Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаите искат гаранции черно на бяло

В темата на деня днес - очакваните реформи в МВР. След като напрежението отчасти бе туширано заради оттеглянето на спорните предложения в Закона за държавния бюджет, от синдикатите в полицията обявиха, че искат да видят това черно на бяло. Вярват ли в добрите намерения на правителството и какви реформи трябва да последват? Мариян Иванов разговаря с Генади Тенев, председател на бургаския синдикат на служителите в МВР.

„В момента няма гаранция, има само някакви обещания. Ние досега на достатъчно обещания се нагледахме и наслушахме. Искаме ясна гаранция, писмено. Когато го видим това нещо, че се случва, тогава ще повярваме. 

Ние от една година изразваме позиция за започване на реални реформи в МВР. Намаляването на заплатите не е реформа, това е по-скоро санкция. ..

За нас е много важно гражданското общество да се включи по темата за реформа и да каже какво МВР иска, каква полиция иска. На базата на това да седнат експерти и специалисти 

и да се изготвят проекти какво да бъде направено…“

чуйте в звуковия файл цялото интервю на Мариян Иванов





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обсъждат проект за определяне на минималната заплата

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди проект на правителствено постановление за определяне на минималната работна заплата за страната от 1 януари 2025-а година.  Документът предвижда размерът й да е 1077 лева вместо досегашните 933 лева. Заседанието е насрочено за 11 часа. По предложението няма консенсус между синдикатите и..

публикувано на 11.10.24 в 08:49

Обсъдиха проблемите в работата на медиаторите в Ямболско

Здравният медиатор на община Болярово  Катя Атанасова участва в работна среща организирана от Районната здравна инспекция в Ямбол, съобщи Общината.  На срещата бяха обсъдени най-честите проблеми в работата на медиаторите, както и представени презентации по Националната програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции. Д-р Радостина..

публикувано на 11.10.24 в 07:35

Планирани прекъсвания на тока:

Електроразпределение Юг съобщи за ремонт и профилактика на Трафопост - Есперанто в Бургас , които ще се извършват днес за времето от 9 до 17 часа на следните места: - ул.„Трайко Китанчев“ от №41 до №55; - ул.„Цар Симеон I“ от №87 до №99; - ул.„Пиротска“ от №13 до №45; - ул.„Хаджи Димитър“ от №1 до №16; - ул.„Оборище“ от №55 до №101; -..

публикувано на 11.10.24 в 07:20

Къде ще спира водата днес:

Водоподаването в част от бургаския квартал „Сарафово “ ще бъде спряно за 2 часа днес, за времето от 09:00ч до 11:00ч. Ще бъде засегната улица "Ангел Димитров", с номера 49, 52 и хотел "Шанс". На посочените места ще се извършват строително монтажни дейности, информират от ВиК - Бургас. В Малко Търново ще се извършват строително-монтажни дейности..

публикувано на 11.10.24 в 07:15

Авария остави без електричество част от Бургас

Авария остави без електричество три бургаски квартала. От ЕВН работят по отстраняването, но не е ясно кога захранването ще се възстанови. Около 20 часа токът е спрял в к-с "Лазур", съобщават бургазлии, а от дружеството информират, че аварии има и в к-с "Зорница" и к-с "Славейков".

публикувано на 10.10.24 в 21:17

Текат сериозни ремонтни дейности в Болярово

Приключиха дейностите по осветяването на мостовото съоръжение в един от входовете на град Болярово. Мостовото съоръжение над река „Поповска“ бе основно ремонтирано преди години, а сега на него са поставени пилони  и осветителни тела.  „По- този начин главната улица на Болярово придоби по-добър облик, осветена е още в началото й.“- коментира възложителят..

публикувано на 10.10.24 в 16:25

Благотворителен концерт събира средства за лечението на 13-годишния Давид

13-годишният Давид Драганов страда от Лимфом на Ходжкин и се нуждае от 150 000 евро, за да се спечели битката с коварното заболяване. За да пребори рака, момчето е изпратено на лечение в Истанбул, където му дават надежда.  Събирането на средствата за терапията обаче е непосилно за близките му. Бургаското женско дружество "Самосъзнание" организират..

публикувано на 10.10.24 в 14:38