Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват ж.п. гарата за празника на Бургас

Ж.П. гарата в Бургас ще бъде ремонтирана до 6 декември. Такова уверение получи заместник - директорът на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ Христо Алексиев, който днес инспектира сградата и ремонта на линията Пловдив-Бургас. Рехабилитацията върви в срок, подчерта Алексиев:

„По договор трябва да приключат през февруари, но получихме уверение, че това ще се случи до 6 декември, когато е празника на града. След инспекцията, смятам, че има абсолютно реални шансове затова.“

Забавяне обаче има по изпълнението на проекта за ремонт на ж.п. линията Пловдив-Бургас. То е по лота между Церковски и Бургас:

«Може би изпълнителите няма да успеят да приключат до края на годината. Ще останат дейности и за 2016-та, но те не са значителни като сигнализацията на някои от гарите, например. Самият железен път вече е готов. Работи се по контактната мрежа, но за съжаление тези дейности са обвързани с това доколко ние можем да прекъсваме движението», каза още в Бургас Христо Алексиев.

Най-трудният участък е в района на Карнобат. Засега няма риск проектът да бъде загубен, но е възможно да не бъде усвоена цялата част от сумата в порядъка между 5 и 10 млн.лв. За тези дейности по бургаската част обозримият срок на приключване е идващия март.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Какви избиратели отидоха до урните? Профили от екзитпол на "Галъп"

Данните от екзитпола дават интересна картина на типа избирател, който е отишъл вчера до урните. Това каза пред БНР  социологът Яница Петкова от "Галъп интернешънъл болкан". Типът избирател на ПП-ДБ е доста по-младежки в сравнение с този на ГЕРБ-СДС . При вота за ГЕРБ се разделят почти поравно висшистите и хората със средно образование,..

публикувано на 28.10.24 в 14:17

Димитър Вълчев:Част от избирателите ни с по-радикални виждания се отляха към "Възраждане", "Величие" и "Меч"

Националните резултати от парламентарния вот показват, че "Продължаваме Промяната"  ще успее да върне във времето избирателите, които преди това се оттеглиха от формацията. Това заяви кандидат депутатът и  четвърти в листата за Бургас на ПП-ДБ Димитър Вълчев.  Можем да постигнем повече в бургаски регион, потенциалът трябва да бъде разгърнат,..

публикувано на 28.10.24 в 13:58

Кои кандидат депутати от Бургас получиха най-много преференции?

9 166 избиратели са дали преференциален глас за водача на листата на ГЕРБ СДС – настоящият кмет на Бургас Димитър Николов на изборите вчера. Това го прави отличник по преференции на предсрочния парламентарен вот на 27 октомври. Веднага след него се нарежда вторият в листата на коалицията – победител ГЕРБ СДС – Жечо Станков. 3 079 души са..

публикувано на 28.10.24 в 13:30

Графична база в Морската градина ще се превърне в Център по изкуствата

В съвременен Център по изкуствата ще се превърне сегашната графична база в Морската градина. Това ще стане с реализацията на проект по трансгранично сътрудничество с Одрин. От българска страна партньори са и Дружеството на художниците и Община Бургас.  Дейностите по ратифициране на договора са на финален етап, уточни проф. Светозар Бенчев,..

публикувано на 28.10.24 в 12:55

Надявам се новия парламент да бъде конституиран по-бързо

Поредните неразбории свързани с машинното гласуване са белязали изминалите избори, смята адв. Момчил Момчилов, член на Районната избирателна комисия в Бургас. Според него обаче фрапантни грешки в избирателните списъци липсват. Около 10 са и били недействителните бюлетини свързани с двойното отбелязване на двете ДПС-та - феномен по-характерен за..

публикувано на 28.10.24 в 12:39

Доволни сме от представянето си в Бургас

10 222 са гласували за БСП Обединена левица от област Бургас при 100% обработени списъци. Водачът на листата за Бургаско Петър Кънев е доволен от представянето на обединението и от вота като цяло. Според него е крайно време да бъде съставено правителство с цената на всякакви компромиси. Един мандат печели обединението от региона.  "Очаквахме по..

публикувано на 28.10.24 в 11:36

Окончателни резултати в Бургас: ГЕРБ-СДС - първи, втори са "Възраждане"

Коалиция  ГЕРБ - СДС са убедителния победител на изборите във Втори МИР - Бургас. Това показват резултатите при 100% обработени протоколи. С 10 хиляди души е повишила резултата си партията в сравнение с изборите през месец юли. 37 634 души са гласували за ГЕРБ - СДС или  28,70% от имащите право на глас. Разликата с втората партия "Възраждане" е над..

публикувано на 28.10.24 в 10:27