Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извършителят е задържан

Умишлен палеж в село Димитриево, община Чирпан, има изгорели къщи

Снимка: Ива Антонова

Пожар е избухнал в село Димитриево, община Чирпан. С огъня се борят шест екипа на пожарната, на място е и кметът на община Чирпан - Ивайло Крачолов и областният управител на Стара Загора Методи Марков. 

Пожарът е умишлен, запалени са гуми, а извършителят е задържан, съобщи за Радио Стара Загора Методи Марков и уточни, че пожарът се разраства бързо има опасност да стигне до гарата на селото. Има засегнати къщи и постройки, каза още Марков.

Сигнал за пожара е подаден в 11:36 часа днес. На място са изпратени шест екипа на пожарната, един от Чирпан, два от Стара Загора и три от дирекцията в Хасково.

Огънят обаче се е разпространил към жп линията между Меричлери и Михайлово. Два влака са върнати. Изключена е контактната мрежа, за да продължи гасенето.

Контролира се периметърът на пожара и няма опасност да се разпространи към съседни села, каза Михаил Михов от пожарната в Стара Загора. 

По публикацията работи: Десислав Тенев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С нови пазари и артикули компенсират свиването на поръчките с до 50% в старозагорска машиностроителна компания

Свиване на обема на поръчките с 30 до 50 процента отчитат в едно от най-големите машиностроителни предприятие у нас, съобщи мениджърът на компанията Славин Янакиев. По думите му причините са комплексни – от една традиционните партньори на..

публикувано на 18.09.24 в 14:05

В и К Стара Загора взе заем за борба с безводието

   Старозагорското дружество В и К ЕООД  е договорило 24 млн. лв. от Българския В и К холдинг  с 5-годишен гратисен период за инвестиционната си програма. Тя ще се изпълнява в следващите 20 години и е насочена предимно към селата с гравитачно..

публикувано на 18.09.24 в 13:25

За хората и кучетата

Отдел „Закрила на детето“ в Стара Загора се самосезира след сигнал за мъчително отношение на деца към кучета . Таня Атанасова става свидетел на агресията в края на миналата седмица в района на незаконните постройки покрай река Бедечка. Вижда..

публикувано на 18.09.24 в 08:53

Как недостигът на медицински сестри не успя да затвори две отделения в казанлъшката болница

15 медицински сестри от детските ясли, градини и училища в Казанлък са давали това лято дежурства в МБАЛ "Христо Стамболски" в Града на розите.   По този начин от временно затваряне заради недостиг на персонал са били спасени две от отделенията..

публикувано на 18.09.24 в 08:05

Отново ще бъде облачно с превалявания

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца. През деня слабо ще се повиши. Днес облачността ще бъде разкъсана, но от югозапад ще продължи да се увеличава и след обяд над по-голямата част от страната вече ще бъде значителна. Валежи от..

публикувано на 18.09.24 в 07:33

Съветници се обявиха за забрана на строителството в центъра на Стара Загора

Общинските съветници от групата на "Алтернативата на гражданите-ВМРО" се обявиха за забрана на строителството в централната градска част на Стара Загора. Повод за реакцията на Ивета Лазарова, Красимир Червилов и адв. Димо Димитров станаха две предложения за..

публикувано на 17.09.24 в 17:20

Разпределят средствата от даренията между пострадалите от пожарите в община Болярово

С решение на Общинския съвет на Болярово, на пострадалите от пожарите семейства ще бъдат разпределени средствата от откритата дарителска кампания на Общината. Набраната до момента сума е 203 342,00 лева, съобщиха от пресцентъра на крайграничната община...

публикувано на 17.09.24 в 17:15

Фармацевтичният съюз е в стачна готовност заради промяната в Закона за лекарствените продукти

Промяната в закона за лекарствените продукти, с която вендинг автомат ще замени отпускането на лекарства по лекарско предписание от дипломиран фармацевт води до сериозни притеснения, защото лекарството не е обикновена храна и неговата употреба би..

публикувано на 17.09.24 в 17:04
Пожарът край Стара Загора през юли изпепели хиляди декари

Инвестиционно намерение за терен, изгорял от пожара край „Седми километър“, ще гледат на сесия в Стара Загора

Общинският съвет в Стара Загора ще разглежда инвестиционно намерение за терен край „Седми километър“, който в средата на месец юли беше засегнат от големия пожар. Парцелът с площ от 5 декара се намира в непосредствена близост до горски масиви, изпепелени..

публикувано на 17.09.24 в 17:00

Събарят останалите незаконни постройки по поречието на Бедечка

Незаконни постройки по поречието на река Бедечка, които са обитавани от ромски фамилии, ще бъдат премахнати до края на месеца .  Припомняме, че в началото на юли общинска администрация събори над 30 незаконни полумасивни постройки в района.  Само..

публикувано на 17.09.24 в 15:32