Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата разследва причините за пожара край Стара Загора

Снимка: prb.bg

Под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора се провежда разследване по досъдебно производство за възникнал пожар в землището на  Стара Загора

На 15 юли 2024 г. в 15,29 ч. във Второ  РУ-Стара Загора е получен сигнал за пожар в местността Голямата Карасиврияв землището на град Стара Загора. Вследствие на атмосферните условия - силен вятър, огънят се е разпространил в посока северозапад и е обхванал борова гора в местността "Белите камъни". Образувано е досъдебно производство за установяване на причините за възникналия горски пожар, нанесените щети са със значителна стойност.

Извършени са разпити на свидетели. Активните действия по събиране на доказателства под ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Стара Загора продължават. Предстои извършване на огледи на местопроизшествието и назначаване на пожаротехническа експертиза, която да установи причината за възникване на пожара. Срокът за разследване е двумесечен.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По следите на изчезналата река Сазлийка край село Ракитница

 Ако се движите с кола по стария път от Стара Загора към столицата и на моста край село Ракитница по навик решите да  погледнете вдясно, за да видите реката, опитът ви ще е напразен – водата я няма . А  гледката на напуканото речно дъно  къса..

публикувано на 23.08.24 в 17:40

Старозагорският клуб "Традиция" ще се включи в честванията, посветени на годишнината от Шипченската епопея

На 24 август, събота е кулминацията на националните чествания по повод 147 години от Шипченската епопея и 90 години от откриването на Паметника на Свободата. Днес се състоя традиционното състезание за скоростно изкачване на стъпалата към Паметника, а..

публикувано на 23.08.24 в 15:24

Фестивал събира майсторите на народни инструменти край Ямбол

Живописната местност Бакаджик край Ямбол ще оживее с фестивала на народното творчество и занаятите, на 31 август (събота), от 10:00 ч. Събитието обещава да събере майстори на народни инструменти от цялата страна, както и любители на българските занаяти...

публикувано на 23.08.24 в 14:50

Водата в езерото в парк "Йордан Капсамунов" не е мръсна, а мътна

Водата в езерото на парк „Йордан Капсамунов“ категорично не е мръсна, а мътна. Това заяви за Радио Стара Загора Александър Мечев от Клуба по спортен риболов.  По думите му мътността на водата се дължи на фито и зоопланктона, които живеят в нея. Те..

публикувано на 23.08.24 в 14:40

Все още не е потушен пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент

Все още не е потушен пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент. В борбата с огъня са включени 12 противопожарни екипа от Ямбол и съседните области, на място са горски служители и доброволци. Пожарът е под контрол, но остава рискът от ново..

публикувано на 23.08.24 в 14:18

167 дами, кръстени Наталия, ще отбележат имен ден в понеделник

167 дами с настоящ адрес в община Стара Загора ще почерпят за здраве и късмет в понеделник, 26 август. На този ден православната църква почита паметта на мъчениците Свети Адриан и Наталия. Съпрузите са живели в началото на четвърти век по времето на..

публикувано на 23.08.24 в 12:19

72-годишен блъсна непълнолетна пешеходка в Стара Загора

Непълнолетна пешеходка е била блъсната в Стара Загора преди обяд. На пострадалата се оказва медицинска помощ, а водачът на автомобила не е употребил алкохол. Това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР Стара Загора. В 11:26 часа днес е..

публикувано на 23.08.24 в 12:14

Язовир "Копринка" няма отношение към водоснабдяването на Стара Загора

Язовир "Копринка" няма отношение към водоснабдяването на Стара Загора. Нивото на водоема не оказва въздействие и няма да доведе до въвеждане на режим водоснабдяването в областния център. Това съобщават в свое изявление от пресцентъра на ВиК- холдинга...

публикувано на 23.08.24 в 12:02
Снимката е илюстративна

Под контрол е пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент

Под контрол е пожарът между  ямболските  села Крайново и Голям Дервент. В дейностите са  включени 12 противопожарни автомобила, както и горски служители и доброволци . Само преди месец в района на селата Воден и Крайново огнената стихия унищожи десетки..

публикувано на 23.08.24 в 11:38
146 години от Шипченската епопея

Представителни военни подразделения участват в отбелязването на Шипченската епопея

Заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев ще участва в националното честване за отбелязване на 147-ата годишнина от Шипченската епопея на 24 август, събота, информират от пресцентъра на Министерството на отбраната. Тържественото събитие ще се..

публикувано на 23.08.24 в 11:29