Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ямбол отчитат засилен интерес към ковид ваксините

Снимка: архив

Засилен интерес към ваксинирането срещу ковид отчитат от здравната инспекция в Ямбол. В началото на октомври ще започне и поставянето на противогрипните ваксини.
 През последните дни интересът към ваксинация срещу ковид е голям, особено от хора над 60-65 години, уточни директорът на здравната инспекция д-р Радостина Калчева:
"До момента в нашия имунизационен кабинет са ваксинирани повече от 60 души, като само през вчерашния ден те са 32."
 Броят на заболелите от ковид от началото на септември в областта е 37, като 6 от тях са били приети в болница.
"За съжаление има един смъртен случай, жена на 73 години от село Борисово, елховска община".
 През следващата седмица имунизация срещу ковид ще се извършва в домове за стари хора в Ямбол и село Болярско. Очаква се в началото на октомври да започне и поставянето на противогрипните ваксини.
"Все още няма ваксина в аптечната мрежа, но до края на месеца тя ще пристигне."
Ваксината е безплатна за хората над 65 години, припоми д-р Калчева, като повече информация всеки пациент може да получи от личния си лекар.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Определиха състава на секционните комисии в община Николаево

По покана на кмета на община Николаево Константин Костов се проведе среща с представители на парламентарно представените партии и коалиции за определяне състава на секционните избирателни комисии за произвеждане на изборите за Народно събрание, насрочени..

публикувано на 20.09.24 в 12:45

Акция на полиция и служители на КПКОНПИ срещу кмета на Минерални бани

Спецоперация на служители на КПКОНПИ се извършва тази сутрин в Минерални бани, Хасково. Правят се претърсвания и изземвания в частни имоти, както и в хотела на кмета Мюмюн Искендер.  В акцията не участват хасковски полицаи, съобщи кореспондентът ни Христо..

публикувано на 20.09.24 в 12:37

В празничните дни Общинският плувен басейн ще работи от 9.00 от 18.00 часа

В празничния тридневен уикенд  21, 22 и 23 септември  2024 г. Плувният басейн в Стара Загора ще работи с променено работно време, съобщи началникът на отдел „Спортни дейности" в Община Стара Загора Петко Крумов. Всички желаещи могат да го посетят от..

публикувано на 20.09.24 в 12:20

За седми път Стара Загора ще е домакин на фестивала „Здравей, Здраве“

За седма поредна година Градът на липите посреща фестивала „Здравей, Здраве“ - на 12 и 13 октомври 2024 г. на Античната улица пред Държавна опера - Стара Загора, съобщават от пресцентъра на Община Стара Загора. Сдружението с нестопанска цел „Здравей,..

публикувано на 20.09.24 в 12:09

Запалиха лек автомобил в Стара Загора

Лек автомобил изгоря напълно при пожар в Стара Загора. На 20.09.2024г., в 01:00ч. във Второ РУ-Стара Загора е получен сигнал за горящ л.а."Ягуар", паркиран на улица в гр.Стара Загора. Местопроизшествието е посетено от полицейски екип, установено е че..

публикувано на 20.09.24 в 12:02

14-годишно момче е в болница след бой с негов връстник

14-годишен тийнейджър е в болница, след като негов връстник му нанесе побой.  На 19.09.2024г., в 15:48ч,. на тел.112 в оперативната дежурна част на Второ РУ-Стара Загора, е получен сигнал за пострадало лице, което лежи в гр.Стара Загора на спирка. На..

публикувано на 20.09.24 в 11:55

Цените на основните стоки се запазват в края на лятото, спад се отчита на годишна база

Нормална за сезона остава тенденцията на изменение на цените на основните стоки в края на лятото у нас. Индексът, измерван от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, бележи лек ръст през настоящата седмица, но пазарът остава стабилен и без..

публикувано на 20.09.24 в 09:41

„Възраждане“ регистрира листата в 27 МИР-Стара Загора

Искра Михайлова, Даниел Проданов и Димитър Пашев са първите три имена в листата на "Възраждане" в 27 МИР-Стара Загора. Партията официално регистрира своите кандидати, които ще се борят за подкрепата на избирателите в областта на предсрочните парламентарни..

публикувано на 19.09.24 в 15:38

Подпомогнаха с дървесина животновъд, чиято ферма пострада при пожарите в Свиленградско

Доставиха 50 кубика едра строителна дървесина в подкрепа на животновъда Николай Добрев от свиленградското село Равна гора, който пострада от пожара в региона. С нея той ще възстанови стопанството си. На място пристигна и министърът на земеделието и..

публикувано на 19.09.24 в 14:44