Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Стара Загора отново предоставя демонстрационна машина за вота

Снимка: община Стара Загора

По повод изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. Община Стара Загора предоставя демонстрационна машина в услуга на избирателите, съобщават от пресцентъра на община Стара Загора.

Машината вече е разположена във фоайето на сградата на бул. „Цар Симеон Велики" № 107. В рамките на работния ден всеки, който не е запознат с този начин на гласуване, е свободен да дойде и да се упражни спокойно. 

Картата за машината се намира в гише „Информация", което е веднага вдясно от централния вход на общината.

Служителят, който я съхранява ще помага на възрастни хора да се справят с този вид гласуване.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Демонстрационна машина за гласуване е монтирана в Община Стара Загора

Специализирано устройство за машинно гласуване с инсталирана демо версия е монтирана във фоайето на сградата на Община Стара Загора. На машината всеки желаещ, който се притеснява от този тип гласуване или все още има неясноти, ще може да тества процеса...

публикувано на 10.10.24 в 16:11

Намаляване на административната тежест и по-добра бизнес среда обещаха кандидати за депуатати

Кандидатите за депутати в Старозагорски регион се ангажираха да подобрят бизнес средата в областта, както и да помогнат за преодоляването на проблемите в здравеопазването и образованието. Това съобщи след среща на бизнеса с политиците..

публикувано на 10.10.24 в 08:54
Стоил Цицелков

Стоил Цицелков: Българите в чужбина гласуват както българите в България

За предсрочните избори ще бъдат открити 719 секции зад граница в 57 държави. Прави впечатление, че онлайн са се регистрирали по-малко избиратели отколкото на предишните избори. Означава ли това, че сънародниците ни в чужбина са изморени и..

публикувано на 09.10.24 в 17:33
Румяна Грозева

Д-р Румяна Грозева за политическата безотговорност в предизборно време

" Умни сме като индивиди, разклатени сме като общество. Факт, който се задълбочава през много умелата манипулация, бих казала, в противопоставянето ни едни на други. Гласуваме за хора, които говорят неща, които избирателят иска да чуе, без да ги знаят..

публикувано на 09.10.24 в 16:35
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Партиите ще са принудени да съставят правителство след изборите

Всички са изморени от поредните предсрочни парламентарни избори. Партиите не могат да предложат нищо ново, за да мобилизират избиратели. Самите партийни структури са демотивирани, вече има проблеми с финансирането на кампанията. Това..

публикувано на 09.10.24 в 10:05
проф. Антоанета Христова

Проф. Антоанета Христова: В тази кампания се разкриват много неприятни истини за олигархичния модел у нас

Седми избори за три години - това възпрепятства или дава шанс за конструктивен дебат по важните проблеми и теми? Какво искат да чуят избирателите? Тошка Събева потърси отговори на тези въпроси от политическия психолог проф. дн Антоанета..

публикувано на 08.10.24 в 17:49

Радио Стара Загора организира безплатен диспут

Радио Стара Загора организира безплатен диспут  във вторник, 8 октомври, от 10 до 11 часа. Темата на дискусията е “Седми избори за три години - как политическите формации ще мотивират избирателите. Приоритети в работата на  Народното събрание...

публикувано на 07.10.24 в 14:43
Александър Христов

Доц. Александър Христов: Раздават се последните карти и играта свършва

Нямаме какво да избираме. Политическите сили не показват и не казват какво ще направят, конкретни решения не предлагат, коментира доц. Александър Христов от Центъра за анализи и кризисни комуникации в навечерието на с едмите поред предсрочни парламентарни..

публикувано на 07.10.24 в 08:52

"Маркет Линкс": Шест партии влизат в парламента

Шест партии влизат в 51-то Народно събрание, а "Продължаваме Промяната-Демократична България" и "Възраждане" ще си оспорват второто място. Това показва национално проучване, реализирано съвместно от bTV и "Маркет Линкс", проведено сред 1011 пълнолетни в..

публикувано на 04.10.24 в 09:25

Любомир Стефанов: Изходът от политическата криза е истинско коалиционно управление

Партиите влизат в поредната предизборна кампания без сериозна промяна в поведението си. Липсват лидерските дебати, политиците ни не се обръщат към гражданите с идеята да мобилизират широка подкрепа, а разчитат на свиващи се, но верни ядра. Това..

публикувано на 03.10.24 в 12:35