Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тракийски университет с ново спортно бижу – зала за бокс

Снимка: Тракийски университет

Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора проф. Добри Ярков, членове на ректорското ръководство, бригаден генерал Мирослав Костадинов, председателят на Спортния клуб към университета проф. Димо Гиргинов и изтъкнати спортисти откриха официално новото спортно бижу на висшето училище – боксова зала.

Тя разполага със сериозно спортно оборудване, включващо боксов ринг, класически боксови чували, боксов чувал за ъперкъти със стойка за стена, стенна права възглавница за бокс, боксов щит за стена, ъперкътник, боксови и уредни ръкавици от естествена кожа, протектори за глава, боксови въжета, въже за скачане, бойно въже, фитнес чук, гумена настилка и стена за работа с топка за удряне, медицинска топка и топка за удряне, гири и огледала.

Проф. Ярков приветства идеята университета да разполага с такъв тип зала и показа за пореден път, че студентският спорт е изключително важна част от живота във висшето училище и винаги ще има подкрепата на ръководството.

Демонстративни техники по бокс и кикбокс бяха показани от: треньора на клуба Николай Красимиров Колев с над 35 г. стаж в бойните спортове, бивш състезател по карате и бокс, старши офицер, майор от ЩАБА на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, завършил Националния военен Университет, а през 2023 година придобива специалност Треньор по бокс в Националната спортна академия  „Васил Левски"; Веселин Валентинов Иванов - световен и европейски шампион в няколко бойни спортни дисциплини, студент в Тракийски университет 2-ри курс със специалност Педагогика на обучението по физическо възпитание; Красимир Петев Джамбазов, световен медалист по кикбокс, бивш национален състезател по бокс, студент в Тракийски университет 1-ви курс Педагогика на обучението по физическо възпитание; Йордан Николаев Бостанджиев асистент на треньорския екип, състезател по кикбокс, спечелен златен медал по кикбокс от лятната Национална Универсиада през 2024г., студент 5-ти курс Ветеринарна медицина.

Треньорът по бокс Николай Колев поднесе от името на спортистите почетен плакет на ректора проф. Добри Ярков, в знак на признателност и благодарност за подкрепата на спорта в Тракийски университет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фестивалът "Августиада" прославя виното и културното наследство за 12-ти път в Стара Загора

На Античната улица в Стара Загора снощи беше открито 12-ото издание на Фестивала на виното и културното наследство "Августиада".  В тазгодишния фестивал участват над 40 винарни с повече от 250 вина. Специален гост на събитието е Сърбия. Посетителите..

публикувано на 28.09.24 в 11:24
МБАЛ

Община Елхово изпитва сериозен недостиг на медици, личните лекари са само осем

Нито един кандидат не е подал документи за участие в обявения от община Елхово конкурс за управител на медицинския център в града. Срокът за кандидатстване е удължен до 18 октомври, информира кореспондентът на Радио Стара Загора Даниела Костова...

публикувано на 28.09.24 в 10:18

Първо издание на Празник на лавровото дърво събира певчески и танцови групи в с. Малка Верея

Към дългия списък с любопитни, кулинарни, фолклорни и забавни празници на старозагорските села се прибавя още един със своя дебют в неделя, 29 септември 2024 г. Това е Празникът на лавровото дърво, ароматите и лечебните билки, който ще се проведе в..

публикувано на 27.09.24 в 18:15

Адвокатските колегии предвиждат стачни действия срещу ветото на президента по закона за адвокатурата

Всички 27 председатели на адвокатски колегии в България са се обединили в единно становище, в което подробно са разяснили защо не са съгласни с ветото на президента по закона за адвокатурата и какви са техните съображения. Това съобщи председателя на..

публикувано на 27.09.24 в 17:52

Защо фондация може да остане без финансиране за проект

Стотици деца от уязвими групи в старозагорско могат да останат без социалната подкрепа, която получават от фондация „Мисия Криле“ . Причината е отказ на Правната комисия на Общинския съвет  на Стара Загора да финансира дейността на мобилни екипи,..

публикувано на 27.09.24 в 16:41

В четири общини в Старозагорско не са назначени секционните комисии

Секционните избирателни комисии в област Стара Загора са назначени, с изключение на тези в общините Стара Загора, Раднево, Николаево и Братя Даскалови.  Причината е, че там са представени по две предложения за поименния състав на комисиите от двете..

публикувано на 27.09.24 в 16:24

Първо издание на Празник на лавровото дърво в с. Малка Верея

Към дългия списък с любопитни, кулинарни, фолклорни и забавни празници на старозагорските села се прибавя още един със своя дебют в неделя, 29 септември 2024 г. Това е Празникът на лавровото дърво, ароматите и лечебните билки, който ще се проведе в село..

публикувано на 27.09.24 в 16:22

50 години от основаването си чества НУМСИ „Хр. Морфова“

Тържествен концерт с участието на оркестъра на Държавна опера – Стара Загора ще бележи официалното честване на 50-годишнината от основаването на Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“.  Събитието ще се проведе на 1..

публикувано на 27.09.24 в 16:03

Факултет „Техника и технологии“ тържествено отбеляза 60 години висше образование в Ямбол

С пъстра празнична програма Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол отбеляза 60 години висше образование в града. Празничният ден започна в заседателната зала на факултета, където бяха връчени грамоти за принос в развитието и утвърждаването на..

публикувано на 27.09.24 в 15:56

Старозагорски криминалисти иззеха предмети с белези на културно-исторически ценности

На 25.09.2024г. полицейски служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Стара Загора са извършили проверка в къща, в с. Християново, обитавана от двама мъже на 39 и 37 години.  Намерени и иззети са медальон от бял метал и..

публикувано на 27.09.24 в 15:49