Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оттеглиха промените в Закона за пчеларството

Депутати размислиха за промени в Закона за пчеларството. Измененията предвиждаха в урегулираните поземлени имоти да могат да се настаняват до 10 пчелни семейства и настаняването на повече да се допуска само след писмено съгласие на всички собственици на съседни имоти.

„Предложих по време на заседанието да оттеглим тези текстове, тъй като те породиха напрежение сред пчеларите и ангажираните в този бранш. А нашата цел не е такава, не искаме да има недоволство и да се възприема като натиск върху хората. Всички сме ангажирани с проблемите и развитието на сектора, затова не трябва да се прибързва с текстове и законодателни промени. Темата е отворена за дискусия”, заяви бургаският депутат Румен Желев, един от деветимата вносители на измененията в закона.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Над 2 300 000 лева са задълженията към ВиК - Ямбол

Над 2 300 000 лева са задълженията към държавното дружество ВиК в Ямбол. Периодично се правят акции за принудително спиране на водата към некоректни абонати с неплатени високи сметки за използвана питейна вода. Над 2 млн. лева са задълженията на битовите абонати, уточни управителят на ВиК –Ямбол Христина Микуцева и добави, че от началото на годината до..

публикувано на 27.06.24 в 16:51

Ясни са одобрените за предоставяне на еко уреди по програма LIFE

Готово е класирането на домакинствата, кандидатствали за преход към алтернативни форми на отопление и подмяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво, информират от Община Бургас. Проектът се провежда в рамките на четвъртия прием на документи по програма LIFE.  Приемът на заявления за участие в основната фаза на Интегрирания проект продължи от..

публикувано на 27.06.24 в 14:49
Петър Русев, старши спасител на Северния плаж в Бургас.

Какво се случва при скок от моста в морето: шок, гръбначна травма и кома

Шок, гръбначно-мозъчна травма и кома: това може да се случи с организма на човек, който се хвърля отвисоко в морето, каза старши спасителят на бургаския Северен плаж Петър Русев в интервю за БНР Бургас, след като вчера при скок от моста загина млад мъж . Това беше вторият такъв случай само в рамките на седмицата. „При скок в първия..

публикувано на 27.06.24 в 13:40

МЗХ: Удължава се срокът за подаване на заявления по Кампания 2024

До 8 юли се удължава срокът за подаване на заявленията за подпомагане с директни плащания по Кампания 2024. Промяната е на база извършен анализ от Министерство на земеделието и храните, който обхваща подадените заявления и очертаните пощи в ИСАК. Взети под внимание са и постъпилите в министерството писмени искания от браншови организации и..

публикувано на 27.06.24 в 09:34

Аварии на водопроводи налагат спиране на водата на няколко места в Бургаско

Къде работят днес аварийните групи на ВиК Бургас: В Бургас , к-с Изгрев, авария на кръстовището пред КАУФЛАНД - спряно водоподаването в района до отстраняване. В.Българово, община Камено  – авария със заварка на главен водопровод. Ремонтните дейности се извършват от 08:30 до 10:30часа. В с.Равнец също има авария, която ще се отстранява със..

публикувано на 27.06.24 в 09:09

СЕМ с кампания за медийна грамотност: Провери, преди да се довериш!

Фалшивата новина е като черния облак, който се е надвесил в небето – гърми, трещи, но в крайна сметка не вали – виждаме го, притеснява ни, някои дори се плашат от него, но накрая – много шум за нищо. Затова… Не се подвеждайте, а проверете информацията! Научете се да разпознавате източниците! Вижте кой е цитиран? и накрая: Не споделяйте, ако се..

публикувано на 27.06.24 в 08:50
архив

Висок риск от пожари в Болярово

Екстремно висок е рискът от пожари в крайграничната община Болярово. Трайното засушаване, работата на открито и  нелегалните мигранти са сред предпоставките за възникването на локални огнища. В региона не е валяло повече от месец, растителността навсякъде е изсъхнала, продължава и жътвената кампания, посочи кметът на Болярово Христо Христов. „ В..

публикувано на 27.06.24 в 08:44