Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачно и дъждовно време ни очаква днес

Снимка: Ани Петрова

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - през деня слабо ще се повиши.

Днес ще бъде предимно облачно. В много райони в западната половина от страната ще има валежи от дъжд, на места ще са значителни по количество. В Югозападна България ще прегърми. Вятърът ще бъде от североизток, в източните райони ще е умерен, временно силен и там валежите ще са по-слаби и на по-малко места. Дневните температури ще се понижават, повече в Северна България, където на места в северозападните райони максималните ще остават под 15°. В останалата част от страната ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 16°.

В планините ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, над около 2500 m - от сняг. На места, главно в планините в западната половина от страната, валежите ще са значителни по количество, а в югозападните райони ще има и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна. На отделни места, главно по южното крайбрежие, ще има валежи от дъжд, предимно слаби. Ще духа умерен, временно силен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат 16°-18°. Температурата на морската вода е 15°-17°. Вълнението на морето ще се усилва и след обяд ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 11 мин. и залязва в 20 ч. и 36 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 25 мин. Луната в София изгрява в 6 ч. и 37 мин. и залязва в 22 ч. и 42 мин. Фаза на луната: един ден след новолуние.

Това сочи сайтът на НИМХ. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Наградиха победителите в конкурсa "Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ"

В актовата зала на Второ основно училище "П. Р. Славейков" се състоя официалната церемония по награждаването на победителите в Националния конкурс "Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ". Тазгодишната тема бе „Моята България – завещана и бъдеща“...

публикувано на 31.05.24 в 16:56

„Златната липа“ постила червения килим в Стара Загора за 11-ти път

От утре – 1 юни, Стара Загора отново става град на качественото европейско кино. Над 50 филма от 18 страни от Европа влизат във филмовата програма на фестивала, организиран за 11-ти пореден път от кинорежисьора Магдалена Ралчева и Община Стара Загора,..

публикувано на 31.05.24 в 15:48
Дебора

Делото "Дебора" започна по същество в Районния съд в Пловдив

В Районния съд в Пловдив започна по същество делото срещу Георги Георгиев,  обвинен за насилието над Дебора Михайлова от Стара Загора, предаде за Радио Стара Загора Севдалин Палаузов от Радио Пловдив. След няколко неуспешни опита, днес то..

публикувано на 31.05.24 в 15:18

Две ретро влакови композиции посреща Казанлък

Първият влак, теглен от парен локомотив, пристигна от Пловдив. Стотици казанлъчани посрещнаха първите пътници. Събитието е част от честването на 100 години от създаването на ЖП гарата в Казанлък и стартът на празниците на розата, чиито кулминационни дни..

публикувано на 31.05.24 в 15:00

Реновираната с 300 хиляди лева Неонатология в АГ Хасково беше официално открита днес

Обновеното отделение по неонатология в Акушеро-гинекологичния (АГ) комплекс в Хасково беше официално открито днес. Секторът в ще разполага с 20 кувьоза за недоносени бебета, два от които са новозакупени. Строително-монтажните работи и доставката на..

публикувано на 31.05.24 в 14:53

Възрастна жена стана жертва на телефонна измама

78-годишна жена от Стара Загора е заблудена от телефонен измамник, че дъщеря ѝ е със счупен на три места крак и се налага спешна операция.  Обаждането е получено на стационарния телефон на жертвата на 29-и май около 22:00 часа. Мъжки глас е убедил..

публикувано на 31.05.24 в 14:43

Пони-джудже радва деца със специални образователни потребности в Стара Загора

60- сантиметровото мъжко пони Митко е най-новият приятел на децата със специални образователни потребности в Стара Загора. Животното е закупено с лични средства от директора на Центъра за специална образователна подкрепа Еленка Иванова...

публикувано на 31.05.24 в 14:26

РЗИ разясни на старозагорци за вредата от тютюнопушенето

Консултативен кабинет за отказ от тютюнопушене разположи Регионална здравна инспекция Стара Загора по обяд на площада пред сградата на Община Стара Загора. Целта на експертите от здравната инспекция и други институции е да бъде обяснена на..

публикувано на 31.05.24 в 14:04

Два автомобила се сблъскаха на кръстовището на "Столетов" и "Руски", няма пострадали

Два леки автомобила се сблъскаха на  кръстовището на булевардите "Столетов" и "Руски"в центъра на Стара Загора днес по обяд. По първоначални информация няма пострадали. Служители на полицията са на мястото на инцидента. Кръстовището не е затворено, но..

публикувано на 31.05.24 в 13:15

„Ваканция, здравей! Да играем безопасно“ се проведе в Стара Загора

Традиционният детски празник „Ваканция, здравей! Да играем безопасно“ се проведе в парк  „Александър Стамболийски“ в Стара Загора.   Под формата на викторина, игра и конкурс за рисунка, децата се запознаха и демонстрираха своите знания за..

публикувано на 31.05.24 в 12:47