Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обстановката с пожара в Свиленградско е овладяна

6000 дка гори са засегнати от пожара в област Свиленград.
Снимка: МЗХ

Обстановката с пожара в Свиленградско е овладяна. Още снощи от областна администрация Хасково обявиха, че огнената стихия, която изпепели над 110 000 дка е локализирана. Двете направления на пламъците са ограничени с просеки. Огнеборците смятат, че днес няма да има нужда да се използват хеликоптери. 

На терен остават все пак около 70 огнеборци и с 20 автомобила. Пожарникарите имат възможност част от техниката да я пренасочат към Стара Загора. 

Днес общинските съветници в Свиленград заседават извънредно. Едно точка е записана в дневния ред и тя е да се отделят 20 000 лв за закупуване на храна за животните, които вече не могат да бъдат изведени на паша. Най-много фермери са пострадали в с. Равна гора, защото там пламъците преминаха през селото и след тях не остана нищо. Освен това стихията унищожи кравеферма с 40 животни, който обаче останаха живи, защото не са били вътре в обора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

167 дами, кръстени Наталия, ще отбележат имен ден в понеделник

167 дами с настоящ адрес в община Стара Загора ще почерпят за здраве и късмет в понеделник, 26 август. На този ден православната църква почита паметта на мъчениците Свети Адриан и Наталия. Съпрузите са живели в началото на четвърти век по времето на..

публикувано на 23.08.24 в 12:19

72-годишен блъсна непълнолетна пешеходка в Стара Загора

Непълнолетна пешеходка е била блъсната в Стара Загора преди обяд. На пострадалата се оказва медицинска помощ, а водачът на автомобила не е употребил алкохол. Това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР Стара Загора. В 11:26 часа днес е..

публикувано на 23.08.24 в 12:14

Язовир "Копринка" няма отношение към водоснабдяването на Стара Загора

Язовир "Копринка" няма отношение към водоснабдяването на Стара Загора. Нивото на водоема не оказва въздействие и няма да доведе до въвеждане на режим водоснабдяването в областния център. Това съобщават в свое изявление от пресцентъра на ВиК- холдинга...

публикувано на 23.08.24 в 12:02
Снимката е илюстративна

Под контрол е пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент

Под контрол е пожарът между  ямболските  села Крайново и Голям Дервент. В дейностите са  включени 12 противопожарни автомобила, както и горски служители и доброволци . Само преди месец в района на селата Воден и Крайново огнената стихия унищожи десетки..

публикувано на 23.08.24 в 11:38
146 години от Шипченската епопея

Представителни военни подразделения участват в отбелязването на Шипченската епопея

Заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев ще участва в националното честване за отбелязване на 147-ата годишнина от Шипченската епопея на 24 август, събота, информират от пресцентъра на Министерството на отбраната. Тържественото събитие ще се..

публикувано на 23.08.24 в 11:29
Община Стара Загора

Община Стара Загора подложи на обществено обсъждане поемането на дългове за ремонт на обществени сгради

Предложение за поемане на дългосрочни дългове през 2024 година от община Стара Загора бе подложено на обществено обсъждане вчера, 22 aвгуст, в късния следобед. Два от заемите са от фонд „ФЛАГ“ . Първият – за финансиране за инвестиционни проекти,..

публикувано на 23.08.24 в 10:24

Продължава гасенето на пожара между боляровските села Крайново и Голям Дервент

И днес продължава овладяването на пожара между ямболските села Крайново и Голям Дервент, който пламна вчера следобед. В дейностите ще се включат 12 противопожарни автомобила, както и горски служители и доброволци.  „Продължава гасенето във вътрешността..

публикувано на 23.08.24 в 08:36

Прогноза за времето

Днес ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на изолирани места, главно в планинските и източните райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток...

публикувано на 23.08.24 в 08:35

Поправителни матури се провеждат днес

Днес се провеждат поправителните матури по профилиращ предмет и за придобиване на професионална квалификация. Заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова каза: "Втори задължителен държавен зрелостен изпит. Броят на учениците е малко..

публикувано на 23.08.24 в 08:27
архив

Продължава гасенето на пожара край Крайново и Голям Дервент

И към този час продължава гасенето на пожара в землищата на боляровските села Крайново и Голям Дервент. Огънят гори на площ от около 200 декара, засегнат е горист терен - основно сухи треви и храсти в пресечена местност. През последните..

публикувано на 22.08.24 в 22:03