Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дават близо 150 хил. лв. на футболните клубове в община Сливен

Стефан Радев, кмет на община Сливен
Снимка: Стоян Радев

Общинския съвет в Сливен гласува да бъдат дарени на футболните клубове в общината 157 хиляди лева от общинския бюджет. От тях 150 хиляди ще бъдат дадени на отбора на Йордан Лечков, който играе във Югоизточна „В" група и е последен в класирането с 13 точки. Останалите 7 хиляди лева ще получат отборите, които играят в областната група. 

Кметът Стефан Радев обяви, че общината няма намерение да създава футболен клуб и призова бизнеса също да се включи в рестарта на сливенския футбол.

"Надявам се с това решение да дадем тласък на това и повече хора да се включат и от бизнеса да се включат във финансирането. Дали на този отбор или на други, ние казахме, че ще въведем това, като политика на общината тази сума да я заделяме за участие в минимум във „В" група на футболното първенство."

Радев отговори и на въпрос на БНР дали се очаква напрежение и недоволство от останалите клубове и спортове, след днешното решение.

"Въпрос на политика на общината е кои ще приеме за социално значими и ще финансира."

Против това решение гласува групата на бившия футболист "Пламен Крумов и приятели". Крумов, който е собственик на ФК "Сините камъни" коментира, че парите са разпределени несправедливо.

"Не може 150 за едни, хиляда за други. Това не ми харесва на мен. Това трябваше много правилно да се обмисли, много правилно да се направи."

Крумов обяви, че предстои да изнесе повече информация по темата на пресконференция след няколко дни.

Пламен Крумов

По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

70% обработени изборни протоколи в Ямбол

Продължава приемането на обработените протоколи в Районната избирателна комисия в Ямбол.  Повече от 12 часа продължава приемането на протоколите в РИК Ямбол. До момента са обработени близо 70 процента от секциите, информира кореспондентът ни Даниела..

публикувано на 10.06.24 в 11:21
Светлин Тачев

Светлин Тачев: Ниската избирателна активност ще затрудни преговорите за правителство

Резултатите от тези избори показват, че избирателната активност достигна нов антирекорд и това е преломният момент, в който трябва да се реши оттук на сетне ще се продължили с кризата, в която са намираме със спирала от предсрочни избори или ще..

публикувано на 10.06.24 в 10:53

Стоян Тодоров: "Величие" е пробългарска партия, насочена към спасението на страната ни

Ние сме пробългарска партия, която мисли за спасяването на България. Така вторият в листата на „Величие“ в Стара Загора Стоян Тодоров представи партията, която според данните до момента ще влезе в 50-то Народно събрание и бе определена като голямата..

публикувано на 10.06.24 в 09:49

ГЕРБ-СДС печели в Стара Загора, втори са "Възраждане", сочат междинните резултати

При близо 24 процента обработени протоколи към 6.00 часа тази сутрин В Районната избирателна комисия в Стара Загора,  в областта първа политическа сила е ГЕРБ-СДС с близо 27,5 процента. Втори са „Възраждане“, които получават близо 16 процента от..

публикувано на 10.06.24 в 07:40
Снимката е илюстративна

В Стара Загора пръскат срещу комари

Община Стара Загора ще извърши ларвицидна обработка на биотопите на комарни ларви, както и третиране на открити площи срещу възрастни комари с препарати „Акватен“ – екологичен ларвицид и „Стийл 25 ЕК“ / студен аерозол. Началният час за..

публикувано на 10.06.24 в 06:24

При обработени над 18% от протоколите: Шест партии влизат в Европейския парламент

Данните, публикувани на официалната страница на Централната избирателна комисия сочат, че шест български партии ще изпратят свои депутати в Европейския парламент.  Към 4.00 часа тази сутрин данните сочат че това са ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, "Възраждане", ДПС, БСП..

публикувано на 10.06.24 в 05:40

При обработени над 19 % протоколи в ЦИК: 7 партии влизат в 50-ото Народно събрание

При обработени 19.24% протоколи към 4.00 часа тази сутрин, 7 партии влизат в парламента. Според данните на Централната избирателна комисия в следващото Народно събрание първа политическа сила ще бъде ГЕРБ - СДС с 22.24%, втори са ДПС с 19.83%, а..

публикувано на 10.06.24 в 05:36

Паралелно преброяване на "Галъп", 80% извадка: Възможен е 7-партиен парламент

ГЕРБ-СДС печелят изборите за Народно събрание с 24%, сочат данни от паралелно преброяване на социологическа агенция "Галъп", партньор на БНР на вота, при извадка 80%. Втора политическа сила е ДПС с 16,2% резултат. Следват "Възраждане" - 14,6%, ПП-ДБ -..

публикувано на 10.06.24 в 00:56

Продължава приемането на обработените протоколи в Районната избирателна комисия в Ямбол

Продължава приемането на обработените протоколи в Районната избирателна комисия в Ямбол. Към момента не се отчита забавяне заради двойния вот  при обработването на резултатите.  Най- много са пристигналите  представители на комисии от община..

публикувано на 09.06.24 в 23:33