Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутати от БСП и ГЕРБ заедно ще помагат на занаятчиите

Двама депутати – Петър Кънев от Коалиция за България и Димитър Бойчев от ГЕРБ се обединиха и поеха общ ангажимент към занаятчиите. Това стана днес по време на дискусия по проблемите на съхраняването на занаятите в рамките на фестивала „Пазители на Българския дух“, който се провежда в Бургас.

Народните представители откликнаха на проблемите на занаятчиите, които се оплакаха от изменения през 2011 г. закон, изкарали всички икономически значими занаяти от списъка. Останалите са станали  „музейни експонати“, оплакаха се от бранша. Част от професиите са останали „висящи“, а законът е отнел и свободата на сдружаване на занаятчиите.

По време на дискусията бе решено, че занаятчиите трябва час по-скоро да оформят своите предложения за изменения в писмен вид, да ги изпратят на депутатите, които да ги внесат в икономическата комисия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Иван Агафонов, кмет на село Маринка

Кметът на Маринка: Не знам дали има и 10% истина в писмото на АПИ

„От това, което са написали, не знам дали има и 10% истина. Почти нищо не е вярно. Това, което те твърдят – че маркировката е освежена на пешеходните пътеки през месец май – изцяло не отговаря на истината. Имаме една-единствена пътека, която е освежена точно преди първия учебен ден. Останалите и към днешна дата можете да дойдете да ги видите..

публикувано на 21.10.24 в 17:00

В Ямболско: Над 5200 домакинства са одобрени за помощи за отопление

В ямболска област  през тази година целева помощ за отопление ще получат повече домакинства в сравнение с миналата година. Срокът за подаване на документите е до 31 октомври, напомнят от  Регионалната дирекция „Социално подпомагане“.  До момента одобрение за целева помощ са получили  5244 домакинства в областта, а отказ – 664, като най-честата..

публикувано на 21.10.24 в 13:01

Започва програмата за празника на Болярово

Първа копка на основен ремонт на Средното училище „Д-р Петър Берон“ правят днес в Болярово. Церемонията е от 13 часа. Реконструкцията е по проект за Модернизация на образователната среда в общината финансиран от Националния план за устойчивост. Събитието дава началото на програмата, посветена на отбелязването на 50 години от обявяването на..

публикувано на 21.10.24 в 12:39
Мария Нейкова, областен управител на Бургас

През януари откриваме новата Пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“

Всички, заети в строителните дейности и контрола при изграждането на обекта, се отнасят с отговорност за реализацията на новото пречиствателно съоръжение, което е от изключителна важност, за да може да се обезпечи Южното Черноморие и другите населени места с водоподаване от язовир Ясна поляна с качествено водоподаване, каза в интервю за БНР..

публикувано на 21.10.24 в 10:58
Снимката е илюстративна

Затварят част от улица в жк "Изгрев" заради изместване на водопроводи

В Бургас се затваря за превозни средства част от улицата, разположена югоизточно от бл. 39  в комплекс „Изгрев“.  Участъкът е от кръстовището в района на бл. 41 до бл. 118.  Той ще е затворен от 9 часа днес до 21 ноември заради изместване на питейни водопроводи.

публикувано на 21.10.24 в 08:30
Служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров

Министър Петър Димитров: Качеството на въздуха се подобрява в цялата страна

" Качеството на атмосферния въздух се подобрява в цялата страна. Това е тенденция, която е трайна и устойчива ". В това увери служебният министър на околната среда и водите инж. Петър Димитров. Пред БНР той бе категоричен, че в последните 3 години на територията на цялата страна няма превишение на средногодишните норми за фини прахови частици..

публикувано на 20.10.24 в 14:01

И днес контролирано изпускат природен газ около „Елкабел“

Контролирано изпускане на природен газ се извършва и днес в районите на завод „Спартак“ и завод „Елкабел“ в Бургас. Тази дейност е съпроводена с шум и неприятна миризма на одорант, съобщават от „Овергаз“. Причината е изместване на основни разпределителни газопроводи по ул. "Одрин", захранващи с природен газ централната градска част на Бургас. 

публикувано на 20.10.24 в 09:08