Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иса Бесоолу: Почистването на речните корита в община Павел баня е моя лична отговорност

Иса Бесоолу
Снимка: Община Павел баня

Започна почистването на речните корита в община Павел баня. 

Кметът Иса Бесоолу обяви, че предприетите мерки са с цел предотвратяване на наводнения през дъждовния сезон в населените места, през които минават реките Турийски и Тунджа. 

Той допълни, че лично е инспектирал работата по почистването на речните корита, защото приема тази задача като своя лична отговорност за осигуряване спокойствието на жителите, предвид големите наводнения, които доведоха до съборени постройки през 2014 година.


По публикацията работи: Деян Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Провериха църквите в Старозагорско преди Великден

При проверките на големите православни църкви в Стара Загора преди Великден не са констатирани сериозни нарушения на противопожарните изисквания, съобщи в предаването „Репортер“ началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“..

публикувано на 03.05.24 в 09:32
Висшето образование в Нидерландия привлича студенти от цял свят

Расте интересът на българските кандидат-студенти към Ирландия и Швеция

Броят на българските кандидат-студенти, желаещи да учат висше образование в чужбина, се е увеличил с 60 процента спрямо миналата година, показват последните данни на изложение "Световно образование". В проведеното неотдавна в Пловдив юбилейно 20-то..

публикувано на 03.05.24 в 09:10

С 6% е по-евтина Великденската трапеза тази година спрямо миналата

С 6% е по-ниска цената на потребителската кошница за Великден тази година спрямо миналата. 137лв. е стойността й тази година при закупуването на единица от всяка стока заедно с агнешко месо, 98лв. е без него при 106лв. по същото време миналата година,..

публикувано на 03.05.24 в 08:45

Времето: Облаци, дъжд и градушки

През деня в много райони на страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд.  В планинските райони валежите ще са значителни и ще са придружени с гръмотевици. На места в Югозападна България, Родопската област и западните райони на..

публикувано на 03.05.24 в 07:15

Разпети петък - денят на Христовите страдания

Разпети петък, наричан още Велики петък, е най-тъжният ден за християнския свят. Денят, в който Божият син е разпнат на кръста, за да изкупи греховете на човечеството. Исус Христос приел смирено съдбата си. Издъхва на Голгота след тежки мъчения. Учениците..

публикувано на 03.05.24 в 07:00
Снимка - ВМРО

Красимир Чревилов е водач на листата на ВМРО в 27 МИР - Стара Загора

Листа от 16 кандидати за народни представители регистрира в Районната избирателна комисия – Стара Загора за предстоящите предсрочни парламентарни избори  ПП „ВМРО – Българско национално движение“ .  Красимир Червилов е водач на листата, член на НИК на..

публикувано на 02.05.24 в 18:09

Кметът на Ямбол и екипът му зарадваха възрастните хора в града с над 1000 великденски козунаци

На Велики четвъртък в Ямбол беше проведена благотворителна акция, организирана от кмета Валентин Ревански , неговия екип и общинските съветници, използвали платформата на „Пряка демокрация“. По време на инициативата бяха раздадени над хиляда..

публикувано на 02.05.24 в 16:25

Литийно шествие с иконата на свети Георги в Ямбол на 6 май

Община Ямбол и архиерейското наместничество на Ямболска духовна околия организират тържествено честване на 6 май, Гергьовден, съобщават от пресцентъра на местната администрация . Утринната служба в храм „Св. вмчк. Георги Победеносец“ ще..

публикувано на 02.05.24 в 16:23
Община Стара Загора

Две срещи с бизнеса и търсещите работа предвижда Община Стара Загора през месец май

„Успяхме да създадем профил на посетителите на тазгодишното изложение WorkIn Stara Zagora. От 20 до 75-годишна възраст са били участниците в кариерния форум. Проследихме също, че 2/3 от тях говорят поне два езика и сме приятно изненадани  колко..

публикувано на 02.05.24 в 16:20

Митрополит Киприан изми ритуално нозете на 12 свещеници и миряни

На Велики четвъртък за осма поредна година в катедралния храм „Св. Николай Чудотворец“ старозагорският митрополит Киприан извърши ритуално умиване на нозете на 12 свещеници и миряни. Още рано сутринта десетки вярващи изпълниха храма, за да присъстват на..

публикувано на 02.05.24 в 15:28