Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атила" открива празниците "Емил Чакъров"

С премиера на спектакъла "Атила" ще започнат Бургаските музикални празници "Емил Чакъров" тази година. В ролите ще видим Деан Вачков, който пее в Миланската скала, Калуди Калудов, Йоана Железчева, Даниел Дамянов. Тази опера не е поставяна в Бургас от близо 40 години, каза за радио бургас директорът на бургаската опера Александър Текелиев: "Атила" ще открие Бургаските музикални празници на 2 юли в Летния театър.

 Сред другите заглавия в афиша за тази година са "Набуко", "Аида", "Любовен елексир". На 11 юли в програмата ще се включи и Мария Илиева, която ще изпъклни най-известните песни от своя репертоар под съпровода а симфоничен оркестър. Милица Гладнишка ще участва в симфо-джаз концерт, който ще се състои на 5 август. За най-малките организаторите са подготвили и балета "Пепеляшка". в края на август Бургаските музикални празници ще гостуват и на "Аполония" с концерт в памет на Никола Гюзелев". Тазгодишният музикален маратон ще завърши по традиция с добро настроение. На 5 септември ще бъде премиерата на оперетата "Цигански барон".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Тайният оркестър" с концерт на "Солинария" в Созопол тази вечер

Произведения от световната класика са подготвили музикантите от „Тайният оркестър“ за четвъртото издание на младежкия арт фестивал „Солинария“. Новосформираният камерен оркестър е съставен от млади музиканти, лауреати на множество национални и международни конкурси и фестивали, разказва диригентът Николай Стоев.  "За фестивала "Солинария сме ви..

обновено на 06.07.24 в 16:13

За 18 поредна година фестивалът "Музите" гостува в Созопол

Зам.-кметът на Община Созопол Тодор Дамянов откри 18-то издание на Международният младежки фестивал-конкурс на изкуствата "Музите": „За пореден път Созопол е изпълнен с толкова много положителна енергия, талант, радост и красота. Този фестивал стана традиционен и вече се отъждествява със Созопол. Щастлив съм да видя толкова много хора и усмивки. От..

публикувано на 06.07.24 в 09:52

"Купон на Острова" тази вечер от 21 часа

Първата музикална проява на Държавна опера – Бургас на о. „Света Анастасия“, включена в програмата „Купон на Острова“ 2024,  е концертен спектакъл, представящ по атрактивен начин тангото. Той започва  от 21:00 часа на  откритата сцена край морския бряг.  Концертът е под мотото „Танго класика – нощ на страстта, тангото и емоциите…“. Музикалните мотиви,..

публикувано на 06.07.24 в 09:45

Откриват XVIII-я международен младежки фестивал "Музите" в Созопол

Международният младежки фестивал-конкурс на изкуствата "Музите" се открива днес В Созопол. Това е 18 – тото му издание. То ще се проведе в 5 дневни сесии, разделени на всички видове изкуства, от 5 до 15 юли.  В него ще се включат над 1000 участници между 5 и 35-годишна възраст от 12 държави, съобщи Яна Георгиева от организаторите:..

публикувано на 05.07.24 в 09:10

Грамофонът в Бургас отново става сцена на изкуствата

Летен детски празник около Грамофона ще се проведе днес в Бургас. Осмото издание на събитието „Петъчен Грамоfon - Булевардни пърформанси в сърцето на лятото“ стартира в 10 часа с артистични акции, предлагащи  на децата възможност да се включат в инициативата „Да дадем нов живот на старите грамофонни плочи“, да рисуват Грамофона и моменти от празника, а..

обновено на 05.07.24 в 07:29

Отменя се представлението "Моето мъжко момиче" в НХК тази вечер

Представлението “Моето мъжко момиче", което трябваше да се играе от 19:00 часа в Културен дом НХК се отменя, съобщават организаторите.  Те поясняват, че в сички билети могат да бъдат върнати от местата, които са били закупени.

публикувано на 04.07.24 в 12:27

Редакторите на "Море" със заявка за нови рубрики и визия на списанието

Бургаското списание "Море" е с нова визия и нови редактори - Добрина Топалова и Бина Калс. Това е вторият брой за тази година и първо издание след избора на ново ръководство на Сдружение "Бургаска писателска общност", което издава списанието с финансовото съдействие на Община Бургас. За акцентите в  обновената концепция и подбора на автори,..

публикувано на 04.07.24 в 11:36