Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ се целят в три мандата от Стара Загора

Снимка: Николета Петрова

Областният координатор на „Продължаваме Промяната“ Армин Саркисян, водачът на листата Радослав Рибарски, вторият в нея – Атанас Славов и координаторът на ДСБ Димитър Чорбаджиев внесоха в Районната избирателна комисия документите за регистрацията на коалиция  „Продължаваме Промяната – Демократична България“ за предстоящите парламентарни избори на 09 юни.

За четвърти път водач на листата на ПП-ДБ в 27-и МИР Стара Загора ще бъде Радослав Рибарски

„Ще заложим на това, което е свършено до момента от коалицията ни. От три опита направихме две правителства. Разчитаме в кампанията да обясним на хората какви са перспективите пред страната ни“, коментира след регистрацията на листата той.

Втори в нея, както и преди година ще бъде Атанас Славов, който беше министър на правосъдието в кабинета на акад. Николай Денков.

Коалицията ще участва в изборите за 50-то Народно събрание с листа от 21  кандидати. 

„Заложили сме на познати имена, но има и доста нови попълнения. Надявам се хората да  припознаят тези кандидати и да ни подкрепят. От всяка община в региона има представители“, коментира Радослав Рибарски.

Основните приоритети на коалицията са насочени към продъжаването на реформите, коментира водачът на листата на ПП-ДБ. 

„Вижда се, че държавата в момента страда най-много от факта, че няма правителство. Всички реформи спират. Нашата идея обаче е те да продължат и то във вида, в който го заложихме в законодателните програми до този момент. Това е единственият път, по който България трябва да върви. Останаха четири реформи, които обаче в момента не могат да бъдат приети. Това спира второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост. Спряна е и реформата в Съдебната власт, след като закона е на ниво обществено обсъждане. Това обаче е начинът, по който ние виждаме България да върви напред – през реформи, инвестиции и спокойствие, че има редовен кабинет“.

 Рибарски обяви, че коалицията има за цел да има трима избрани представители от старозагорската листа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Галя Хачадурян

Заличиха кандидат-депутат от листите в Сливенска област

Един кандидат за народен представител в Сливенска област е със заличена регистрация по решение на ЦИК, заради условието за уседналост в страната, съобщи говорителят на Районната избирателна комисия Галя Хачадурян. Така кандидат-депутатите в..

публикувано на 17.05.24 в 15:13

16 досъдебни производства за купуване на гласове са образувани до момента

46 е броят на сигналите за купуване на гласове и нарушаване на изборното законодателство, по които към момента МВР работи. Това разкри при посещението си в Казанлък служебният вътрешен министър Калин Стоянов. По сигналите са образувани 16 досъдебни..

публикувано на 17.05.24 в 13:21
Говорителката на ЦИК Росица Матева

418 са кандидатите за Европарламент, 6114 - за български

Регистрираните от ЦИК кандидати за евродепутати са 418, а за депутати в националния парламент ще се състезават 6114 души, сочат данните на Комисията. Едновременно за двата вида избори са регистрирани 334-ма кандидати.  От ЦИК предупредиха, че софтуерът..

публикувано на 14.05.24 в 17:41
Първан Симеонов

Под 40% биха гласували на парламентарните избори, според проучване на "Галъп"

Към началото на месец май сигурността на гласуване на 9 юни за Народното събрание по декларациите на респондентите е 39,4%. От всички гласуващи 3,6% съобщават, че ще гласуват с „Не подкрепям никого“. За европейските избори декларативната..

публикувано на 13.05.24 в 13:11
Любомир Аламанов

Любомир Аламанов: Очаква ни напрегната кампания

Кампанията за изборите за европейски парламент ще остане в сянката на парламентарния вот и местните проблеми, прогнозира комуникационният специалист Любомир Аламанов от "Център за анализи и кризисни комуникации". Той очаква кампанията за вота две в..

публикувано на 13.05.24 в 09:08

Утвърдена е Методика за удостоверяване на съответствието на машините за вота

Министерството на електронното управление (МЕУ), Българският институт за стандартизация (БИС) и Българският институт по метрология (БИМ) утвърдиха Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно..

публикувано на 10.05.24 в 15:48

Политиците не се интересуват от младите хора у нас

Младите хора съставляват една трета от европейските граждански панели, които могат да отправят препоръки към ЕС по важни за тях теми и въпроси. И докато Брюксел разкрива възможности пред тях, то у нас поколението Z на старта на живота и трудовия пазар е..

публикувано на 10.05.24 в 15:15

Официално:старт на предизборната кампания

Предизборната кампания започна точно в полунощ. На 9-и юни ще отидем до избирателните секции, за да определим новите 240 депутати в Народното събрание, както и 17 български представители в Европейския парламент. Бюлетината за вота вече е..

публикувано на 10.05.24 в 05:09

Изтеглиха номерата на бюлетините, с които партиите ще се явят на изборите

ГЕРБ-СДС ще участват на изборите с номер 22, ПП-ДБ с номер 14, а ДПС под номер 28. Това стана ясно при изтеглянето на номерата в ЦИК, предаде БГНЕС. "Възраждане" ще се явят с номер 12, а "Има такъв народ" с номер 1. БСП ще участва в изборите с номер 24...

публикувано на 08.05.24 в 16:50
Ямбол

Над 150 са кандидатите за депутати в Ямбол

31 са регистрираните кандидатски листи в Районната избирателна комисия в Ямбол за парламентарните избори на 9 юни.  За четирите депутатски места от региона се борят 155 души -110 мъже и 45 жени. Най-възрастният кандидат е жена на 74..

публикувано на 08.05.24 в 15:32