Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставиха в ареста майстора садист

Окръжният съд в Бургас остави за постоянно в ареста Тихомир Трифонов от Видин, който уби по особено жесток начин и разфасова тялото на 84-годишния Георги Петров от Черноморец. Престъплението е извършено в центъра на Бургас на 2 април в 14 часа.

84 годишният Георги Петров наел Трифонов за да прави ремонт в апартамента му в Бургас на улица “Гладстон 10“. Според непотвърдена информация двамата се скарали за пари. Дядото дължал около 2000 лв. на майстора и вечно бил недоволен от ремонта. По време на скандала Трифонов ударил с чук по главата възрастния човек, след това нарязал с трион тялото му и го събрал в 6 чувала. Изхвърлил торбите в гориста местност край Капчето, а триона и чука в контейнери за смет на ул. „Хан Крум“.

Тихомир Трифонов е на 49 години, от Видин, живеел от две години и половина на квартира в Свети Влас. Мъжът е разведен, има голям син. Завършил е Лесотехническия университет, но от години се препитавал със строително –монтажни работи по частни обекти. Осъждан е пред 2011 година за измама, но към момента е реабилитиран. За зловещото престъпление самият той признал пред полицаите, след като го накарали да отключи вратата на апартамента. След извършване на убийството се опитал да заличи максимално следите от престъплението в апартамента на възрастния човек.

Трифонов е обвинен по чл. 116 за тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Обвинението настоя за постоянен арест, защото задържания има опасност за се укрие, предвид тежестта на наказанието и да извърши друго престъпление. Защитата поиска мъжът да бъде пуснат под домашен арест. В съда Трифонов беше представляван от двама адвокати, единият от които бившия зам.-министър на правосъдието и бивш директор на затвора в Бургас Димитър Бонгалов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пред съда се изправят двамата обвинени в производство на наркотици в с. Гълъбец

Задържаха под стража двама, обвинени в производство и притежаване на наркотици с цел разпространение. Амфетаминът и метамфетаминът са открити  в гараж към къща в село Гълъбец. Задържаха в Слънчев бряг пласьор на амфетамини Определението на Окръжния съд в Бургас подлежи на обжалване пред Апелативвия съд в Бургас.

публикувано на 01.07.24 в 16:12

Задържаха жена, издирвана в Гърция за трафик на деца

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи Окръжният съд в Бургас на българка, която е с Европейска заповед за арест. Тя е издадена от прокуратурата и потвърдена от съда в Катерини, Гърция за провеждането на наказателно производство за трафик на хора. Жената е обвинена в това, че посредничила за осиновяването на общо 17 деца срещу..

публикувано на 01.07.24 в 16:04

75 надгробни плочи в гробищния парк на Нова Загора са разбити от малолетни

75 надгробни плочи в гробищния парк на Нова Загора са били разбити от малолетни в събота. По случая са задържани няколко момчета на възраст между 9 и 11 години , съобщиха от полицията в Сливен. Те са отведени в РУ-Нова Загора и с тях е проведена беседа в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая . Кореспондентът на БНР в Сливен..

публикувано на 01.07.24 в 15:04

Издирват мигрантите, пътували в автобуса, причинил смъртта на двама полицаи

ДАНС и миграционните служби трябва да издирят сирийските мигранти, които са пътували в автобуса блъснал полицейски автомобил и причинил смъртта на двама бургаски полицаи. Това разпореди Бургаският окръжен съд по делото, в което обвиняем е сирийският гражданин със статут на бежанец Омар Аднан. Случаят е от 25-и август 2022г., когато автобус с 47..

публикувано на 01.07.24 в 12:11

Задържаха мъж след стрелба от автомобил на магистрала "Тракия"

31-годишен бургазлия е задържан, след като е стрелял от колата си по друг водач на автомагистрала "Тракия". Инцидентът е от вчера, а причината за изстрела е засичане по пътя, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. В автомобила в посока Бургас, е пътувало семейство от Сливен с 12-годишно дете. Колата е изпреварена от лек автомобил с бургаска..

обновено на 01.07.24 в 10:40

Шофьорка кара с 3,47 промила в Приморско, блъсна се в друг автомобил

45-годишна жена от Приморско, поради неспазване на дистанция, е блъснала лек автомобил, управляван от 41-годишен бургазлия, съобщават от полицията.  Случаят е от 30 юни около 16:15 часа на улица "Съединение" в Приморско.  Жената е тествана за употреба на алкохол, като дрегерът е отчел 3,47 промила.  Тя е отказала да даде кръв за..

публикувано на 01.07.24 в 10:25
Снимката е илюстративна, архив

Жена е с опасност за живота след катастрофа на АМ "Тракия"

25-годишна жена от Велинград е с опасност за живота след като катастрофира самостоятелно на автомагистрала "Тракия" при км. 321+800 м.  Инцидентът е станал на 28 юни около 19:34 часа, посочват от полицията.  Жената губи контрол над автомобила си и се блъска в крайпътна отводнителна канавка като се преобръща извън пътното платно...

публикувано на 01.07.24 в 09:16