Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За трети път ще излъчат математическите звезди на Стара Загора

медали

Старозагорски математически таланти ще бъдат наградени в навечерието на 24 май.

Инициатори за трети път са фондация „Математика без граници“ и бивши ученици от Средношколския център по математика и информатика в Стара Загора и елитни старозагорски училища.

Успешните изяви в областта на математиката за много ученици от община Стара Загора на регионални, национални и международни прояви по математика носи голямо удовлетворение не само за учениците, за организаторите, но и за цялата общественост свързана с математиката в града ни“, мотивират се организаторите.

До 30 април старозагорските училища могат да номинират до трима свои възпитаници с постижения в регионални, национални и международни състезания по математика.

Всички номинирани ще получат сертификат с отбелязани постижения, бивши състезатели по математика и информатика от Стара Загора ще връчат персонални награди на най-добрите, ще бъде отпечатан и специален плакат със „звездите“ на 2024 година.

Тържеството ще се състои на 11 май.

В предишните две издания награди за 18 000 лева осигуриха бившите  състезатели по математика, информатика и математическа лингвистика  Велина Славова, Десислава Спиридонова, доц. Евгени Генчев, Сияна Янчева, Станимир Бойчев и Станимир Костов. Организаторите очакват, че техният пример ще бъде последван и от други олимпийци.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Сливен

Община Сливен отлага изграждането на две фотоволтаични централи за свои нужди

Община Сливен временно отлага инвестиционните си намерения за изграждане на фотоволтаици. Това е решено на среща между кмета Стефан Радев и общински съветници, съобщават общината.  Идеята за изграждането им стартира миналата година,  като намеренията..

публикувано на 15.05.24 в 15:29

Платформа за подаване на анонимни сигнали за разпространение на наркотици заработи и в Стара Загора

Стара Загора обявява война на разпространението на наркотиците сред младите хора. Вече действа специална платформа за подаване на анонимни сигнали срещу дилъри. Подготвя се и мащабна информационна кампания сред подрастващите как да използват..

публикувано на 15.05.24 в 14:58

РИК - Стара Загора: Все още няма указания за машинното гласуване

Централната избирателна комисия (ЦИК) показа хартиените бюлетини за вота на 9 юни.  Тази за избор на депутати е със зелени надписи и защитна линия на гърба в същия цвят, а тази за избор на евродепутати - със сини надписи и защитна линия.  Бюлетините са с..

публикувано на 15.05.24 в 14:44

Новият посланик на Аржентина Н. Пр. Алехандро Зотнер Майер гостува на Тракийски университет – Стара Загора

Новият посланик на Аржентина Н. Пр. Алехандро Зотнер Майер избра Тракийски университет – Стара Загора в една от първите си визити от заемането на длъжността. Той бе придружен от търговско-икономическия съветник към посолството Хуан Игнасио Камио..

публикувано на 15.05.24 в 14:34

Община Сливен отлага инвестиционните си намерения за изграждане на фотоволтаици

Община Сливен временно отлага инвестиционните си намерения за изграждане на фотоволтаичен парк. Това стана ясно по време на провелата се дискусия на кмета Стефан Радев с общински съветници, информират от общинския пресцентър. Срещата се състоя в..

публикувано на 15.05.24 в 13:26

Химична реакция при производство на наркотици е причина за взрива в Хасково

Взривът в апартамента на 45-годишния Дмитрий Стоянов - Руснака в Хасково вчера е резултат от химична реакция при производство на наркотици. Това съобщиха от прокуратурата днес, повече от 24 часа след инцидента в жилищния блок. От държавното обвинение..

публикувано на 15.05.24 в 13:16

Изплащането на "украинската помощ" се очаква да приключи до края на този месец, каза зам.-министърът на земеделието Иван Капитанов

Продължава изплащането на така наречената украинска помощ на земеделските производители. Очаква се до края на май средставата да стигнат до всички стопани , съобщи зам.- министърът на земеделието Иван Капитанов в Ямбол.  Изплащането помощта е в ход от 9..

публикувано на 15.05.24 в 12:51

Mобилни пунктове ще събират опасни битови отпадъци в Стара Загора

Акцията по събиране на опасни битови отпадъци е планирана за 20, 21 и 23 май в Стара Загора.  За първи път ще се използва мобилна лаборатория, която ще анализира на място и ще прецени как да се третира ненужният продукт, съобщиха от пресцентъра на..

публикувано на 15.05.24 в 12:16

Проф. Добри Ярков: Висшето образование е недофинансирано, протестът не е политически

Близо половин година в сферата на висшето образование очакват обещаното от страна на държавата финансиране. За първи път се наблюдава единомислие във всички университети в страната - и държавни, и частни, че висшето образование е недофинансирано. Това..

публикувано на 15.05.24 в 11:37
Хасково

Финансират младежки проекти в Хасково

Община Хасково започва прием на предложения за финансиране на младежки проекти. За реализацията на идеите на младите хора в бюджета на Общината е предвидена сумата от 70 000 лв.  Средствата се отпускат по Програмата за финансово подпомагане на младежки..

публикувано на 15.05.24 в 11:17