Радио Варна - другата сцена!

Книга за масонството и стихосбирка представя Владимир Левчев в Радио Варна

21 април, петък, Арт салон на Радио Варна, 18 часа

Заповядайте на среща с писателя Владимир Левчев. Авторът ще разкаже за проучванията и творческото си вдъхновение, както и за работата по най-новата си книга „Масонството във Великобритания и САЩ. Исторически документи и митове“.
„Смъртта и Бог“ е най-новата книга на Владимир Левчев. Не е просто поетична сбирка, защото между стихотворенията като хоросан или цимент, които спояват архитектурата на книгата, са се настанили есеистично обагрени тези за времето и пространството, за божественото и вселенското. Може да се каже, че е дневник на Владовите откровения. „Смъртта и Бог“ е заглавие- антиномия – това са двата противоположни полюса на Живота. А Владо Левчев пледира за литургична литература. Дали този неговия собствен опит е първата лястовица, долетяла крилато до местонахождението, или е само първото припърхване по пътя към целта, ще решат читателите.

Георги Венин

„МАСОНСТВОТО във Великибритания и САЩ”- Тази книга цели да отговори на въпроса каква е била ролята на масонството в историята, особено по време на буржоазните революции от XVIII и XIX век, като се базира на документални извори и писмени свидетелства. Какъв е приносът на отделни известни масони, но преди всичко на масонството изобщо, към идеите на Просвещението, към модерната идея за рационален и демократичен обществен ред, за общество, основано на Конституция, законност и свобода на индивида.

Владимир Левчев


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!