Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът насрочи изборите в Хасково за 23 юни

Хасково
Снимка: Емил Енчев

Президентът насрочи със свой указ изборите за общински съветници в Хасково. Вотът ще бъде на 23 юни. 

Изборите от миналата есен бяха касирани от съда.

В петък в Хасково ще заседава Общинският съвет от предишния мандат 2019-2023 година.


По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ангел Марков е временно преназначен за заместник - директор на Областната дирекция на МВР в Хасково

Комисар Ангел Марков е временно преназначен за срок от една година на длъжност заместник-директор на Областната дирекция на МВР в Хасково, съобщиха от пресцентъра на ведомството.  Назначението е със заповед на служебния министър на вътрешните работи..

публикувано на 12.06.24 в 16:15
Община Стара Загора

„Танцуваме заедно с децата от Център за специална образователна потребност“ организират в Стара Загора

„Танцуваме заедно с децата от Център за специална образователна потребност“ организират в Стара Загора. Събитието е от 18 часа пред сградата на Общината. Организатори са екипа на Центъра, част от който е народния певец Веско Василев. Идеята е да се..

публикувано на 12.06.24 в 16:13

2 333 десетокласници се явиха на НВО по математика в област Стара Загора

2 333 ученици се явиха днес на националното външно оценяване по математика в област Стара Загора.198 обаче не са се явили, което е по-висок брой от миналогодишните десетокласници явили се на изпита по математика. Това каза за Радио Стара Загора..

публикувано на 12.06.24 в 16:00

Меморандум за разбирателство подписаха Тракийският университет и Кюстендилската търговско-промишлена палата

Ректорът на Тракийски университет – проф. Добри Ярков посрещна на работно посещение в старозагорското висше училище председателя на Кюстендилската търговско-промишлена палата – Ваньо Костадинов и главния секретар на организацията – Йордан..

публикувано на 12.06.24 в 15:42
Нина Гиргинова и Гено Иванов

"Национален фестивал на лавандулата" започва в петък

Традиционното издание на "Национален фестивал на лавандулата" в село Средно градище , община Чирпан започва на 14 юни. Тази година то е юбилейно- десето поред. В рамките на два дни посетителите ще могат да се насладят на изпълненията на певицата Мариана..

публикувано на 12.06.24 в 15:38

Отделете ценно време за ценна кауза

В Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани в Стара Загора сезонът е натоварен. Всеки ден тук пристигат по 20 нови пациенти от цялата страна. В момента в Центъра има около 40  бебета от почти всички видове дневни и нощни птици у нас. Най..

публикувано на 12.06.24 в 15:35

Повишен риск от пожари в Ямболско

За повишен риск от пожари предупреждават в ямболските общини Стралджа, Тунджа и Елхово. В района започна и жътвената кампания, което допълнително усложнява ситуацията. Опасността от пожари  се повишава с всеки изминал ден, тъй като в района не е валяло..

публикувано на 12.06.24 в 15:21

В Сливенска област разкриват 139 работни места

Нови 139 работни места предвижда Регионалната програма по заетост на област Сливен през 2024 г. Общо пет предложения са разгледани по време на днешното заседание на Постоянната комисия на Областния съвет за развитие  – четири от общините и едно от..

публикувано на 12.06.24 в 15:14
Обновеният зоопарк в Стара Загора

Лятно зооучилище в Стара Загора

За втора поредна година  Зоопарк Стара Загора предлага нови и интересни преживявания за младите почитатели на животните.  Този път образователната програма е на тема "Зооекспедиция" . Организаторите обещават много емоции, игри със стари и нови..

публикувано на 12.06.24 в 14:38

В Стара Загора заработи "Контактен център" за деца на разделени родители

С официална церемония беше открита новата услуга „Контактен център“ към Комплекса за социални услуги в Стара Загора. Той ще осигурява неутрален терен за срещи, където децата на разделени родители ще се виждат с този от тях, с когото не живеят..

публикувано на 12.06.24 в 12:36