Отлага се протестът във висшите училища

Протестът във висшите училища, анонсиран за идния понеделник, се отлага. Това стана ясно след среща на синдикатите с финансовия министър в присъствието на премиера и на министъра на образованието.  Освен 39 млн. лева, които вече бяха отпуснати, ще има..

публикувано на 17.05.24 в 18:46

С две анулирани работи приключи матурата по БЕЛ в Благоевградска област

Около 50 хиляди зрелостници се явиха на днешния изпит по български език и литература в над 750 училища в цялата страна. Изтеглен беше вариант 15 на матурата. Интерпретативно съчинение на тема "Цената на компромиса" в "Приказка за стълбата"..

публикувано на 17.05.24 в 16:01

Бъдещи медицински сестри от ЮЗУ завоюваха първо място в състезание

Бъдещи медицински сестри и акушерки от цялата страна се събраха в Шумен, за да мерят знания в Националното студентско състезание „Учим, за да помагаме“. Домакин и организатор на събитието бе Филиал Шумен към Медицински университет – Варна. То се..

публикувано на 17.05.24 в 14:46

Полицията в Перник намери изчезнала чанта с пари

За по-малко от 48 часа полицията в Перник успя да намери изчезнала чанта с пари. В нея е имало 15 000 лева. Сюжетът се развива като на кино.  Двама съпрузи заедно с дъщеря си и зет са гостували в Перник на тържество за изпращане на абитуриент...

публикувано на 17.05.24 в 14:32

Започна изкърпването на уличната мрежа в община Благоевград

Започна изкърпването на уличната мрежа в община Благоевград, за по-малко от 24 часа бяха подготвени увредените участъци и бе положена нова настилка в участък от ул. „Иван Михайлов“.  Възстановяването на уличната мрежа се извършва поетапно, съгласно..

публикувано на 17.05.24 в 14:25

Над 1300 деца на фестивал в Благоевград

Колоритът на Международния детски фолклорен фестивал „Шарено цвете“ завладя Благоевград за 4-ти път. Малчугани в пъстри носии превзеха сцената с песни и танци. Над 1300 талантливи деца и ученици от цяла България, както и от Р Северна Македония и..

публикувано на 17.05.24 в 13:19

Жена пострада при произшествие в Перник

80-годишна  жена е пострадала при пътнотранспортно произшествие в Перник. Инцидентът е станал вчера в пернишкия кв. „Църква“. На ул. "Димитър Благоев"  възрастната жена била блъсната от лек автомобил, управляван от 47-годишен жител на село Студена...

публикувано на 17.05.24 в 11:16

Нормално е започнала матурата по български език и литература в област Благоевград

Нормално е стартирал зрелостният изпит по български език и литература в област Благоевград, каза за Радио Благоевград Методи Попов от РУО. Няма сигнали за нередности относно коректното провеждане на матурата, увери Попов.  Държавният изпит по..

публикувано на 17.05.24 в 11:11

Показват медалите на волейболистката Цветана Божурина

Медалите на легендарната волейболистка Цветана Божурина ще бъдат показани в Нощта на музеите в Перник. Колекцията си от отличия европейската шампионка от 1981 година и бронзова медалистка от Олимпиадата в Москва дари на музея в родния си Перник през месец..

публикувано на 17.05.24 в 10:53

Хеликоптерната площадка при тунел "Железница" вече е регистрирана

ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ регистрира осмото вертолетно летище за спешната медицинска помощ по въздух в страната. To се намира в непосредствена близост до тунел „Железница“ на АМ „Струма“. С изграждането на съоръжението се осигурява..

публикувано на 17.05.24 в 10:49