Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Херцогиня Кейт избрала годеница на принц Хари

Кейт Мидълтън е решила да повлияе на своя девер 31-годишния принц Хари в избора му на съпруга. Става дума за 29-годишната Челси Дейви и 25-годишната  Кресида Бонас. Претеглила всички «за» и «против», Мидълтън  стигнала до извода, че принц Хари трябва да се ожени за мис Дэйви.

Не е тайна, че Кейт Мидълтън недолюбва бившата възлюбена на принца Кресида Бонас заради роднинските й връзки с бивша приятелка на съпруга й принц Уилям.

Според интервюв списание Globe Magazine, Кейт няколко пъти организирала срещи с двете момичета и коментирала с тях представата им за живота нак ралското семейство и им разкзвала за собствения си опит.

В крайна сметка херцогинята е спряла избора си върху Дейви Челси, тъй като Кресида Бонс била още прекалено млада, неопитна и свободолюбива




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба на рекламна и продуктова фотография откриват в Бургас

Специална изложба на рекламна и продуктова фотография ще привлече вниманието на жителите и гостите на град Бургас от 6 юни. Изложбата под надслов „Рекламата на фокус“ ще представи работата на български фотографи - доказани професионалисти,  практикуващи както в страната, така и с многобройни международни изяви и отличия за работата си. Изложбата се..

публикувано на 05.06.24 в 14:46

В етнокухнята на музея в Бургас ще приготвят питури по ичеренски

Кулинарна демонстрация очаква посетителите на Етнографския музей в Бургас на 7 юни, петък. Тогава директорът на бургаския музей д-р Милен Николов ще покаже как се правят питки със сирене и масло, които в с. Ичера се наричат питури. Там любимата на  балканджиите закуска се изпича директно на металната плоча на печката с дърва. В Бургас ще бъдат показани..

публикувано на 05.06.24 в 13:11

Български архитекти и визуални студиа работят с изкуствен интелект за ОАЕ

Български архитекти и визуални студиа работят с изкуствен интелект за клиенти от Обединените арабски емирства (ОАЕ), Саудитска арабия и Китай. Все повече технологиите навлизат и в тази професионална сфера. Според арх. Емил Бурулянов, председател Съюза на архитектите в Бургас през последната година много от големите бюра инвестират в т. нар..

публикувано на 05.06.24 в 11:34

"Изгрев парк фест" се завръща в четвъртък за седми път

За седма година паркът на к-с Изгрев ще бъде център на забавление, спорт и образователни инициативи, посветени на разделно събиране на биоразградими отпадъци. На 6 юни ще се проведе "Изгрев парк фест". В него участие ще вземат над 200 участници от ДГ „Веселушко”, ДГ „Звездица-Зорница”, ДГ „Здравец”, ДГ ”Изгрев”, ОУ „Георги Бенковски”, ОУ „Св. Климент..

публикувано на 04.06.24 в 13:51
“Кор Кароли“ във Военноморския музей във Варна. На малката снимка: Кап. Георги Георгиев на борда на яхтата

94 години от рождението на първия българин, обиколил света с яхта

Отбелязваме 94 години от рождението на капитан Георги Георгиев - първият българин, обиколил света с яхта. Бъдещият легендарен капитан Георги Георгиев е син на армейски офицер от Ботевград. Службата изисква честото местене на бащата от гарнизон в гарнизон. Това е причината Георги да е роден в Кърджали. Годината е 1930-а. Едно от следващите..

публикувано на 04.06.24 в 13:29

Кремена Иванова изработва играчки и сувенири с 3D принтиране

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата..

публикувано на 02.06.24 в 17:30

Burgas Summer Trends 2024 се задава с класни дизайнери и популярни водещи

Задава се Burgas Summer Trends 2024! Второто издание на успешното дефиле в Морската градина на града предстои този юни.  Тече трескава подготовка за събитието, като за всеки детайл се грижи организаторът на ивента Ваня Кирова – Маринова, познато в Бургас лице и двигател на десетки успешни и интересни мероприятия с различна насоченост.  Очакват се..

публикувано на 02.06.24 в 09:53