Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

130 мериха сили в турнира за Купа „Верея“

В спортна зала „Иван Вазов“ завърши 35-тото издание на турнира по киокушин карате за Купа „Верея“. В битките се включиха около 130 бойци от почти всички центрове в страната. „Много силно състезание, не очаквахме толкова състезатели“, обобщи пред радио „Стара Загора“ Мирослав Митев, треньор в клуба домакин на турнира „Аскен“. От възпитаниците на клуба Зорница Милева стана първа в категория над 60 кг. при девойки старша възраст. Тя получи и купа „Верея“ за своята възраст. Останалите носители на купи „Верея“ са Антон Угренов от Бургас при юноши младша възраст, Ива Момчилова от София при девойки младша възраст, Атанас Райчев от Асеновград при юноши старша възраст и Кристиян Иванов от Шумен при мъжете. „Битките бяха хубави, имаше трудни моменти, благодаря на треньора ми и на всички, които ме подкрепяха“, каза Зорница Милева след края на състезанието. Още един възпитаник на „Аскен“ се окичи с медал. Михаил Иванов стана втори в тежка категория над 65 кг. при юноши младша възраст. „Участвахме най-вече с дебютанти, а в такъв тежък спорт си трябва рутина, която ще дойде със състезанията“, заяви Мирослав Митев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мирослав Миндев: Чака ни трудно гостуване на "Гигант" в Съединение

"Победихме втория тим на "Локомотив" Пловдив с 2:0. Гостите пропуснаха дузпа през първото полувреме, ние реализирахме за 1:0, а през втората част и още един гол за крайното 2:0. Доволен съм и от двете полувремена и играта на тима ни. Момчетата се..

публикувано на 30.09.24 в 13:06

Георги Каменов: Редуваме доста добри и по-слаби мачове този сезон

"Загубихме гостуването си в град Куклен на тима на "Атлетик" с 0:1. Първото полувреме играхме добре и попадения не паднаха, но в края на срещата допуснахме гол и така отстъпихме в този мач. Видно, че редуваме силни и по-слаби игри и това дава резултат и..

публикувано на 30.09.24 в 11:19

Живко Желев: Доволен съм от силната ни игра през второто полувреме в Пловдив

"Изиграхме добър мач в Пловдив срещу "Марица". Интересен и резултатен двубой, приключил 3:3. Можем да съжаляваме за пропуснатата победа от наша страна. Водехме с 3:2, но ни изравниха малко преди края на срещата, а в добавеното време имахме чисто..

публикувано на 30.09.24 в 11:01

Ямбол ще стане домакин на тенис турнир от Балканската тенис лига

Тенис кортовете в Градския парк на Ямбол ще станат домакин на 514-ят турнир от Балканската тенис лига на 29 септември, неделя. В лигата се включват над 1000 състезатели от цялата страна и различни етапи от нея се провеждат в 14 града у нас...

публикувано на 27.09.24 в 18:09

Красимир Мечев: Ще ни бъде трудно в Смолян, те са сработен тим

"Отборът ни върви добре в първенството. Второто място и тези 7 победи в 8 мача ни задължават. Така "вдигнахме летвата към нас и очакванията". Играем мач за мач и това е, но за малкото време, откакто отбора се формира в този му вид имаме нужда от..

публикувано на 27.09.24 в 10:05

Георги Кирилов: Доволен съм от точката в Раднево

"Изиграхме добър мач при гостуването в Раднево на тима на "Миньор". Срещата завърши 2:2, като домакините на два пъти ни повеждаха в резултата, но стигнахме до точката. Тя е добре дошла за нас с оглед играта и развитие на мача. Сега се готвим за..

публикувано на 26.09.24 в 13:21

Старозагорка изкачи връх Манаслу

Старозагорката Христина Йосифова достигна най-високата точка на връх Манаслу (8163 метра) в Хималаите. Това стана факт на 24 септември в 06.45 часа.  Т я е първата българка, изкачила този връх и първата старозагорка на осемхилядник.

публикувано на 26.09.24 в 11:08

19-годишен преби непълнолетен на футболен мач

Спор при футболен мач в с. Овощник завърши с побой. За това съобщават от Областната дирекция на МВР Стара Загора. Вчера в 18.33ч. на телефон 112 е получено съобщение от 34-годишен мъж за нанесен побой при футболен мач в с.Овощник над футболист.  След..

публикувано на 26.09.24 в 10:59

Трето място отборно за малки джудисти

В края на следващата седмица в Панагюрище ще бъде проведено Държавното отборно първенство по джудо за юноши старша възраст и кадети. „Имаме добри състезатели в тази възраст“, сподели пред Радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в клуб..

публикувано на 26.09.24 в 09:27

За 10-ти път Стара Загора посреща младите надежди на фехтовката

На 28 и 29 септември в Спортна зала „Иван Вазов“ над 150 млади фехтовачи ще излязат на фехтовалните пътеки в спор за Купа „Стара Загора“. Състезанието е 1-ви кръг за Купа България и е първото за сезона от календара на Българска федерация по..

публикувано на 25.09.24 в 15:05