Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първан Симеонов от Творчески колектив „На улицата“:

Казусът „Бедечка“ е популярна марка на Стара Загора в цялата страна

Започва второто издание на алтернативния фестивал с кауза „На зелено“ или „Бедечка фест“

Десетки събития в сферата на културата, спорта, изкуството, музиката и граждански активности са включени в тазгодишното, второ издание на алтернативния фестивал с кауза „На зелено“ или „Бедечка фест“, организирано от Творчески колектив „На улицата“. От 21 до 23 юни в Стара Загора ще свирят и пеят над 16 музикални групи, а повече от 40 щанда и работилници ще заемат своите места в южната част на парк „Бедечка“.

За Радио Стара Загора политологът Първан Симеонов, който е от организаторите, определи фестивала като изключително мащабно събитие. 

В тридневния фест са включени още изследователски разходки, кинофест „Бедечка“, изложби, почистване на реката, игри, на една от които автор е Драматичен театър „Гео Милев“, пускане на птици в полет и много други активности.

Специално за участниците и гостите на „Бедечка фест“ през определен времеви интервал през тези три дни ще бъде отворен безплатно Музеят на бирата.

Първан Симеонов посочи, че казусът „Бедечка“ се е превърнал в популярна марка на Стара Загора в цялата страна и градът ни трябва да се гордее с тази кауза.

Цялата програма можете да намерите на страниците на „Запазете Бедечка“ и Творчески колектив „На улицата“.

А цялото интервю с Първан Симеонов можете да чуете в звуковия файл. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ремонт за 17 милиона лева ще обнови 400 декара от квартал "Казански"

Първа копка, която ще даде старт на ремонта в квартал „Казански“ бе направена днес между блокове 16 и 29 в едноименния старозагорски квартал. Стойността на проекта е 17 милиона лева, а благоустроената площ ще бъде 400 декара.  Официалната церемония..

публикувано на 01.07.24 в 16:00

Публикувани са резултатите от Националното външно оценяване за седмокласниците

Резултатите от Националното външно оценяване в края на 7 клас вече са публикувани, съобщи Министерството на образованието.  Проверката става в системата https://infopriem.mon.bg с входящ номер и идентификационен код. На изпита по български..

публикувано на 01.07.24 в 14:05
Константин Попов

Фармацевти от Ямболска област спират работа за два часа в сряда

Собственици на аптеки и фармацевти от Ямболска област ще преустановят работа за два часа в сряда в знак на протест срещу изменението на Наредба 4. Аптеките ще спрат да обслужват клиенти между 14 и 16 часа, уточни Константин Попов от Регионалната..

публикувано на 01.07.24 в 13:42
Снимката е илюстративна

Пръскат срещу комари в Стара Загора

Пръскане срещу комари започва тази вечер в Стара Загора.  Екипите на общината тръгват от квартал „Зора“ в 21,30 часа и ще обработят откритите площи и в квартал „Кольо Ганчев“ от 22,30 ч. и в централната градска част след 23,30 ч. От..

публикувано на 01.07.24 в 13:36

Изгоря училището в село Гранит

Сградата на основното училище в село Гранит в община Братя Даскалови е изгоряла при пожар. Огънят е тръгнал вчера следобед от сухи треви в двора на учебното заведение. На място са се отзовали два автомобила от районната служба на пожарната в Чирпан, но..

публикувано на 01.07.24 в 13:08

Гасят автомобил на централен булевард в Стара Загора

Автомобил се запали в движение на централния булевард "Цар Симеон Велики" в Стара Загора. На мястото на инцидента е екип на пожарната. По първоначална информация няма пострадали. В момента движението в посока "Железник" между кръстовището с ул. "Димчо..

публикувано на 01.07.24 в 12:57

Община Стара Загора стимулира ученици с високи постижения

 Програма на Община Стара Загора за стимулиране на деца с високи постижения гласува преди дни Общинският съвет. „До този момент децата с изявени дарби и с високи постижения в областта на изкуствата, науката и спорта се стимулираха съгласно  Наредба за..

публикувано на 01.07.24 в 11:43

"Запазете Бедечка" обмислят нова вълна на протести

От гражданското сдружение „Запазете Бедечка" поискаха среща с кмета на Стара Загора Живко Тодоров за намирането на окончателно решение за заплашения от застрояване парк „Бедечка". Гражданите изказват опасения, че времето за законно регламентираното..

публикувано на 01.07.24 в 10:55

Борисов: Предлагаме правителство, за което изцяло ГЕРБ-СДС носи отговорност

"Ние сме се съобразили с избора на българските граждани – с над 11% да излезеш и да кажеш "връщам мандата" или "ще се опитвам с трикове да направя правителство" – това нито ни отива, нито е честно, нито е държавническо", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко..

публикувано на 01.07.24 в 09:50

От днес пенсиите се увеличават с 11 процента

От днес - 1 ви юли, пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се увеличават с 11 процента. Това повишава  доходите на близо 2 милиона българи.  Минималната пенсия за стаж и възраст вече е 580,57 лева, а социалната за старост - 307,07 лева. По..

публикувано на 01.07.24 в 09:24