Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма нарушения на частичните избори в Искрица, балотажът е редовен

Снимка: интернет

В гълъбовското село Искрица на балотаж на 17-ти март ще се изправят Динка Радкова с 41 гласа срещу Енчо Гочев с 29 гласа.  Третата участничка в кметската надпревара е опонентката на Радкова – Недка Господинова от вота през октомври, когато двете получиха равен брой гласове. За нея са гласували 28 души. Част от хората изразиха мнение пред репортер на Радио Стара Загора, че единият от участниците е довел с личен транспорт да гласуват избиратели, които отдавна не живеят в селото:

  В отговор, заместник-председателката на Общинската избирателна комисия Павлина Драгиева съобщи за РСЗ, че изборите са протекли спокойно без постъпили жалби и сигнали за нарушения: 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Радио Стара Загора

Ганчо Илиев: Броят на заразените с коклюш в кв.„Лозенец“ в Стара Загора е много нисък

Броят на заразените с коклюш в кв. „Лозенец“ в Стара Загора е много нисък, установени са и контактните лица, както и родните на болните. Това каза за Радио Стара Загора Ганчо Илиев, управител на „Свят без граници“ и уточни, че през тази седмица..

публикувано на 29.04.24 в 16:03
Община Стара Загора

Община Стара Загора е изискала от ВКС присъдата на Янко Янков

Община Стара Загора е изискала присъдата на общинския съветник Янко Янков от Върховния касационен съд. Това стана ясно от днешната пресконференция на общинското ръководство. Кметът Живко Тодоров обяви, че е разбрал от медиите за решението на съда,..

публикувано на 29.04.24 в 15:57
Мини Марица Изток

Не се предвиждат съкращения в Мини Марица изток

Новият изпълнителен директор на Мини Марица изток Тодор Тодоров съобщи, че рекултивацията на терените , засегнати от минната дейност, за които държавата отпусна 1 милиард лева, ще се изпълнява с наличните хора и техника: Те са абсолютно необходими..

публикувано на 29.04.24 в 15:28

Продължава контрола по пътна безопасност на територията на ОДМВР-Стара Загора

За времето от 22.04.2024г. до 28.04.2024г. на територията на ОДМВР-Стара Загора в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 3824 МПС и 6760 лица. Съставени са 941 фиша и 229..

публикувано на 29.04.24 в 13:35

Няма да има освобождаване от такси за студентите през тази учебна година

Със сигурност през тази учебна година няма да има освобождаване от такси за студентите, приети да следват по държавна поръчка. Това съобщи пред БНР Красимир Вълчев, бивш образователен министър, председател на Комисията по образование в НС и депутат..

публикувано на 29.04.24 в 13:01

"Бележник 2024": Добър 3,59 за работата на държавата в грижата за децата

Добър 3,59 е оценката на неправителствените организации за работата на институциите, които трябва да се грижат за развитието на децата у нас. Това показва „Бележник 2024“, изготвен от Националната мрежа за децата. Анализът се изготвя на база..

публикувано на 29.04.24 в 12:55

Партии и коалиции се разбраха за състава на секционните комисии в старозагорски избирателен район

Политическите партии и коалиции достигнаха до съгласие за състава на секционните избирателни комисии за вота на 9 юни. Консултациите се проведоха тази сутрин в зала 2 на Община Стара Загора, водещ на съвещателната среща бе секретарят Делян Иванов. Това..

публикувано на 29.04.24 в 12:40
Плувен басейн, Стара Загора

Плувният басейн в Стара Загора няма да работи по Великден

Във връзка с предстоящите Великденски празници, Общинският плувен басейн няма да работи в дните 3, 4, 5 и 6-и май включително. Това съобщиха от пресцентъра на община Стара Загора. На 1 май /сряда/ и 24 май /петък/, басейнът ще отвори в часовете от..

публикувано на 29.04.24 в 10:02

Благотворителна кампания на старозагорци цели Великден да е във всеки дом

Великден да влезе и в домовете на хора, които не могат и да си представят, че е празник, просто защото оцеляват трудно и не могат да си го позволят.  В края на миналата седмица пост с тази идея в една от старозагорските групи в социалната мрежа провокира..

публикувано на 29.04.24 в 09:45

Областният лидер на БСП ще бъде втори в старозагорската листа за предстоящия вот

„Приветствам решението на Националния съвет на БСП Драгомир Стойнев да бъде водач на листата в старозагорски избирателен район на предстоящите на 9 юни предсрочни парламентарни избори. Той е доказал експертизата си в сферата на енергетиката,..

публикувано на 29.04.24 в 09:19