Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампании по залесяване в Ямбол по случай Седмицата на гората

В Ямбол започнаха проявите, свързани със Седмицата на гората. 

Деца от училищата в града засадиха дръвчета в училищните дворове, предстои и мащабна кампания по залесяване в междублоковите пространства и кварталните градинки.

Държавното горско стопанство "Тунджа" ще раздаде млади дръвчета от видовете  черен бор, дива череша и обикновен кипарис на жителите на Ямбол. Акцията ще бъде в петък в центъра на града и в административната  сграда на горското стопанство. Междувременно кампаниите по озеленяване и засаждане на дръвчета започна в много фирми и учебни заведения. 

Първокласниците от ОУ “Николай Петриний“ с ентусиазъм се включиха в засаждането в училищния двор. Ето какво казаха те:

- Обичам природата и с радост ще се грижа за дръвчето, което засадихме.

- Любов към родината, любов към природата, любов към хората - това е смисълът на човешкия живот!

Кампании за почистване на речни брегове, горски масиви и места за отдих се организират и в общините Стралджа, Елхово и Тунджа. 

От крайграничната община Болярово започват и съвместна акция с други институции за почистване района около българо-турската граница.


По публикацията работи: Деян Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Музика и много изненади във второто издание на фестивала "На зелено" в Бедечка

Музика и много изненади очакват посетителите във второто издание на фестивала "На зелено", който се провежда в старозагорския парк "Бедечка", съобщават организаторите.  За втора година старозагорският Творчески колектив „На улицата" прави вдъхновяваща..

публикувано на 20.05.24 в 12:29

Прокуратурата повдигна обвинение срещу избягалия от местопроизшествието шофьор

Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа шофьор, избягал от местопроизшествието след причиняване на катастрофа, при която е загинал 28-годишен мъж, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив. Шофьор премаза друг..

публикувано на 20.05.24 в 12:20

Над 3000 литра контрабанден зехтин са иззети на ГКПП -Капитан Андреево

Над 3000 литра контрабанден зехтин откриха при проверка на турски тежкотоварен камион граничните полицаи от  Граничен пункт "Капитан Андреево".  Контролът е извършен в хода общите действия срещу контрабандата, осъществявани от служители на ГД "Борба с..

публикувано на 20.05.24 в 12:11

Скандал между двама завърши с изстрел във въздуха

Скандал между двама мъже в съботната вечер завърши с изстрел във въздуха, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.  На 18.05.2024 г. във Второ РУ - Стара Загора е получено съобщение, че около 20:45 ч., в гр. Стара Загора, на бул. „Цар Симеон..

публикувано на 20.05.24 в 11:36

Шофьор премаза друг водач на автомобил и избяга от произшествието

Шофьор премаза друг водач на автомобил, след което избяга от произшествието.  На 18 май около 01:53 часа в ОДМВР - Стара Загора е получено съобщение за тяло на мъж, намиращо се на платното за движение на път II-66, в района на км 48+000, между Стара..

публикувано на 20.05.24 в 11:18

Стара Загора изрази съпричастност към засегнатите от ХИВ и СПИН

Регионална здравна инспекция – Стара Загора отбеляза на 19 май 2024 г. от 20:00 часа Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ и СПИН. На площада пред сградата на Общината ръководството, служители на РЗИ, партньори и граждани..

публикувано на 20.05.24 в 10:01

В Гурково за празника на розата наградиха най-възрастния розопроизводител в България

95-годишният гурковец Вълчо Вълчев бе удостоен с приз „Пазител на традициите в розопроизводството". Отличието му бе връчено от кмета Кънчо Папазов на тържествено честване на Празника на розата за дълголетното му усърдие, прочуто трудолюбие и успехи,..

публикувано на 20.05.24 в 09:54
Малина Панайотова и Боряна Георгиева (вдясно)

Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда

Националната агенция за приходите (НАП) получи поредна награда за Портала си с електронни услуги за развитие на иновативни решения в ИТ областта. Отличието е в категорията InnovationOfTheYear („Иновация на годината“) в класацията #TechElite. На..

публикувано на 20.05.24 в 09:52

Студенти от Тракийския университет със златни медали от „Европейско кенгуру за студенти 2024“

Студенти от Стопански факултет към Тракийски университет спечелиха два златни и три сребърни медала на Националното математическо състезание „Европейско кенгуру за студенти 2024“.  Призьорите  -   Жасмин Георгиев – златен медал, Християния Христова..

публикувано на 20.05.24 в 09:37

Вариант номер 1 изтеглиха на втората задължителна матура

В Министерството на образованието и науката (МОН) бе изтеглен вариант номер 1 за днешната втора задължителна матура по профилиращ предмет, изучаване в 11 и 12 клас. На изпита се явяват 26 000 зрелостници в цялата страна. Останалите 21 000 зрелостници..

публикувано на 20.05.24 в 08:38