Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорката на дебелтското училище подаде оставка

Директорката на училището в Дебелт, на чиято територия осмокласник блудства с 11- годишен ученик, е подала оставка, потвърди за радио Бургас началника на Регионалния инспекторат по образование Виолета Илиева:

Решението за нов директор ще бъде съгласувано с кмета на селото и на общината, уточни Илиева. Най-вероятно външен кадър ще поеме училището.

Продължава порверката на другите длъжностни лица, които също са подценили ситуацията, сред тях е и класният ръководител на пострадалия ученик.

Няма задържан за изнасилването на петокласника от средецкото с. Дебелт, каза за Радио Бургас говорителят на окръжната прокуратура Красимира Кателиева. Все още няма и повдигнато обвинение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва издаването на личните карти с биометрични данни

Дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда от 17 юни нов образец на българската лична карта. С цел повишаване на сигурността на документа, освен изображението, той ще съдържа електронен носител на информация със записани биометрични данни – два пръстови отпечатъка и снимка.  Какви предимства дава личната карта от ново поколение -..

публикувано на 12.06.24 в 17:02

Временна организация на движението в Царево заради ремонта на моста при "Василико"

Във връзка с изграждането на мостовото съоръжение свързващо кв. "Василико" и централната част на гр. Царево и предстоящото транспортиране и поставяне на гредите на моста, през утрешния ден (13 юни 20214 г.), на няколко пъти за кратки времеви интервали ще се затваря отсечката от базата на Тракийския университет до мястото на извършване на строителните..

публикувано на 12.06.24 в 16:51

Локомотив се запали на ж.п. гара “Владимир Павлов”

Пожар е възникнал в локомотива на бързия влак София - Бургас  в района ж.п. гара Владимир Павлов в Бургас.  Пътуващите във влака са евакуирани своевременно, като сред тях няма пострадали. Два противопожарни автомобила и шестима огнеборци са потушили огъня.  Заради настъпилото произшествие, пътническият влак от Сливен, който трябваше да пристигне..

публикувано на 12.06.24 в 16:01
Снимката е илюстративна.

Близо 1000 декара лозя е унищожила снощната градушка в Руенско

Близо хиляда декара лозя са унищожени от силния ураган и градушката, които преминаха снощи през община Руен. Паднали дървета и пропукан асфалт са друга част от щетите, с които жителите на общината трябва да се справят.   Бурята е започнала в 21.00 часа снощи, като най-силно се е усетила в селата Разбойна, Просеник, Сини рид и Вресово, каза..

публикувано на 12.06.24 в 15:56

Повишен риск от пожари в няколко ямболски общини

За повишен риск от пожари предупреждават в ямболските общини Стралджа, Тунджа и Елхово. В района започна и жътвената кампания, което допълнително усложнява ситуацията. Опасността от пожари се повишава с всеки изминал ден, тъй като в района не е валяло почти от месец, посочи зам.-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов. "Основно горят..

публикувано на 12.06.24 в 15:45

Разкриват 139 работни места в Сливен по програма за заетост

Нови 139 работни места предвижда Регионалната програма по заетост на област Сливен през 2024. Общо пет предложения са разгледани по време на днешното заседание на Постоянната комисия на Областния съвет за развитие на областта – четири от общините и едно от Областна администрация.  От новосъздадените 139 работни места, 64 ще бъдат на пълно работно..

публикувано на 12.06.24 в 15:13

За 10 дни ще плащаме сметките за ток към EVN само по банков път

EVN България информира, че в периода от 18:00 ч. на 14 юни до 24 юни 2024 г. ще извърши техническо обновяване и подобряване на системата за обработка на данни. В посочения период заплащания на фактури за консумирана енергия ще са възможни само по банков път. Сроковете за плащане, които са засегнати, са предварително адаптирани, за да има достатъчно..

публикувано на 12.06.24 в 14:49