Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Краен срок да се заявява гласуване с подвижна избирателна кутия

Снимка: ЦИК

Днес изтича срокът, в който може да се подават документи за гласуване в подвижна избирателна секция на 27 октомври - до кмета или кметския наместник по пощата или по електронен път.

Към заявлението се прилага и копие от документ от ТЕЛК, НЕЛК или медицинска епикриза за здравословно състояние на избирателя.

Ако липсва такова копие - извършва се проверка по служебен път. 

На територията на всяка община се назначава най-малко една подвижна секционна избирателна комисия при наличие на не по-малко от 10 избиратели, заявили желание да гласуват по този начин.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Живко Тодоров

платена публикация
Живко Тодоров: Чета политиците през свършената работа, а не чрез изречените думи

- Г-н Тодоров, как премина кампанията? - Интензивно, с много срещи. Аз обичам да си говоря с хората, защото те са най-верният компас. Този път маршрутите бяха в цялата област. Някъде между критиките и похвалите е истината. Естествено, на никого..

публикувано на 21.10.24 в 20:19

Приключиха обученията на СИК-овете, протоколът за изборите е максимално улеснен

Обученията на Секционните избирателни комисии в Стара Загора приключиха. Тази вечер последно ще се проведе обучение в Казанлък, съобщи в ефира на Радио Стара Загора Теодора Крумова, председател на РИК – Стара Загора. Няма нови елементи, допълни тя и..

публикувано на 21.10.24 в 16:42

В Сливен пристигнаха 166 хиляди бюлетини

166 хиляди бюлетини за предсрочните парламентарни избори в неделя пристигнаха в Сливен този следобед.  Под засилена охрана от полиция и жандармерия бюлетините бяха разпределени към четирите общини в областта – Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Те..

публикувано на 21.10.24 в 16:10

280 000 бюлетини за извънредните избори са вече в Стара Загора

6 дни преди извънредния парламентарен вот, изборните книжа и бюлетините вече са в Стара Загора.  Всички те се съхраняват в помещения на Областната управа, под полицейска охрана.  От сряда започва раздаването  на книжата и бюлетините по общинските..

публикувано на 21.10.24 в 14:11
проф. Антоанета Христова

Проф. Антоанета Христова: Отново ни очаква нестабилно правителство

Нестабилно правителство и след изборите в неделя, прогнозира в ефира на Радио Стара Загора политическият анализатор проф. Антоанета Христова. По думите й се очаква и ниска избирателна активност заради недоверието на избирателя в политиците и тяхната..

публикувано на 21.10.24 в 08:33

платена публикация
Живко Тодоров: Подкрепата ни за културните институти ще продължи

Живко Тодоров – кмет на Стара Загора и водач на листата на ГЕРБ – СДС, кандидатите за народи представители Красимир Вълчев и Тома Биков проведоха среща с представителите на културните институти в Стара Загора. В срещата взеха участие и кандидатите за..

публикувано на 18.10.24 в 11:31

Получават бюлетините в Хасковско днес

Днес  в Хасково  ще бъдат доставени  изборните книжа и бюлетините за гласуване. Очакват се 220 000 бр. бюлетини. Тиражът на бюлетините е с 8000 бр. по- малко от избирателите в област Хасково, съобщават от пресцентъра на Областна администрация. През..

публикувано на 18.10.24 в 09:54

Доставиха ролките за машинното гласуване в Хасково

В областна администрация в Хасково бяха доставени ролките със специализирана хартия за машинно гласуване, предназначени за вота на 27 октомври. Общо 688 ролки бяха приети от упълномощени служители на Областна администрация Хасково и представители на..

публикувано на 17.10.24 в 15:44

платена публикация
Искаме подкрепата Ви, за да върнем стабилността в държавата!

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е водач на листата на ГЕРБ – СДС, и Красимир Вълчев – кандидат за народен представител и бивш министър на образованието и науката проведоха среща разговор с учители, университетски преподаватели и..

публикувано на 16.10.24 в 21:19

Слагат дигитален печат върху сканираните протоколи на СИК

На предстоящите парламентарни избори сканираните протоколи на секционните избирателни комисии, които се публикуват на сайта на ЦИК, ще бъдат подпечатвани с електронни печати от фирмата "Информационно обслужване". Мярката от "Информационно..

публикувано на 16.10.24 в 15:01