
Старозагорската улица "Димчо Стаев" се е превърнала в улицата на дините , показа репортерската ни проверка. През около 700 метра по протежението на улицата, след "Симеон Велики", почитателите на вкусния плод могат да избират от поне три хармана с..
Юни, юли и август са месеците, през които се регистрират най-много пожари в автомобили, сочи статистиката Пожарите в автомобили могат да възникнат по различни причини като късо съединение, неизправности в двигателя или топлина от прегряване...
НЧ „Отец Паисий 1906“, кметството на село Ракитница и Община Стара Загора канят на осми Празник на плодородието. На пъстрата програма ще се насладят всички посетители на 26 юли 2025 г. (събота). Празникът ще започне от 17.00 ч. в парка до чешмата на..
Инициативата „Безплатни градски турове" ще зарадва отново жителите и гостите на града на 2 и 3 август (събота и неделя), от 10.00 ч., с две от най-любимите теми на старозагорци – „Знатните фамилии на Стара Загора и техните къщи" и „Поетична разходка..
Старозагорката Илияна Семерджиева е посланик на Европейския климатичен пакт. Тя участва в различни дейности и създава активности, които да насочат вниманието на хората към климатичните промени и екоинициативи. В същността на Европейския..
Студио на Радио Стара Загора
Телефон на слушателя
тел. 042 616440
Email: efir@radio-sz.net
Нюзрум на Радио Стара Загора
тел./факс 042 604227
Email: rsz@radio-sz.net
Рекламен отдел
тел. 042 616431, 042 616432
Email: reklama@radio-sz.net