Надеждата на родните земеделци – младите хора да заобичат земята

Трябва да направим така, че земеделието да е привлекателно за младите хора, за да започнат те да се интересуват и да поискат да работят. Това са надеждите на земеделците в Благоевградско, участващи в проекта на БНР "Европа – ново поколение". Те настояват..

публикувано на 30.04.24 в 09:34

Велики вторник

На Велики вторник църквата споменава Притчата за десетте девици. Вечерта след залез слънце на Велики вторник е третата поред и последна вечер, в която се отслужва литургията „Последование на Жениха“. След влизането в Eрусалим Исус Христос проповядва в..

публикувано на 30.04.24 в 09:31

Мобилен пункт за опасни отпадъци в Перник

И тази пролет перничани ще имат възможност да предадат опасни домакински отпадъци в специален събирателен пункт. Той е мобилен и днес /30 април/ за седми пореден път ще бъде в Перник.   От община Перник призовават домакинствата да се възползват от..

публикувано на 30.04.24 в 07:54

Значителна облачност във вторник

Днес над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна и на много места в Централна и Източна България ще има валежи от дъжд, в източните райони ще са значителни по количество. Над Югозападна България преди обяд ще бъде предимно слънчево,..

публикувано на 30.04.24 в 05:38

Новият затвор без решетки в Самораново бе представен публично

Новият комплекс в с. Самораново, който включва пилотен затвор без решетки по норвежки образец, преходни отделения, център за обучение на затворническите служители и др. бе представен публично днес, 16 месеца след първата копка на строежа.  „Чувствам се..

публикувано на 29.04.24 в 18:54

Цвета Рангелова: Борим се за второто място

Цвета Рангелова е водач на листата на партия „Възраждане“ в Първи МИР Благоевград на предстоящите избори на Народно събрание. На пресконференция днес тя представи останалите кандидати за народни представители и коментира актуални местни теми...

публикувано на 29.04.24 в 15:39

Откриха Общностен център в Благоевград

Кметът Методи Байкушев откри Общностния център на ул. „Свобода“ в Благоевград.  Градоначалникът пожела на добър час, с много успехи и мечти да се ползва новата придобивка, като благодари  освен на строителя и екипа, и на предходния кмет Илко Стоянов,..

публикувано на 29.04.24 в 14:46

Димо Дренчев оглави листата на „Възраждане” в Перник

Настоящият депутат Димо Дренчев оглавява кандидатската листа на „Възраждане” в Перник за предстоящите на 9 юни предсрочни парламентарни избори. Тя е изцяло партийна и включва седем кандидати за народни представители. Партия „Възраждане” влиза с чиста..

публикувано на 29.04.24 в 13:42

Ден за почит към загиналите при трудови злополуки

Според статистиката ежегодно в световен план има приблизително 22,85 млн. жертви на трудови злополуки. През изминалата година у нас са декларирани 87 смъртни случая поради работен инцидент.28 април е официалният Международен ден в памет на загиналите и..

публикувано на 29.04.24 в 12:30

Шест села в Дупнишка област са с ново осветление

Ново улично осветление е пуснато в шестте най-големи села в Дупнишко - Яхиново, Червен брег, Крайници, Бистрица, Самораново и Джерман. Това стана по проект за 1,5 мил. лева, финансиран от Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство..

публикувано на 29.04.24 в 10:57