Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Гурково дари автомобил на местния полицейски участък

Снимка: пресцентър община Гурково

Община Гурково дари автомобил на местния полицейски участък. Повод за това стана професионалният празник на МВР.   

„Надяваме се, че подпомагаме полицейската дейност  и обезпечаваме превенцията и противодействие на престъпността в нашата община", каза кметът Кънчо Папазов, връчвайки лек автомобил на Полицейския участък в Гурково. Местната власт реши да подпомогне участъка предвид неотложната нужда от транспортни средства за охрана на обществения ред, след разговори със структурите на МВР, за да продължи сътрудничеството между институциите  за спокойна и сигурна община Гурково.

Кметът поздрави началника на ПУ - Гурково Александър Димов с професионалния празник и пожела на всички служители висока мотивация, професионално самочувствие и много сили, за да продължат своята работа с отговорност и удовлетворение в служба на обществото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доброволна акция за почистване на двора на УМБАЛ "Киркович" утре

Акция за почистване на двора на многопрофилната болница в Стара Загора огранизират по случай празника на града 5 октомври Ангел Малешков и Димо Димов. Сборният пункт е в 8 часа утре сутрин на източния вход към двора на лечебния комплекс.  На..

публикувано на 04.10.24 в 14:02
Изложение за студенти

Eсенното изложение "Световно образование" гостува в 4 града

Юбилейното 20-то изложение „Световно образование“ ще стартира от София на 5 октомври. На следващия ден образователният форум е в Пловдив , на 7 октомври е срещата с експертите в Бургас, а на 8 октомври във Варна. Организаторите ще дават безплатни..

публикувано на 04.10.24 в 13:45

Майстори от Исперих редят старозагорските павета

Майстори от Исперих редят старозагорските павета по централната улица „Княз Борис I“между парк „5-ти октомври“ и ул. „Хаджи Димитър Асенов“. Не за първи път бригадата е в града на липите, защото преди време те са редили каменните блокчета и на..

публикувано на 04.10.24 в 12:47
Община Свиленград

Започва ремонт на пътища в Свиленградско, които ще отворят Сакар за туризъм

Община Свиленград реализира редица инфраструктурни проекта, най-важните от които са за ремонт на пътища, водопроводи, както и на образователната инфраструктура, съобщи за Радио Стара Загора кметът на общината арх. Анастас Карчев в навечерието на..

публикувано на 04.10.24 в 12:42
Милен Алагенски

40 майстори на четката ще представят своите произведения в Есенен салон 2024

32-ро издание на изложбата „Есенен салон“ организират местното представителство на Съюза на българските художници и Община Стара Загора. Ежегодната среща на творците с публиката ще бъде открита по традиция навръх празника на Стара Загора 5 октомври,..

публикувано на 04.10.24 в 12:35

Средновековен събор откриват в крепостта „Туида" в Сливен

Осмият тридневен средновековен събор „Помни славата" започва днес в крепостта „Туида" в Сливен. Фестивалните дни ще бъдат наситени с много демонстрации на средновековни битки, конна езда, оръжие, бит и храни.  В първият фестивален ден основно..

публикувано на 04.10.24 в 11:46

Зам.-кметът Надежда Чакърова: Книгата „Кметовете на Млада Загора” е завладяващ пример и вдъхновение за младите в Стара Загора

„В Община Стара Загора се радваме, че в навечерието на празника на града ни се сбъдна една мечта - реализацията на книгата „Кметовете на Млада Загора“. Идеята, чрез осъществяването на подобни инициативи, е младите хора да натрупат ценния капитал, който..

публикувано на 04.10.24 в 09:40

Поредна вандалска проява в гробищата в Ямбол

Сигнал за поредна вандалска проява в ямболските гробища е подаден в полицията. От общината предвиждат поставянето на видеонаблюдение, за да бъде ограничено влизането в нощните часове на територията на гробищния парк. Само преди дни мраморна..

публикувано на 04.10.24 в 09:33

Образованието е знание, а знанието те прави можещ

Професор д. ик. н. инж. Николай Михайлов , учен, мениджър на голяма международна компания, дарител и общественик  и Любомир Любенов , преподавател по математика, човекът, благодарение на когото всяка година м атематици от Стара Загора покоряват..

публикувано на 04.10.24 в 09:20
Мартин Кръстев, победител от миналогодишното издание на конкурса Веселин Ханчев, с премиера на първата му стихосбирка

92 млади поети събира под Липите националният конкурс "Веселин Ханчев"

92 млади дарования очакват преценката на журито кой сред тях е най-талантливият участник в Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ 2024.   Емблемата на Есенните литературни дни в Стара Загора ще отбележи 41-ото си поредно издание...

публикувано на 04.10.24 в 08:40